Tamjan - Plectranthus sp. |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
Zelena_oaza
Pustio korijenje Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja kupim na proljece dvije, tri biljke, zasadim u sanducic po jednu i onda uzimam pelcere. Ozile se vrelo brzo u casi sa vodom i moraju biti vani. U kuci pocne lisce da im otapada. Nije vazno da li su pelceri uzeti u aprilu, julu, avgustu...vrlo brzo rastu i stignu ove starije, posadjene u proljece. Sad sam uzela jednu saksiju i sve grane sam isjeckala za pelcere, pa vidjecemo hoce li i ove godine biti kao prosle...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pridružujem se fanovima smrdljivca (vele da vrag bježi od tamjana ) haha a meni MM kaže da malo tu i tam vučem na vješticu...dakle samo sam htijela reći da su kod mene preživjeli vani ovu zimu zasađene u vrtu orezala sam ih i nadam se da če nešto od njih i biti ,ako ne onda svake godine ču pelcat mlade no to je definitivno biljka koja če popunit bilo koju prazninu svojom bujnošću ne smeta joj niti žarko sunce niti ju trga ludi vjetar i meni je atraktivna tako šarenolisna...u svakom slučaju za mene i moj vrt savršena
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam u jednom dućanu naletila na tamjan, ajme meni kako je sve mirisalo, fantazija !!!
Jel vrijeme da se to sad već sadi ? Prošle godine sam malo uranila sa kupnjom pa je naletio neki mraz i pofurio ih. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Zelena_oaza
Pustio korijenje Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoj vec posadila. Uzela jednu saksiju, iskidala pelcere, oni se ozilili i vec su u sanducicima. Moze on i do nule da izdrzi, samo ako je malo zasticen i ako se vec primio. Moja terasa je prekrivena lexanom pa mi je prezivio, cak se tu i ozilio bas ovih dana dok je bilo hladno i dok je padao snijeg. On nece na niskim temperaturama bas da raste bujno ali nece ni uvenuti.
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam danas kupil tamjan i uzela grančice i stavila u vodu. Koliko mu vremena treba da se ožili?
|
|
anicadk
Novo sjeme Pridružen: 03 Lipanj 2013 Lokacija: slavonija Status: Offline Bodovi: 28 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam imala prošle godine tamjan na balkonu, vrhove sam otkinula, i odmah piknula u zemlju i primi se,nisam stavljala u vodu, ukoliko želite postići grmolik izgled, otkidajte vrhove, tako da se biljka lijepo formira
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavim ih direktno u zemlju i uvijek se ožile. Vrlo se brzo zakorjene
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
anicadk
Novo sjeme Pridružen: 03 Lipanj 2013 Lokacija: slavonija Status: Offline Bodovi: 28 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://s1276.photobucket.com/user/anicadk/media/01102012693_zpsac578a5a.jpg. -
ovo je moj prošlogodišnji, sa begonijom, na žalost nisu mogle pokazati svu svoju raskoš jer sam ih tek u 8. mjesecu stavila, a ove su slikane u 10 mjesecu http://s1276.photobucket.com/user/anicadk/media/18102012727_zps671c0e95.jpg. -
|
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/vrtno_cvijece/tamjan/61030.aspx - moj ovogodisnji imam u jos jednu saksiju pa kad slikam postavicu prelijepo
|
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/vrtno_cvijece/tamjan/61134.aspx - bryo raste i lijepo se rasiri
|
|
Jaca123
Odrastao grm Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo podignem temu,evo ga u jesenskom cvijetnom izdanju.
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure, krasni su vam svi odreda, ja se ove godine baš i nisam proslavila s njim. Bit će bolje iduće godine.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su vam ! A lagani, a mirisavi, obožavam ih.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jerki35
Novo sjeme Pridružen: 17 Lipanj 2017 Lokacija: Split Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj kako su vasi tamjani lijepi i veliki!
Ja sam prije nekih mjesec dana dobila veliku grancicu tamjana teta mi jebrekla da je isjecem na manje komade i dobila tri malene grancice ubola ih u zemlju i zaljevam ih svaki dan kao i ostalo cvijece. Ali me malo brine.vi svi imate velike grmove cvijeca a ja jos samo te male grancice. Koliko mu treba da se on pocne siriti tj kad ce se on poceti pretvarati u malene grmove?Hvala |
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |