Gingko biloba |
Odgovori | Stranica <1 345 |
Korisnik | |
cenarius
Upravo klijam Pridružen: 07 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 116 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neverovatno!!!!! |
|
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milan,ja sjemenke gingka sad stavim na hladno(može i u hladnjak)i početkom veljače ih stavljam u zemlju,vrlo brzo klijaju.Pročitaj cijelu ovu temu,izvrsna je.
|
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav!
Evo i mene je strašno počeo zanimati ginko. Voćke definitivno idu van i par tih stabala za srce i dušu sadim oko kuće!
Za početak bih htio nabaviti neku veću sadnicu ako je moguće, ako netko od forumaša ima za prodat ili bolje razmijenit ili još bolje poklonit. Vjerujem kako su cijne u rasadnicima velike pa to vjerojatno otpada, još ću progooglat.
Ako ništa nadam se da netko ima sjemenki, pa bum sijal, ne!
|
|
GROW!
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dosta ti je i jedan gingko,ostavi mjesta i za druga stabla,sjeme je sada kasno tražiti,podsjeti me na jesen.Sjeme se stratificira i u proljeće lako klija,ako mu se da dubok pitar brzo raste,nema smisla da trošiš novce na skupe sadnice.Imao sam dvije lijepe sadnice ali su nedavno otišle.Pitaj Jelsu,trebao bi ih i on imati.
|
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tak i tak nemam mjesta za puno stabala nego za par meni najdražih. Nekako je moja ljubav prema drveću od isključivo medonosnih evoluirala prema onim živim foslilima, tipa sequoia, ginko i nadam se da ću još naletjet na nešto tako. Zato bih htio odmah veću sadnicu, mada svjestan sam da je to vjerojatno skup sport za hrvatskog radnika pa će i iz sjemena bit ok. S druge strane mi je i draže jer ipak je to onda moje "dijete". Pokušat ću kontaktirat Jelsu. Hvala Trava, uvijek si tu s pravim rješenjem!
|
|
GROW!
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
medomann
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na slikama, ali moram reći da loše utječu na srce.
Hoću i ja, a nema!
|
|
GROW!
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gingko imaš posađen u tegli???Pa to je drvo,ako imaš vrt obavezno ga posadi u zemlju,vidjet ćeš kako će lijepo rasti,jedino ako ne želiš uzgajati bonsai.Moj svake godine naraste preko pola metra.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, mali kaktus,
posadit ću ga u vrt, samo ga moram zaštitit od pasa i mačaka, jer živim u zgradi. Moram malo pročitat cijelu temu, jer o gingku malo znam. Tvoj je stvarno predivan. |
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Večeras sam naišla na ovu temu i pročitala sam sve postove...Ima zanimljivih napisa vezanih za ovu posebnu biljku odnosno stablo. Nedavno sam kupila sadnicu ginka i odmah sam je posadila u novi vrt. Nadam se da će lijepo rasti jer koliko čitam podnosi i visoke i niske temperature...Ginko je jedno od stabala koje sam posadila...U njegovoj blizini posadila sam rogač i žižulu a planiram još neka...Mislim da imam i sliku, moram je portažiti...
|
|
sutra je novi dan
|
|
elzear
Novo sjeme Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali je ginko brzorastuće ili spororastuće stablo?
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Srednje rastuće
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam proučavala malo i definicija bi bilo "nepredvidivo" rastuče. Kažu da jednu godinu moze narasti i metar a druge ni mrdnuti i nije objašnjeno zašto.
|
|
klasa optimista
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, da malo ozivim temu o Ginku. Rast vjerojatno ovisi kakva je klima, odnosno kakve su temperature u vrijeme rasta. Ja sam svoju sadnicu Ginka kupila vrlo jeftino u Botanickom vrtu u Zagrebu, sada je visoko oko 2 m. Kad ga uslikam, staviti cu sliku.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam dva ginka u mome novom vrtu. Ne rastu baš jako brzo ali rastu i dobro se drže...Lijepa mi je to biljka, posebno mi se sviđaju listovi...
|
|
sutra je novi dan
|
|
Odgovori | Stranica <1 345 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |