Floraart 2012 - Zagreb-Bundek
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Sajmovi i izložbe
Opis foruma: Informiranje o događajima vezano za biljke i cvijeće
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=7032
Datum ispisa: 04 Srpanj 2025 u 14:19 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Floraart 2012 - Zagreb-Bundek
Objavio: Cvijetomanijak
Tema: Floraart 2012 - Zagreb-Bundek
Datum objave: 01 Lipanj 2012 u 12:09
Odgovori:
Objavio: natalija
Datum objave: 01 Lipanj 2012 u 12:26
meni su slike baš super , hvala što si nama koji nećemo biti tamo priuštila da bar vidimo kako je ove godine
-------------
|
Objavio: stefica.n
Datum objave: 01 Lipanj 2012 u 20:01
slike su prekrasne, mi koji smo kod kuce malo uzivamo gledajuci sarenilo cvijeca, potočić mi je super i kućica za ptice
|
Objavio: dado_84
Datum objave: 02 Lipanj 2012 u 09:26
Bas nisam impresioniran...
------------- Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 02 Lipanj 2012 u 11:47
Nemoj biti tako strog dado ...Bog svijeti da nam u današnjim teškim vremenima nisu ukinuli Floru i besplatan ulaz, kao što su nam ukinuli Božićni sajam.
Mi forumaši postali smo jako zahtjevni i razmaženi, uvijek u potrazi za nečim novim i drugačijim, svatko od nas želi imati nešto posebno u vrtu, a Flora i njena ponuda je mjesto za onu većinu, "obične" građane i cvjetoljupce koji žele ukrasiti svoje balkone i vrtove.
I ja osobno nisam impresionirana ponudom s obzirom na moj ukus i potrebe, mnogo od izloženih biljaka već imam, ali još uvijek bih mogla potrošiti nekoliko stotina kuna, naravno, da si mogu priuštiti  .
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: Carol
Datum objave: 02 Lipanj 2012 u 22:03
Meni osobno je Bundek, za takvu manifestaciju, prevelik prostor. Otpadnu ti noge, dok proseces s jednog kraja na drugi. Lepoga cveca ima i po našim zagrebackim parkovima, a kaj se tice kupnje mislim da se jeftinije prode na nekim drugim mjestima.
------------- Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni..
|
Objavio: dado_84
Datum objave: 02 Lipanj 2012 u 22:48
Carol napisao:
Meni osobno je Bundek, za takvu manifestaciju, prevelik prostor. Otpadnu ti noge, dok proseces s jednog kraja na drugi. |
lokacija bi bila odlicna kad bi se radilo o nekom VELIKOM internacionalnom sajmu i izlozbi. Mozda budu dosli strani izlagaci kada se ukinu granice - pa bi onda flora zablistala.
Saro, sto ces, obicne biljke (jednogodisnje) niti ne primjecujem vise :) a i ti si na dobrom putu :D
------------- Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
Objavio: Silvy
Datum objave: 02 Lipanj 2012 u 23:36
Hvala vam na divnim slikama šarenila sa FloraArta.
Barem da ovako pogledamo, kada ne možemo biti tamo.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=UFHcfd_jlT4 - Zlatni otok
|
Objavio: belica
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 06:53
Ja bih se složila S Retriver Sarom, a i Dadom, ni ja nisam bila impresionirana, možda sam očekivala više. Cijene su bile bezobrazno napuhane za neke biljke, a ponuda osrednja žalost, ništa konkretno. ako ništa drugo barem se moja kćer dobro u lunaparku zabavila.
------------- belica,zagreb
|
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 09:25
Meni osobno se sviđa Flora na Bundeku upravo zbog velikog prostora, prekrasnih jezera i prirodnog zelenila koji daju dodatni šarm manifestaciji kao što je prodajna izložba cvijeća ...za umorne noge, koljena i kukove poput mojih i Carolinih postoje mnoge klupice za odmor, a i popularni vlakić koji svakih pola sata kruži oko jezera .
Zapravo mislim da je taj divan prostor nedovoljno reklamiran i poznat u svijetu florista, a za to su pak odgovorni oni koji se nalaze na čelu organizacije te manifestacije...općenito mislim da ti ljudi nisu baš nešto sposobni  .
Svih prošlih godina nrp. Hrvatske šume imale su tako divne i poučne instalacije koje ne mogu zamisliti u manjem i zatvorenom prostoru kao što je npr.Boćarski Dom...
Naravno da se recesija primjećuje i na izložbenom dijelu Flore, najvjerojatnije se stranim i domaćim floristima ne isplati sudjelovanje na izložbi .
A što se prodaje tiče, o ukusima i osobnim potrebama nema potrebe raspravljati, nađe se za svakoga ponešto, a za nas probirljivije još uvijek postoje BB, Vrtalrija Kalići, Decora ...
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 19:11
najljepša fuksija na Flori:
predivni polemonium, 50kn:
zagreb
|
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 19:21
Bešlićevci:
"neki sedum" odgovorila je mlada prodavačica, baš je krasan, barem meni:
zagreb
|
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 19:34
kako krasan primjerak:
zagreb
|
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 19:48
alstromerije, čak 100 kn:
moj omiljeni štand i gazda Zagorec, uvijek ima krasnog cvijeća, ali...pri hiži samo on dela...no, kada sam zatražila bijeli Delphinium, morao je pozvati suprugu:
margarete su prepreskupe, od 25-60kn:
zagreb
|
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 19:55
dio Šnajderovovih trava i orhideja:
zagreb
|
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 20:04
zagreb
|
Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 22:07
Svatko od nas ima svoje estetske i ine kriterije po kojima mu se nešto sviđa manje ili više - ili mu se uopće ne sviđa. Tako je i sa Sajmom cvijeća u Zagrebu - sada zvanom Floraart koji se ove godine po 47. put događa u Zagrebu. Prvi puta sam posjetila sajam cvijeća 1968. godine (još je bio na gornjem gradu) i od tada sam redovit posjetitelj te manifestacije uz (opravdan) izostanak par puta.
Kroz ta desetljeća se mijenjalo dosta toga, bilo je boljih ili gorih godina, ali jedno je uvijek ostalo isto: tko voli cvijeće i prirodu, ne propušta posjetu toj manifestaciji - i rijetko tko neće kupiti bar neki mali cvijetak.
Dodat ću nekoliko fotki da dopunim predodžbu o ovogodišnjem sajmu i pokažem još par detalja. Kao prvo, sam Bundek, popularno zagrebačko kupalište prije četrdesetak godina, bio je desetljećima zapuštena šikara i ruglo. Sada je to prekrasno uređen dio grada u kome se čovjek u laganoj šetnji može ugodno opustiti. Evo par slikica kako sada izgleda. Na ostalim slikama su neki od cvjetnih aranžmana i dio rukotvorina sa cvjetnim motivima.

-------------
|
Objavio: anabistrica
Datum objave: 03 Lipanj 2012 u 23:38
Da se i ja uključim u diskusiju o Floraartu, nekadašnjem Sajmu cvijeća sa svojim viđenjem. Još dok se ta manifestacija održavala na Gornjem gradu u organizaciji Gradske skupštine bila sam redoviti posjetilac. Bilo je tu stranih izlagača, sudjelovali su učenici srednjih i osnovnih škola pa i vrtića. Osim toga, sudjelovali su i svi uzgajivači cvijeća, sva društva koja su se na bilo koji način bavila cvijećem ... I sama sam kao članica jednog društva izlagala u to vrijeme cvjetne aranžmane. Izlagački prostor smo dobile besplatno ili uz simboličnu naknadu, tako da smo imali samo trošak cvijeća. Kad je sajam preuzeo Zrinjevac i preselio u Boćarski dom, samo smo prvi puta sudjelovali kao društvo. Prvi i posljednji. Prostor je bio skup i k tome neosiguran, tako da se moglo šetati između postamenata s vazama, a vaze se lako sruše i razbiju. Broj izlagača je drastično opao tako da se cijela manifestacija pretvorila u izložbu Zrinjevca. Oni su u prvom planu. Sada na Bundeku ima prostora za mnoge izlagače, ali ih treba privuči dobrim uvjetima. Pitam se ima li uopće volje da se to napravi. Bundek je u to vrijeme lijepo uređen, to je nepobitna činjenica, ali ako ste primjetili, nema više cvjetnih aranžmana. Što se prodajnog dijela tiče, skučili su ga u onaj čošak tak da se jedva prolazi kakva je gužva, a ima toliko praznog prostora u okviru Bundeka. I tak, lani prvi puta nisam bila na Sajmu od njegovog početka. Nisam bila ni ove godine i po slikama vidim da baš i nisam nekaj propustila, osim druženja s vama. Za to mi je žao, ali imala sam neke druge neizostavne obaveze.
------------- Lepe ti je Zagorje zelene
|
Objavio: natalija
Datum objave: 04 Lipanj 2012 u 05:30
hvala na slikama
-------------
|
Datum objave: 04 Lipanj 2012 u 07:59
Cimi, svaka ti čast, prekrasne fotke ...baš mi je drago da si obuhvatila izložbeni prostor s divnim aranžmanima jer se meni od silnog fotkanja ispraznila baterija, a i tvoj je fotić puno bolji, a samim tim i fotke prekrasnije...
zagreb
|
Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 04 Lipanj 2012 u 11:13
... još da je vrijeme bilo bolje... Naime, bili smo tamo u petak, bilo je sumorno, oblačno, tmurno vrijeme, a doživjeli smo tamo i takav prolom oblaka kakav se rijetko doživi. Zbog toga su i fotke malo "mekane", mogle bi biti i bolje kvalitete, ali nema veze - nije ovo sajam kvalitetnih fotografija, već sajam cvijeća.
-------------
|
Objavio: kikach
Datum objave: 04 Lipanj 2012 u 11:30
Cimi i mene je zalilo u petak, mokra sam doma dosla Sara onaj 'neki sedum' je varijegirani cotyledon ladismithiensis 
|
Objavio: Silvy
Datum objave: 04 Lipanj 2012 u 18:24
cimi, hvala na prekrasnim sličicama. Sve si obuhvatila, od vanjskog, do unutarnjeg izlagačkog prostora. Svakakve biljčice i rukotvorine si nam pokazala.  Hvala cure. 
------------- http://www.youtube.com/watch?v=UFHcfd_jlT4 - Zlatni otok
|
Objavio: Belina
Datum objave: 04 Lipanj 2012 u 19:30
Hvala Cimi,hvala RS, Na lijepom i sažetom izviješću sa Floraart-a, ambijent je prekrasan,a u svakom prostoru cvijet je melem za oči 
------------- "Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
Datum objave: 04 Lipanj 2012 u 21:19
kada već zahvaljujemo, ajmo onda i kikach zahvaliti na imenu i prezimenu krasnog sukulenta
zagreb
|
Objavio: administrator
Datum objave: 04 Lipanj 2012 u 21:31
Hvala na podjeljenim fotkama. fotke su predivne, čiste i lijepo uslikane. a bundek prekrasno usarenit, kao i uvijek. dobro je što se kultura uređenja parkova i javnih površina sve vise siri i daje joj se sve vise pažnje
------------- http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=8422&title=najljepi-vrtovi-u-2018" rel="nofollow - >>>PRIJAVI SE<<< Najljepši vrtovi 2018 >>>POGLEDAJ DRUGE VRTOVE<<<
|
Objavio: kamilica
Datum objave: 05 Lipanj 2012 u 16:06
Hvala i od mene 
------------- Moj Osijek pun je sunca!
|
|