Tritonia Cooperi - Tritonija |
Odgovori |
Korisnik | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 21:46 |
Atraktivna lukovičasta trajna biljka iz porodice Iridaceae. Porijeklom iz Južne Afrike. Naraste od 40-60cm visine. Cvjetovi su krem bijele boje koja kasnije postaje roza. Sadi se u zoni 8. Cvjetovi se javljaju u kasno proljeće do početka ljeta. Lijepo rastu u skupinama, prednjem dijelu kao obrub cvjetnih gredica, teglama ili kamenjarima. Tritonija voli sunce i dobro drenirano tlo. Kod nas je biljke moguće uzgajati u teglama jer se moraju spremati od oštrih mrazeva i zime. Biljke mogu preživjeti zimu vani samo u toplijim krajevima Velike Britanije. Razmnožava se sjetvom sjemena u kasno ljeto i jesen. Sjeme klija na 12- 15°C. Cvate već druge sezone. |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preljepe vrste,još ljepše boje!
A gdje ih nabaviti?
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belinice moguće je nabaviti sjeme izvana.
|
|
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim te napiši mi više na pp,hvala!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |