matsui-moj mali vrt
Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Moj vrt u slikama
Opis foruma: Pogled u moj, tvoj i Vaš vrt, kroz slike...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2974
Datum ispisa: 18 Lipanj 2025 u 16:45 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: matsui-moj mali vrt
Objavio: matsui
Tema: matsui-moj mali vrt
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 13:09
Pozdrav svima!Relativno sam novi na forumu,naisao sam na ovu rubriku pa sam mislio da je ovo najprikladnije mesto da objavim par fotki.Radi se o mom malom vrtu koji se nalazi u gradu,ispred mojih vrata na petom spratu stambene zgrade.Uglavnom preovladavaju hibiskusi,tu je i drvo zivota,palma,kaktusi,ima i raznog zacinskog bilja
|
Odgovori:
Objavio: rose
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 14:10
matsui dobro nam dosao! nazalost u tuđoj temi si stavio svoje slike a ja sam tvoj post i slike prebacila i otvorila ti tvoju temu,ukoliko nisi zadovoljan nazivom teme to se da sredit,nadam se da se ne ljutis. sljedeci put pazi kamo stavljas slike
------------- http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog
|
Objavio: Tija
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 14:10
Hvala na posjeti u moj vrt, a sad sam ja došla u tvoj i mogu reći samo koliko tu svega ima, super
-------------
|
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 16:07
ima i biljka mesozderka al od tog nemilog dogadjaja kad me zamalo nije pojela ostavio sam je da sama brine o sebi i u taj deo vrta vise ne ulazim...svi u zgradi se pitaju gde ima nestaju kucni ljubimci
|
Objavio: frida
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 18:35
Bravo...ovo me podsjeca na mene u nekim proslim vremenima kad sam i ja zivjela na 5. katu zgrade i ne imala mjesta za sve sto sam htjela saditi...Ti samo dokazujes da ljubav ( prema cvijecu) nema granice....
-------------
|
Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 20:07
Prekrasne biljke i prekrasno iskorišten dio zgrade koji je inaće prazan i neugledan   
------------- Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 20:16
dobro nam dosao!
|
Objavio: Štefica
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 21:26
Divno uređena unutrašnjost zgrade .
Dobro došao .
|
Objavio: maslacak7
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 21:28
dobro dosao...vrtak ti je fora,samo naprijed ...
|
Objavio: Cvita
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 22:12
Dobro nam došao! Ovo je još jedan dokaz da ne moraš imati vrt da bi imao "vrt". Svaka čast!
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 22:15
dobrodošlica i od mene kod tebe nema čega nema
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
Objavio: dzomba
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 22:18
Matsui..dobro dosao/la...i kad stignes,slikaj nam svaki cvijet posebno... tako ce nam se predstaviti sami .. ..
------------- Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla
Covjeku Ce Preostati
Samo Njegovo Genealosko
Stablo Da Nad Njim Place..
|
Objavio: minimode
Datum objave: 17 Ožujak 2009 u 22:20
stvarno lijepa unutrašnjost zgrade, dobrodošao!
------------- «Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
|
Datum objave: 18 Ožujak 2009 u 12:21
Hvala svima na dobrodoslici i cestitkama!
dzomba napisao:
Matsui..dobro dosao/la...i kad stignes,slikaj nam svaki cvijet posebno... tako ce nam se predstaviti sami .. .. |
Da,uradicu to,jer pola biljaka koje se tu nalaze nasledio sam od komsinice preko puta mene pa ne znam ni kako se zovu ni koje su vrste a to bi bio dobar nacin da mi vi to razjasnite.Imam i dosta slika koje sam slikao ranije,pa cu prvo objaviti neke od tih za koje smatram da su zanimljive.
Jedna jako dobra stvar kod ovog mesta na kome drzim biljke je ta sto je na poslednjem spratu na kome se nalazi svetlarnik koji suncevim zracima obasjava nam zgradu,tako da biljke imaju svetla kada ga ima i napolju.Druga dobra stvar sto je tu uvek sobna temperatura.Treca stvar je sto na spratu ima samo cetiri stana,a moj je u suprotnom uglu od stepenica pa je to mesto gde se retko prolazi,al...
To bejahu dobre strane,a sad da predjem i na one lose kojih nazalost ima.Kako je to zadnji sprat tu se nalaze(kao sto se moze videti na slici) pod (a) merdevine koje vode na krov i pod (b) kutija sa kojekakvim osiguracima. Pod (a) imam problem sa majstorima(u zadnje vreme najvise iz kablovske televizije) koji iz raznih razloga moraju izaci na krov,pa onda bez upozorenja pomeraju cvece i biljke,gaze ga,lome ga i slicno.Pod (b) je slicno,samo sto se tu ukljucuju pored majstora i stanari koji oce da obave neku popravku u kutiji sa osiguracima i sklopkama pa opet dolazi do gore navedenog problema....Jednom recju njima(majstorima) kao i vecini stanara to cvece smeta i na mene gledaju kao na cudaka.To da mi je nekoliko puta neko ukrao neku saksiju sa biljkom ne vredi pominjati
|
Datum objave: 18 Ožujak 2009 u 18:45
Evo jedne starije slike:
Nazvacu je: Hibiskus u cvatu na petom spratu
|
Datum objave: 19 Ožujak 2009 u 14:36
s velikim nestrpljenjem očekujem nove fotografije tvog "malog spratovskog vrta", i neznam kako da napišem a da me se ne shvati pogrešno ali svaki muškarac koji voli cvijeće je famozan muškarac
-------------
|
Datum objave: 19 Ožujak 2009 u 19:40
Što se s slikama desilo??
-------------
|
Objavio: hoya
Datum objave: 19 Ožujak 2009 u 20:49
Dok sam ja ušetala na novu temu - nestale sličice 
------------- Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
Datum objave: 30 Travanj 2009 u 23:52
voljela bih vidjeti novosti u tvom malom spratovskom vrtu 
-------------
|
Objavio: baka
Datum objave: 01 Svibanj 2009 u 09:03
Mislim da je došlo do greške, koju smo počinili i mi neki drugi kao početnici.
Stavljena slika na photobucket i onda obrisana.
E pa ovako: slike ne brisati sa photobucketa jer nestanu i s foruma.
Tako mi koji smo htjeli kasnije pogledati tvoje cvijeće ne vidjesmo ništa.
Možeš opet ispočetka i ne briši sa pb.
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 09 Svibanj 2009 u 13:35
Posle nekog vremena evo me opet!Obrisao sam album na photobucketu pa su nestale i slike.Evo novih,svezijih

vrt okupan zracima jutarnjeg sunca
iz drukcijeg ugla 
|
Datum objave: 09 Svibanj 2009 u 13:46
Evo necega sto sam radio u medjuvremenu
a tu je i mala biobastica za zacinskim biljem i cvecem(koje tek treba da nikne).ovo zelenkasto sto se vidi je bosiljak,pored u trima belim posudama nalazi se persun,dok je u velikoj braon posudi posejano cvece "zvezdan"
|
Objavio: hoya
Datum objave: 09 Svibanj 2009 u 15:23
Ona mala đungla sa cvijećem je predivna. Nekada sam i ja tako imala u kući, sada sam radje vani.
Baš si super postrojio sjemenčice. Nikle su kao po špagu.
------------- Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
Datum objave: 09 Svibanj 2009 u 22:37
dobro došao natrag!
-------------
|
Datum objave: 10 Svibanj 2009 u 12:30
Hvala,hvala Tija!
|
Datum objave: 10 Svibanj 2009 u 12:49
Evo rajcice koje sam posadio u saksiji!
|
Datum objave: 10 Svibanj 2009 u 12:51
Ali tu nije imala dovoljno sunca pa sam je premestio na terasu pored loze da se druze
|
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 09:20
ovo bi trebali biti ogledni primjeri sijanja, koja pedantnost, trebalo bi me podučiti o njoj. Bravo
-------------
|
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 09:26
Svašta imaš, ali urednost je najuočljivija . Sve kao po špagi (konopu)!
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 12:45
i ja sam primetila urednost
|
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 13:55
evo malo slika cvetanja na poslednjem spratu
ljubicice:
i naravno,hibiskus:
|
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 14:10
i jos malo hibiskusa
posto se nalaze u zatvorenom prostoru cvetaju tokom cele godine
|
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 14:23
Tija,baka,qioiaa hvala sto me bodrite,ali mislim da to nije nikakva posebna urednost.Samo sam jednim stapom povukao tri brazde u zemlji i onda tu posuo seme.
Kao vi iskusni vrtlari ne znate kako je to uradjeno :) :) :)
|
Objavio: Triša
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 14:27
Super su slikice, a hibi ti je predivan, moja tri ni napred ni nazad, nešto očoto ne radim kako treba.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 14:28
Matsui dobro nam došao!!!
Uživala sam gledajući tvoje cvijeće i biljke, jer se vidi koliko uživaš u njihovom uzgoju...
Bravo
|
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 16:17
Hvala proljece!
Trisa da li drzis hibiskuse unutra ili se nalaze napolju?
|
Objavio: dada28
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 19:50
Mogu ti reći, za nekoga tko živi na petom katu, jako impresivno...stvarno imaš lijepih biljaka. Hibiscus je prekrasan...već dugo mislim da si ga nabavim, ali mi se čini da je jako osjetljiv...ili griješim?
------------- Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 21:11
Dada,uslovi u kojima se nalaze ovi hibiskusi su na neki nacin idealni.Cele godine imaju temperaturu ne manju od 20 stepeni(a ne prijaju mu temperature ispod 10 i iznad 27,pa se moze reci da je ova idealna),iznad njih se nalazi stakleni svetlarnik te imaju uvek dnevnog svetla kolko god ga ima napolju.Ne napadaju ih nikakve stetocine,vasi i slicne stvari,pa nikada nisam imao problema sa njima.Nekada(a i to je vrlo retko)dolazi do opadanja pupoljaka.
A ja se trudim da im ispunim i druge uslove kao sto su ravnomerno zalivanje i vlaznost vazduha sto postizem orosavanjem.Naravno treba mu ponekad promeniti zemlju
Znaci sve zavisi od uslova u kojim ces ih drzati.Moram da napomenem da nisam neki veliki strucnjak po pitanju hibiskusa,sve sam uglavnom saznao preko interneta pa to sproveo u praksu
|
Datum objave: 11 Svibanj 2009 u 21:54
volim ovaj "spratovski" vrt 
-------------
|
Datum objave: 14 Svibanj 2009 u 22:05
Hvala Tija,tvoja podrska mi puno znaci
|
Datum objave: 15 Svibanj 2009 u 14:54
nema na čemu, matsui
-------------
|
Objavio: bromelija
Datum objave: 15 Svibanj 2009 u 15:43
dali zgrada ima lift ili tegliš zemlju lijepo cvijeće bravo
|
Datum objave: 15 Svibanj 2009 u 19:00
Nema lift,ovako vezbam kondiciju...sta fali :)
|
Datum objave: 17 Svibanj 2009 u 18:51
Nabavio sam neke nove sadnice.Radi se o sadnicama povrca.Prva sadnica rajcice koju sam nabavio nije valjala pa sam je zamenio novim,boljim.Ima i jedna sadnica krastavca,pa tako odlucio sam napraviti mali povrnjak na terasi.E da,golub mi je polomio vecu granu na vinovoj lozi kada je sleteo na nju:(,ovu drugu manju sam fiksirao motkom da se to ne bi ponovilo
A sto se one biobastice tice i tu ima izmena,bosiljak koji sam posadio ne bi uspeo jel ima puno biljaka koje su blizu jedna drugoj,nabavio sam nove rasade bosiljka i lisnatog celera
|
Objavio: rose
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 01:29
sto manje prostora to vise cvjeća,ili se varam?
------------- http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog
|
Datum objave: 16 Srpanj 2009 u 14:28
rose napisao:
sto manje prostora to vise cvjeća,ili se varam?
|
Pa da,tako nekako :)))
Nego,moj "vrt" bi mozda trebao da se zove moj "povrtnjak".sobzirom da u zadnje vreme vise objavljujem fotke povrtnjaka sa terase :)).Evo jedne slike,sazrelog,neprskanog,100% organski proizvedenog cherry paradajza
ima ih jos dosta,onako u grozdovima ali nisu zreli...
|
Datum objave: 16 Srpanj 2009 u 16:20
Cvijeću se divim, ali s paradajzom na terasi si me "oborio s nogu"! 
|
Datum objave: 16 Srpanj 2009 u 17:20
Hvala Bako!
|
Objavio: Željka23
Datum objave: 16 Srpanj 2009 u 17:40
Objavio: bergenia
Datum objave: 16 Srpanj 2009 u 18:43
Uvijek se divim ljudima koji u nemogućim uvjetima uzgajaju povrće!
Ni ne mogu zamisliti da nemam komad zemlje kad sam tako naviknuta, stoga sve pohvale matsui! 
|
Datum objave: 19 Srpanj 2009 u 22:40
Što da ti kažem, baš mi je drago, što si u svom "spratovskom" vrtu uspio uzgojiti ovako lijepe rajčice. U slast!!!!
-------------
|
Datum objave: 27 Srpanj 2009 u 18:07
Hvala vam svima na lepim pohvalama! Moram priznati da ih nisam ocekivao, jer je ljudima u mom okruzenju to sa paradajzom na terasi malo smesno. E pa sad kad vam se svidelo evo jos nekih slika :) :
Moram da napomenem da je "spratovski" vrt cijem je ova tema ustvari i namenjena, malo ruiniran. Runiran je iz dva razloga ; time sto su majstori koji su popravljali krov sprat koristili kao skladiste za materijal, pa samim tim ostetili neke biljke; te sto sam ja izvesno vreme bio odsutan pa vrt nije bio odrzavan kako treba... Radim na tome da mu u najskorije vreme povratim stari sjaj. Dotle cete gledati povrce :)
|
Objavio: Triša
Datum objave: 27 Srpanj 2009 u 18:26
Paradajzeki su mljac, preslatko je baš to što rastu u vazama.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Datum objave: 27 Srpanj 2009 u 18:28
ej fascinirana sam rajčicama, doći ću ti ja pa ćemo raditi šalšu
-------------
|
Objavio: stefkaja
Datum objave: 27 Srpanj 2009 u 22:15
Paradajzi su super..njam njam
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 27 Srpanj 2009 u 22:36
matsui ti definitivno moraš u kuću preseliti...sa veeeelikim dvorištem..to bi bio gušt vidjeti
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
Datum objave: 27 Srpanj 2009 u 22:37
Hvala svima!
Tija napisao:
ej fascinirana sam rajčicama, doći ću ti ja pa ćemo raditi šalšu |
A sta to bese šalša?
|
Datum objave: 27 Srpanj 2009 u 22:56
Šalša ti je umak od rajčice ili ovo http://www.coolinarika.com/recept/salsa - http://www.coolinarika.com/recept/salsa , samo ja sa lukom pirjam i papriku narezanu na kockice pa onda dodam rajčicu i začine a dodam i malčice crnog vina.
-------------
|
Objavio: Anaida
Datum objave: 28 Srpanj 2009 u 10:28
Bravo za povrtnjak u zgradi!!!! Bravo i za cvijeće i najbravo za trud!
------------- "Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca." P.Bosmans
|
Datum objave: 28 Srpanj 2009 u 13:29
Tija napisao:
Šalša ti je umak od rajčice ili ovo http://www.coolinarika.com/recept/salsa - http://www.coolinarika.com/recept/salsa , samo ja sa lukom pirjam i papriku narezanu na kockice pa onda dodam rajčicu i začine a dodam i malčice crnog vina. |
Njamm!
Anaida napisao:
Bravo za povrtnjak u zgradi!!!! Bravo i za cvijeće i najbravo za trud! |
Hvala Anaida!
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 14:13
E ovako... Evo "spratovskog" vrta u manje-vise novom ruhu sa oslabljenim biljnim fondom... Razlika je ocigledna...
Radim na tome da mu povratim stari izgled.
Sto se tice povrtnjaka na terasi, bilo je dosta ukusnih plodova, ali sezona mu je vec pri kraju
|
Objavio: SLAVONKA
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 14:16
Matsui vidi se razlika,a što se dogodilo?Gdje su nestale biljke?
------------- čovjek uči dok je živ
|
Objavio: Anaida
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 16:05
Matsui - sigurno će opet tvoj vrtić sjati starim sjajem!
------------- "Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca." P.Bosmans
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 20:26
Matsui - majstore!   
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 20:27
Prva stvar je sto se vrsila popravka krova te je prostor oko merdevina, i ceo prostor vrta uopste, kristen za skladistenje crepova i drugog gradjevinskog materijala. Majstori su cesto prolazili do merdevina da bi izlazili na krov "kacili " i pomerali biljke.... Druga stvar je sto sam bas u tom periodu bio odsutan oko tri sedmice, pa biljke nisu odrzavane kako treba. Te dve stvari su doprinele da vecim delom propadnu hibiskusi koji su izgled vrta cinili onako bujnijim...
Hvala vam svima na podrsci i lepim zeljama
|
Objavio: rosa2
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 21:02
ma namoj se ti uzrujavati kako si u stanu imas ti jako puno toga lijepog za pokazati a nabavit ces ti i hibiskuse opet
------------- cvijet za cvijet=buket
|
Datum objave: 13 Ožujak 2010 u 11:32
Pozdrav svima!
Posle dugog vremena neaktivnosti na forumu, odlucio sam da objavim jednu novu sliku :). Radi se o lukovicama koje sam posadio zimus, i koje su sada nikle:). Radi se o tulipama "Couleur Cardinal" :)
Za sada stoje ispred vrata u "spratovskom" vrtu, a premesticu ih na terasu kada se poboljsa vreme :)
Ako imate neki savet u vezi nege, voleo bi da cujem :)
|
Datum objave: 13 Ožujak 2010 u 16:19
Jedva čekamo da niknu i vidimo ih u punom izdanju i boji!
|
Datum objave: 13 Ožujak 2010 u 18:13
Hvala bako!
I ja isto jedva cekam
|
Objavio: niho
Datum objave: 13 Ožujak 2010 u 18:28
Ma kakav savijet ne treba ti ništa bolan ostavi ih tako kako su i biće prelijepa --možeš zamisliti kad se rascvijetaju kako će to biti puna vazna lijepi cvijetova -ma svaka čast meni to tako nebi ni naum palo da posadim
------------- ** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
Datum objave: 13 Ožujak 2010 u 18:32
Hvala Niho
Cim otopli prebacujem ih na terasu!
|
Datum objave: 13 Ožujak 2010 u 22:20
Maleni vidiš da je sve što si napravio dobro "ispalo", čestitam!
-------------
|
Datum objave: 13 Ožujak 2010 u 23:50
Hvala Tija!
|
|