Ficus elastica |
Odgovori | Stranica <1 456 |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako pliva u vodi.....
onda se utapa, jer fikus ne zna da pliva
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako ne zna. moji su znali....doduse kratko, ali znali su....
sad bez zezancije, ako opadaju zeleni listovi sigurno pliva,odmah promijeni zemlju, orezi ga po potrebi i pomoli bogu da nije prekasno
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koji sam ja baksuz voda mu je sigurno do ,,grla,,
|
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ipak nije uopće nije u vodi
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze li pelcer fikusa elastice pustiti zile iz tanje odrvenjele grane, ili da ga sijecem skroz do zelenijeg dijela?
|
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo šta sam ja pročitala vezano za to kada osiječeš pelcer unutra ubaciš zrno pšenice i čim pšenica isklija kao i fikus se omladi.E sad ako sam zabrljala ispravite me
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Medy. Jos me samo zanima je l' uopste moze pustiti zile ta grana ako je odrvenjela.
|
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e to ne znam neka se jave eksperti
|
|
milica09
Nedavno posijan Pridružen: 23 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze ali duze vreme je potrebno da pusti koren.
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ipak sam pelcer skratila do zelenijeg dijela, ali sad su mi donji listovi prilicno u kontaktu sa zemljom jer je prekratka stabljika... Bojim se da ne strunu od vlazne zemlje. Pisite ako neko ima bilo kakva iskustva sa pelcerisanjem fikusa...
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji pelceri uveliko "odmotavaju" nove listove! Bas me fikus odusevio, lakse se prima nego sto sam mislila! Trebalo mu je samo mjesec dana. Cak su i one deblje grane koje sam posadila bez lista nakon skracivanja pelcera pustile po 5-6 novih izboja, nevjerovatan je. Jedino jos na sarenolisnom ne vidim promjene, kod njega se "onaj siljak" jos ne budi, ali to je prilicno veliki pelcer sa 6 veeelikih listova, pa mu treba vise vremena.
Kad bih samo znala staviti sliku bez da MM asistira i gundja |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja jučer orezala moje jer su bili ogromni. Sve grane zabola pa ćemo vidjeti hoće li se zakorjeniti. Tako mi je uspjelo nekoliko puta pa valjda će i sada. Mislim da je dobro mjesto gdje se nalazi pa nema razloga da ne krenu.
Joj, ona bijela tekućina me je dobro zamazala.. nisam ničim zaštitila odrezane grane i neznam čime se to radi. Imate kakav savjet?
|
|
Rijeka
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro, primice se pelceri sigurno! Ja sam krajem prosle zime tako direktno u zemlju i u roku mjesec i koji dan vec su krenuli novi listovi. Obzirom da je proljece bilo na pragu, to im je vjerovatno ubrzalo napredak. Mozda ces sad samo cekati oko mjesec dana duze.
Sto se tice orezanog mjesta na maticnoj biljci, ona cim se osusi stvara prirodno zastitnu opnu i nemoj nicim da mazes. |
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj fikus je na terasi od sredine aprila i kooonacno se probudio nakon duge zime, pusta list za listom, a ti listovi vani sto je stvorio daleko su jaci od ovih u kuci.
Provjereno znam da moze i na direktno jutarnje sunce, cak ga obozava, samo ne treba zaboraviti na zalivanje. |
|
Odgovori | Stranica <1 456 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |