Bor - tko me može prepoznati ? |
Odgovori | Stranica <1 345 |
Korisnik | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo debla i grane....
A iako ne spada na temu, samo da razjasnim nešpulu.Evo njenog "doma" Samo pruža grane prema boru....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Fako
Novo sjeme Pridružen: 21 Prosinac 2011 Lokacija: Netherlands Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam da li vam je poznato da ovaj Bosanski Bor moze dostici mnogo vecu visinu kao sto je poznat jedan primjerak Bosanskog Bora u Bugarskoj koji je recimo 24 metra visok i star hiljadu godina.
Nalazi se u Banderitsa refuge in Bansko, Bugarska a ujedno je jedan od najstarijoh drveca u bugarskoj. Ima obim od 6,97 m mjeren na visini od 1,50 m.
Pogledajte link i slike http://www.monumentaltrees.com/nl/bgr/blagoevgrad/bansko/2412_banderitsarefuge/
Veliki pozdrav od "Bosanca" iz Holandije
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka,
neki čempres je, ali koji? Ima dosta široke grane, koliko je star? A nešpule nisam jela, a mušmulu mi ima teta i jako je ukusna. Pinus, kako su se Gajnice izgradileee, a i borovi narasli. Bila sam tamo 80-tih, na zimskim praznicima kod pok. bake moje školske kolegice. Prošle smo ih uzduž i popreko, Vrapče, Črnomerec, Trešnjevka, pa natrag po snijegu. Fako, koji bor . |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam i jau susjedstvu jedan lijepi bor ali neznam ime pa molim pomoć
|
|
Rijeka
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K,
gledajući ovaj tvoj prekrasni borić i Pinusov sa Rodosa, ne vidim razlike. Dal je Pinjol, javit će ti znalci. |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je taj Pinjol/pinija (Pinus pinea), hvala Silvy
|
|
Rijeka
|
|
Lahor25
Novo sjeme Pridružen: 21 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vrboko
Novo sjeme Pridružen: 15 Kolovoz 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li neko zna koja je ovo vrsta bora?
Hvala i pozdrav :) |
|
Odgovori | Stranica <1 345 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |