Vrtovi naših baka |
Odgovori | Stranica <1 456 |
Korisnik | |
rose girl
Nedavno posijan Pridružen: 26 Travanj 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 91 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nise!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ružo poti, teče, kartoli, mašuri, kotlići i sve ostale vrste pitara su super
|
|
život je more
|
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tosu bili prekrasni vrtovi, nažalost nisam imala niti baku niti kučicu s vrtom - cvjetnjakom.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam imala ni ja baku, ali vrtovi našim majčica su zapravo ti i takvi.. vanja ako se računa koja smo mi generacija a i okolo naše kuće bilo je starih vrtića koje su uređivale i sadile bake susjede, moram poslikati kod naših starih trijemaova u mojoj ulici. Otkako su pod upravom Grada i Turističke zajednice, više ni malo ne sliče onim starinskim |
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo tako kako si rekla Mari 5510, bude lipo za oko, ali mi se čini da nema one draži, nježnosti pa i topline koje su tadašnje bakice i mame uložile u uzgoju takvih vrtova.
|
|
Bolje može onaj tko hoće nego onaj tko može
|
|
mandina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2013 Lokacija: bih Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slazem se sa svim recenim,ali smatram da moze svatko od nas sacuvati bar dasak onoga sto su imale nase bake u vrtu,nastojim to i sama,i moj trud se isplati,sva ta ljepota do kasne jeseni, melem za oci
|
|
vanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svima koji tako misle i rade
|
|
Bolje može onaj tko hoće nego onaj tko može
|
|
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Tema je zamrla,šteta. Na facebooku-u ne može biti ni prilično tako lijepo kao ovdje.
Mene na vrt moje bake podsjećaju dalije, dala mi je nekoliko gomolja i obožavam ih. |
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Slažem se! Na FB nešto napišeš, staviš sliku i za tri dana to više ne možeš pronaći! Ovdje možeš i nakon deset godina pronaći zanimljive postove i sličice!
A što se tiče vrtova naših baka, uvijek sam im se divila. Englezi bi to nazvali "cottage garden" iako nisam baš sigurna da bi stil odgovarao onome što je moja baka imala u slavoniji. U jednom dijelu dvorišta nalazilo se povrće,a između gredica su bile posađene breskve, marelice i šljive. Uz ogradu su rasle maline i kupine, a dvorištem su dominirali višnje i dudovi. Uz samu kuću bio je cvjetnjak pun dalija (ili kako ih je ona zvala - georgine), noćnih frajli, lijepih dečki, ruža i još koječega. Zanimljivo, ne sjećam se da je imala cvijeće u teglama! Možda zato što nije imala vremena puno se baviti unošenjem i iznošenjem tegli (bila je pralja, prala je veš za "fine gospoje"). Bakin vrt mi je i danas u živom sjećanju i jako mi je žao što (još) nemam priliku ostvariti takav svoj vrt.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, pogledam tu i tamo forum..teško je naletjeti na pokoju aktivnost. Macorka, Andina potpuno ste u pravu. Inače lijepa tema :) određene vrste podsjećaju na stare vrtove
|
|
Odgovori | Stranica <1 456 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |