Azalea |
Odgovori | Stranica <1 8910 |
Korisnik | |
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada joj zafali zemlje donesem joj sumskog humusa jer on je kiseo pa joj odgovara a inace je ne zalijevam sa nikakvim tekucim gnojivima, vec samo tozom od kafe koji je takodjer kisele Ph vrijednosti pa ga koristim kao prihranu i za ostale biljke koje vole kiselije tlo i pokazalo se odličnim.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda i ja budem tako napravila ili jednostavno u običnu zemlju staviti smrekove iglice i potreba za kiselosti je zadovoljena, da ne kupujem vreću zemlje zbog jednog cvijeta.
|
|
Meow
Novo sjeme Pridružen: 25 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 48 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poštovani,
pročitala sam cijelu temu ali i dalje imam par pitanja. Uselila sam u novi stan i želim si kupiti 2-3 azaleae jer su mi najljepše ikad!:) Ono što sam shvatila sada na forumu je da ih moram posaditi u zemlju za rododendrone, ali ne znam da li to moram odmah kod kupnje(presaditi) ili trebam čekati da ocvate? Ja bih ju htjela otići kupiti.. Što onda? Presaditi odmah? Čekati? Koja je količina vode dovoljna..kako ću znati da ju previše zalijevam? Htjela bih je zalijevati kišnicom svaki dan, i navečer poprskati vodom jer ste rekli da ne voli suh zrak. Držala bi ju kod prozora u kuhinji. Temperatura stana nam je 20tak stupnjeva kad smo doma, a kad nismo onda nekih 16tak stupnjeva. Da li netko ima takve uvjete doma, i živu azaleu? I zadnje pitanje, da li ju prihranjujete nečim, i ako da, čime i kada? Ne znam ništa o cvijeću pa se ispričavam na toliko glupih pitanja:(
|
|
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam azaleju vec godinu dana.Muz je kupio dok je bila u fazi cvjetanja nisam ju dirala dok cvjetovi nisu uveli.Presadila sam je u obicnu zemlju za cvijece zaljevam je obicnom vodom.Ljetos sa je drzala vani ispred vrata tu je u hladu cijeli dan.U jesen je opet procvjetala sad je na stolu u trpezariji sunca joj ne manjka jer je taj dio najosuncaniji ima prozore sa tri strane.Trenutno je u fazi listanja mislim ludog listanja.Dok je imala cvjetice zaljevala sam je svaki drugi dan jer se cvjetici objese.
|
|
Aida86
Novo sjeme Pridružen: 10 Veljača 2021 Lokacija: Svedska Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav drage dame, ja sam prije mozda 2 mjeseca kupila azaleu ,nakon mjesec dana pocelo je lisce opadat i cvjetovi i nemice vise. Dali je mogu spasit? U stanu mi je 20stepeni nemam je gdje u hlad stavit. Sta mi predlazete.
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja spadam u one koji nemaju srece sa azalejom !
|
|
Volim ljude koji su kroz slucaj usli u moj zivot i odlucili u njemu ostati !
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisi jedina. Ja sam odustala. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan veliki problem je što je svo cvijeće na hormonima, kad hormona nestane bori se za život. Zato trebaju biljci idealni uvjeti da preživi. I moramo prihvatiti činjenicu da ima rok trajanja. Ja si kupim novo |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AAzalea je biljka za vani, unutra je pretoplo za nju, nema drugog savjeta, na 20° sigurno propada.
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
Odgovori | Stranica <1 8910 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |