Bugičine slatko - slane stranice
Web: Cvijet.info
Kategorija: Hobistika - Forum za hobi
Ime foruma: Razni hobi
Opis foruma: Svi ostale zanimacije u slobodno vrijeme
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=8158
Datum ispisa: 26 Prosinac 2024 u 17:09 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Bugičine slatko - slane stranice
Objavio: bugicaza5
Tema: Bugičine slatko - slane stranice
Datum objave: 27 Listopad 2014 u 19:45
Dragi svi, odlučila sam otvoriti još jednu svoju temu, ovaj put posvećenu kolačima, slatkim i slanim, kruščićima, pecivima i svemu što spada u tu "kategoriju", a koji su proizašli iz moje kuhinje, neki su poznati recepti, a neke sam sama izmislila i prilagodila ukusu sebe i svoje obitelji... Uz fotografije, stavljat ću i recepte. Dobrodošli!
|
Odgovori:
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 27 Listopad 2014 u 19:51
Za početak - torta Jozefina - izvorno moj recept - morat ću ga patentirati... http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/torta_jozefina/74856.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 27 Listopad 2014 u 19:52
U presjeku... http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/jozefina_presjek/74857.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 27 Listopad 2014 u 20:16
Dakle, gore sam spomenula da ću stavljati recepte, ali sam zaboravila napisati ono najglavnije - staviti ću ih samo u slućaju potražnje... ako netko zatraži baš taj recept.
Ova torta se radi bez miksanja i krema je u potpunosti bez margarina, kao i dekoracija - biljni šlag ili zamjena za njega. Biskviti za nju nisu klasični, rade se s vrućom vodom, miješaju kuhačom i u svaki od njih, a ima ih dva, ide po jedno jaje.
|
Objavio: moon
Datum objave: 27 Listopad 2014 u 20:46
Super temica http://www.picgifs.com/graphics/" rel="nofollow">
Izgleda primamljivo, a i zanimljiv je način rada koji si spomenula, pa hajde i s receptom
|
Objavio: catalpa
Datum objave: 27 Listopad 2014 u 21:52
Čekam recept...moram u kuhinju po nešto slatko obožavam kolačiće
|
Objavio: lucy
Datum objave: 27 Listopad 2014 u 22:24
Sve što je kremasto i čokoladno je upravo za mene. Dakle, i ja čekam recept.
------------- Sutra je novi dan.
|
Objavio: dijana7566
Datum objave: 28 Listopad 2014 u 07:02
Smijem li te zamoliti da recept napišeš u temu recepti. Svakako ga napiši jer tortica izgleda njam.
------------- Pozdrav iz Osijeka
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 28 Listopad 2014 u 10:07
moon, hvala ti na podršci! Recept slijedi... catalpa, požuriti ću se s receptom...
lucy, evo stiže...
dijana7566, rado ću ga i tamo napisati... U pravu si, fina je,a uz to i manje kalorična od svih ostalih, obožavaju je i djeca i odrasli...
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 28 Listopad 2014 u 10:35
Jozefina torta - recept
Biskvit: - napomena: nikako ne miksati mikserom samo lagano miješati kuhačom! Za ovu tortu trebamo raditi dva biskvita, svaki posebno, a ovo su sastojci za jedan!
200 ml glatkog brašna 1 žličica praška za pecivo 1 žličica sode bikarbone 100 ml kakaa pola žličice soli pola vanili šećera 200 ml šećera 50 ml ulja 125 ml mlijeka sobne temperature 1 jaje 125 ml vruće vode (ne treba zakipiti)
Zagrij pećnicu na 180-200 stupnjeva, zavisno od pećnice. U jednoj posudi dobro promješaj kuhačom brašno, prašak za pecivo, sodu kakao, sol, vanili šećer i šećer. U drugoj posudi istuci jaje, dodaj ulje i mlijeko, pa tu smjesu usipaj u posudu gdje su suhi sastojci i dobro promješaj - kuhačom! Zagrij vodu do vrenja i dodaj je smjesi za biskvit, lagano promješaj da se sjedine svi sastojci. Protvanj obloži papirom za pečenje, usipaj lagano i poravnaj smjesu, te peci kratko, oko 10-ak minuta, provjeri prije vađenja - upikni čačkalicom, pečeno je ako ostane čista. Izvadi i dobro ohladi. U međuvremenu napravi smjesu za još jedan biskvit i stavi peći.
Krema 1: 400 gr čokolade za kuhanje 300 ml kiselog vrhnja
Kremu radi tako što ćeš čokoladu otopiti na laganoj vatri, stalno mješajući da ne zagori. Makni s vatre, pričekaj dvije minute i umiješaj u nju kiselo vrhnje. Dobro razmješaj da ne ostanu grudice - ali nikako ne mikserom! Napomena: nikako ne umiješati kiselo vrhnje dok je još posudica na vatri, a kamoli prokuhati!!!
Krema 2 : - istuci 1 litru Hole, za kremu odvoji pola, druga polovica je za premaz torte izvana 1/2 l tučenog slatko vrhnja - Hola, Hopla ili po želji - može i zamjena za biljni šlag - prije miksanja dobro ohladi u hladnjaku
Postupak slaganja torte:
1. Biskvite dobro ohladi. 2. Uzmi jedan biskvit i navlaži mlijekom. 3. Na njega stavi cijelu smeđu kremu, poravnaj je i pusti da se dobro ohladi. 4. Na smeđu kremu stavi ravnomjerno tučeno slatko vrhnje. 5. Uzmi drugi biskvit, stavi na tučeno slatko vrhnje, lagano pritisni dlanom da se "priljepi" i navlaži ga mlijekom. 6. Ostatkom od 1/2 l Hole premaži tortu izvana, dakle gore po biskvitu i okolo torte. Radi ružice, volančiće i ukrasi po želji... možeš posipati kraš expressom, ribanom čokoladom, a preko Hole može ići čak i glazura od čokolade ili šarotine od nje... U ovoj verziji koristila sam samo kraš express.
Prije serviranja, tortu je potrebno dobro ohladiti. Režite oštrim nožem namočenim u vruću vodu da dobijete lijepe šnite. Preporučam da je napravite dan ili barem večer prije nego je mislite papati.
U slast!
|
Objavio: desert rose
Datum objave: 28 Listopad 2014 u 20:04
Evo i mene! Došla sam na otvorenje nove mljac mljac teme!
I već se sladim!
------------- Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke... http://www.cosgan.de/smilie.php" rel="nofollow">
|
Objavio: Nisa
Datum objave: 28 Listopad 2014 u 22:35
Pozdravljam temu i domaćicu, zgodno izgleda početak
------------- Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
Objavio: moon
Datum objave: 28 Listopad 2014 u 23:39
Receptić je spremljen, hvala
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 29 Listopad 2014 u 16:29
desert rose, drago mi je da si navratila i da ti se sviđa tema... i ja volim slatko... Nisa, dobro mi došla, hvala na podršci... moon, nema na čemu...
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 30 Listopad 2014 u 10:39
Roti - indijski tanki kruh
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/roti_indijski_kruh/74897.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/roti_indijski_kruh/74898.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/roti_indijski_kruh/74899.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: tikvić
Datum objave: 30 Listopad 2014 u 11:30
Super torta, isprobat ću je prvom prilikom. Sviđaju mi se i ovi indijski tanki kruščići, čekam recept.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 31 Listopad 2014 u 14:29
Hvala ti, torta je zaista mekana, ukusna i vole je i djeca i odrasli... Nećeš požaliti, vjeruj mi. Iako, svatko ima svoj ukus, no još nisam doživjela da je netko tko je probao, negativno prokomentirao ovu torticu.
Još jedan plus je što je lagana za napraviti - nekoć sam muku mučila s klasičnim biskvitima za tortu - sad je to prošlost. Plus toga - svaki put je možeš drugačije dekorirati, a u tučeno slatko vrhnje možemo dodati rastopljenu bijelu ili tamnu čokoladu, pažljivo izmješati i dobijemo mousse.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 31 Listopad 2014 u 14:40
Roti - indijski tanki kruh - recept
200 ml brašna prstohavt soli 1/2 šalice mlake vode par kapi maslinovog ulja 1 ravna žličica praška za pecivo
Zamijesite mekano tijesto od brašna, soli, praška za pecivo i vode. Na radnu površinu kapnuti par kapi maslinovog ulja, staviti tijesto i mijesiti dok bude elastično. Gotovo tijesto nauljiti, staviti u zdjelu i pokriti vlažnom krpom - tako neka stoji 10 minuta. Podijeliti na četiri dijela, oblikovati loptice, pa svaku uvaljati u malo brašna. Razviti u krugove promjera 10-15 cm. Zagrijati tavu (bez ulja!) na srednje jaku temperaturu i staviti roti, kad za dvije minutice dobije pjegice, okrenuti i peći kratko dok i druga strana ne dobije pjegice. Pečeno po želji premazati s malo maslinovog ulja (ne treba ako ne želite), staviti u zdjelu i pokriti vlažnom krpom.
Iz mog iskustva: gotovo nikad ne stavljam prašak za pecivo i ništa ne fali tako pečenim rotijima, a vrlo često niti ne pokrivam pečeno vlažnom krpom, razlog je jednostavan - ne stignem jer se u trenu pojedu!
Rotiji pečeni s praškom za pecivo često se napuhnu, pa ih je moguće razrezati i od njih raditi fine sendviče.
|
Objavio: rajski vrtovi
Datum objave: 31 Listopad 2014 u 15:01
Samo da pozdravim tvoju novu temu, mislim da ćemo se lijepih stvari ovdje nauživati i veselim se nastavku.
------------- "I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 31 Listopad 2014 u 15:08
Dobrodošla! Hvala ti na lijepom komentaru. A ja ću se truditi i nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe i po svom ukusu.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 31 Listopad 2014 u 15:13
Zagrebačke kremšnite vs. Dunavski valovi http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/domace_kremsnita_i_dunavski_valovi/74929.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 31 Listopad 2014 u 17:37
...jojjj, kak nisam vidjele već ovu temu...bravo bugica, svestrana si zbilja, ovo ću stalno pratiti...za početak odmah imam i prijedlog u svrhu degustacije, jer, molim lijepo, treba se i probati, a ne samo gledati slikice, kaj ne, haha...lijepo na prvu sljedeću zagrebačku kavicu, donijeti uzorke pa da vidimo jel fino ili nije, hahaha...naravno šalim se, znam da je fino
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 31 Listopad 2014 u 21:07
Draga Retriver Sara, jako me veseli tvoja posjeta i ovoj mojoj temi i tako lijepe riječi koje si mi uputila. Moram reći da ti je prijedlog jako dobar - kada dođem na zagrebačku kavicu, kolačići neće izostati... iako je to bila šala, rado ću ih donijeti.
Tako da, draga moja, navrati ti meni opet, bit će tu, nadam se redovito koliko god ću stići, novih kolačića i inih slanih delicija.
|
Objavio: @kaktus
Datum objave: 02 Studeni 2014 u 19:53
Draga Bugice pozdravljam ovu tvoju prekrasnu temu, pratim je i pratit ću je stalno, torta http://www.glitter-graphics.com" rel="nofollow"> mi se sviđa ima da je probam a i oni krušćići...
------------- Razum nam može reći što trebamo izbjegavati, ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 02 Studeni 2014 u 20:48
Hvala ti, @kaktus! Da si mi barem bliže...
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 03 Studeni 2014 u 09:24
...za blagdan nije bilo nikakvih slastica?
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 03 Studeni 2014 u 09:30
Bilo je, bilo... ali glavni od prenašanja slika s fotića na kompjuter je u školi...
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 03 Studeni 2014 u 09:36
Pa, dok čekamo slatko... "poderanke" u četiri slikice http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/poderanke/74982.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/poderanke/74983.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/poderanke/74984.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/poderanke/74985.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: @kaktus
Datum objave: 03 Studeni 2014 u 10:11
Fantastično izgleda ,e da sam ti bliže pa da probamo. ....
------------- Razum nam može reći što trebamo izbjegavati, ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
|
Objavio: Golden Leo
Datum objave: 03 Studeni 2014 u 19:00
Juju ovdje ću često boraviti! A već sutra bih onaj kruh mogla napraviti :))) Imam i ja jedan hobi, otvorit ću temu pa ti pokažem :)
|
Objavio: vijolica
Datum objave: 03 Studeni 2014 u 22:41
Ne,ne,ovdje ne smijem dolaziti! Od pogleda kile idu gore.
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 04 Studeni 2014 u 10:17
"poderane gače"...bravo!
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 04 Studeni 2014 u 10:34
Bugica ajde pliz napiši što točno staviš u poderane gaće jer tih recepata ima puno a ja bi baš od nekog provjereno. Jako ih volim i znam da su za napravit ono što se kaže "prosto ko pasulj".
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 04 Studeni 2014 u 20:43
@kaktus... sigurno će biti koji put ovuda u prolazu, a ja te pozivam da svratiš... bilo bi mi drago!
Golden Leo, drago mi je da ti se ova tema sviđa i da ćeš mi često navratiti. Tvoja nova tema je za deset - bila sam ti danas u posjeti!
vijolice, dobro mi došla!
Retriver Sara, a ja mislila bit fina, kao ono "poderanke"... ... baš mi je drago da nisam usamljena u korištenju ovog naziva... već sam mislila da ih samo ja tak zovem.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 04 Studeni 2014 u 20:47
korijenko napisao:
Bugica ajde pliz napiši što točno staviš u poderane gaće jer tih recepata ima puno a ja bi baš od nekog provjereno. Jako ih volim i znam da su za napravit ono što se kaže "prosto ko pasulj". |
Da, lagano se rade. Međutim, meni je teško dati recept iz jednog razloga - u stvari, radim ih kad pečem kruh. Zamijesim tijesto za kruh, pa odvojim dio i od toga napravim poderane gaće. Mislim da ću morati slijedeći put raditi samo njih i mjeriti količinu vode, tako da ti ne ostanem dužna.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 04 Studeni 2014 u 20:50
Kruh - mekani, domaći s kiselim vrhnjem... od tog tijesta radim i poderane gaće... http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/kruhec/75039.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/kruhec/75040.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/kruhec/75041.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 04 Studeni 2014 u 21:08
Domaći kruh - recept
1,8kg - 2 kg glatkog brašna soli po želji, ja stavim dvije ravne jušne žlice dva svježa kvasca 1 kiselo vrhnje - 200 gr 1 jogurt - 180 gr oko 1 l mlake vode
U veću šalicu izmrviti dva svježa kvasca, dodati 1 žlicu šećera, dvije vrhom pune žlice brašna i 1 dl toplog mlijeka. Dobro promiješati i staviti na toplo, pričekati da se digne. Lako i brzo "iskipi" iz šalice pa treba paziti.
Jednu litru vode staviti da se zagrije do topline ugodne za ruku. Ne smije biti vruća jer će uništiti kvasac, pa se kruh neće dići niti biti mekan.
U međuvremenu, brašno staviti u veliku posudu, dodati sol i dobro izmješati. Toj smjesi dodati uzašli kvasac, vrhnje i jogurt sobne temperature, te mlaku vodu. Dobro izmješati kuhačom. Dalje mijesiti nauljenim rukama, sve dok se ne dobije kompaktno tijesto. Napominjem, ovo tijesto mora biti mekše i ljepljivije od tijesta kojim inače radimo kruh. Ako je ipak premekano, dodajte brašna i dobro izmjesite.
Kruh stavite u protvanj na papir za pečenje i ostavite da se diže pola sata. Prije pečenja, zarežite ga po vrhu oštrim nožem i premažite vodom. Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na jakoj temperaturi 10 minuta, zatim temperaturu smanjite i pecite još 20-30 minuta.
Je li pečen, provjerite tako da ga upiknete štapićem za ražnjiće, ako štapić izvučete i bude suh - kruh je pečen. Još vrućeg umotajte u platnenu krpu ili stavite u platnenu vrećicu i pustite da se ohladi. Time omekšavamo koricu.
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 05 Studeni 2014 u 09:39
Hvala ti puno na receptu, e sad ću mjenjati i recept za kruh, inače nisam stavljala ni vrhnje ni jogurt....ali ča bi slovenci rekli "kaj je buljše je buljše" pa tako i ovo mora biti jako dobro.....
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 05 Studeni 2014 u 11:43
Nema na čemu. Kiselo vrhnje i jogurt služe da kruh bude mekši, rahliji i sočniji, te dulje svjež. Stavila sam napomenu da to nije klasično tijesto za kruh, tako da kad ga izmjesimo, ono mora ostati ljepljivo - tad u protvanju ne izgleda prelijepo, ali kad se ispeče - za prste popapati... Nadam se da će ti se svidjeti.
|
Objavio: Karli
Datum objave: 05 Studeni 2014 u 19:55
Ej vrijedna ženo, ovo ti je super, recepti izgledaju odlično i kao što je već netko rekao od samog gledanja se debljam. Bravo. Samo daj dalje. Rado ću navračati volim spremati kolače. Samo to se radi sve manje, kile se lijepe. Kad se napravi onda se i pojede.
------------- "Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 06 Studeni 2014 u 08:01
iako ga neću peći moram pohvaliti recept i fotodokumetaciju, tako se to radi...sram me je napisati, ali još nikad nisam ispekla kruh...možda na forumu ima još tako mladih i neiskusnih žena poput mene koje isto još nikada nisu probale ispeći kruh pa nam molim te, napiši i pokaži najjednostavniji recept i način pečenja običnog kruha...znam ja da ima puno recepata na netu no, ovako mi je slađe
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 06 Studeni 2014 u 14:42
Karli napisao:
Ej vrijedna ženo, ovo ti je super, recepti izgledaju odlično i kao što je već netko rekao od samog gledanja se debljam. Bravo. Samo daj dalje. Rado ću navračati volim spremati kolače. Samo to se radi sve manje, kile se lijepe. Kad se napravi onda se i pojede.
|
Zahvaljujem ti od srca i dobrodošla! Samo ti navrati kad god stigneš... ne znam koliko ću moći biti redovita na svojim temama jer završava mi roditeljski dopust, a od utorka na posao... u Zg... cijeli dan, praktički...
Tako ti je i kod mene, što se napravi i pojede se... zato i volim spremati slastice i slanice... a imam sreću što me se ne prima.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 06 Studeni 2014 u 14:50
Retriver Sara, draga moja, ulovila si me nespremnu , no jako mi je drago da ti se sviđa recept, a i slika. Moram ti reći da već dugo nisam pekla kruh od najobičnijeg tijesta iz jednog razloga - nikad mi nije dobro ispadao. Eto, sad se moja tajna zna.
No, svakako da mogu pronaći i napisati neki recept, no na ovu temu sam zaista htjela stavljati samo ono što sam isprobala peći.
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 06 Studeni 2014 u 15:17
...bugica, kao što sam napisala gore, ima recepata puno na netu, pronaći mogu i ja sama...ali, htjela sam nešto tvoje, jednostavno i isprobano...no, nema veze, jedan posel manje
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 06 Studeni 2014 u 16:39
E, kad je tako... ujutro pečem kruh po najobičnijem receptu! I nadam se uspjehu, ali ako bude i neuspješno - slike ću rado podijeliti s vama...
|
Objavio: klaudija8
Datum objave: 06 Studeni 2014 u 22:37
pozdrav I od mene - tema primamljiva pa cu navracati I ovdje
|
Objavio: gute Fee
Datum objave: 06 Studeni 2014 u 23:28
Ma ti si prava majstorica konditorica ! Pa kak nisam tu stranicu do sad vidla ?????? Sutra idem odmah raditi poderane gace !
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 07 Studeni 2014 u 09:11
klaudija8, veseli me što te vidim ovdje i što ti se tema svidjela. Navrati, vrata su uvijek otvorena.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 07 Studeni 2014 u 09:15
gute Fee, drago mi je da si mi došla i zahvaljujem ti od srca na lijepom komentaru.
Ne radim baš ništa posebno, prilagodila sam neke recepte po svom ukusu i ukusu svoje obitelji, čak i način izrade jer su mi neki kolači znali godinama grozno ispadati. To me ljutilo i bilo me sram i iz toga se izrodilo proučavanje i mijenjanje klasičnih recepata - naravno, onih koji se daju promijeniti... Na temu toga je uvijek u našoj kući smijeh - kad djeca krenu zamijesiti tijesto, npr. za pitu - čuješ kako gunđaju: a kako ćemo zamijesiti, po kojem receptu kad mama uvijek nešto promijeni i napravi po svom i uz to ne zapiše...
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 07 Studeni 2014 u 09:22
Američka pita s jabukama i kruškama http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/americka_pita/75108.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: Alma.M.
Datum objave: 08 Studeni 2014 u 14:04
Bugice, odlična tema , posebno me zanimaju ove slane delicije koje radiš. pratim.
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 10 Studeni 2014 u 15:56
Bugice.... u subotu sam pekla tvoj kruh i odvojila pa napravila poderane gaće......ma super , super...sad samo radim takav kruh, svi su doma rekli da je najbolji. Hvala za recept, sve sam radila kako piše samo pola doze od 1 kg brašna.....
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 10 Studeni 2014 u 18:57
Draga Alma. M., zahvaljujem ti se i radujem se što ćeš i ti pratiti ovu moju malu temu. korijenko, draga moja - izuzetno sam ponosna što nisi dvojila napraviti taj kruh i što si zadovoljna njime i poderankama. I ja kad sam ga prvi put napravila - više nikada nisam pekla od drugačijeg tijesta. Ali, ostala sam dužna R.Sari kruh od najobičnijeg, tako da sam ga i napravila u subotu, samo sinek još nije prenio slike na komp...
|
Objavio: catalpa
Datum objave: 10 Studeni 2014 u 20:00
Morat ću se primiti posla i ispeći kruh po tvom receptu, odlično izgleda.
|
Objavio: mikica.dm
Datum objave: 11 Studeni 2014 u 17:39
Eto, nema me neko vrijeme na forumu i vec toliko toga novog da ne stignem pratiti...odlicno izgleda bugice, svidja mi se recept za roti, ja na slican nacin pravim tortilje.
------------- zatvori usta, otvori oci
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 14 Studeni 2014 u 20:30
catalpa, draga, hvala, kruh je zaista dobar. Ako probaš napraviti, vjerujem da nećeš požaliti.
Hvala, draga moja mikice! Samo što više ne stignem redovito na forum...
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 14 Studeni 2014 u 20:48
Za sve moje posjetiteljice - fritule su poslužene! http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/fritule/75266.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: @kaktus
Datum objave: 14 Studeni 2014 u 20:59
Ooooo svježe fritule, evo mene stižem prvim avionom http://www.glitter-graphics.com" rel="nofollow">
------------- Razum nam može reći što trebamo izbjegavati, ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 14 Studeni 2014 u 21:05
Može, može, s veseljem te čekam.
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 15 Studeni 2014 u 08:11
...evo me u prolazu pa ću ti usput prišapnuti da je drugi tjedan zagrebačka kavica, hahaha...
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 15 Studeni 2014 u 12:04
Sarice, primila na znanje... Hvala! Evo, nešto sam ti ostala dužna... kruh od najobičnijeg tijesta s kvascem http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/kruh_obicni/75269.aspx" rel="nofollow">
I pečen...
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/kruh_obicni/75270.aspx" rel="nofollow">
Recept: 1 kg glatkog brašna 1 svježi kvasac sol po ukusu oko 5-6 dl mlake vode
U šalicu izmrvimo kvasac, dvije žlice brašna, žlicu šećera, dodamo malo toplog mlijeka (oko 1 dl, čak i malo manje) i dobro promiješamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, dodamo sol i izmiješamo. Kad se kvasac digne, dodamo ga u brašno i dolijemo mlaku vodu.
Izmiješamo prvo kuhačom, dalje mijesimo rukama. Ako se tijesto lijepi, ruke nauljite uljem. Koji pu u toku mijesenja, slobodno tijesto dignite uvis i bacite na radnu površinu. Od te radnje, tijesto omekani i ubrzo vidite mjehuriće. Ostavite da miruje oko pola sata i još jednom premijesite, pa s time u protvanj, gdje će odležati još 15 minuta prije pečenja. Netom prije stavljanja u pećnicu, kruhić lagano premažite hladnom vodom - to mu daje boju i reš koricu.
Pecite na jakoj vatri 10 minuta, smanjite temperaturu i dalje pecite dok ne porumeni. Da biste znali je li pečeno, upiknite u sredinu kruha ražnjić za roštilj - pečeno je ako je ražnjić čist kad ga izvučete iz kruha.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 15 Studeni 2014 u 12:18
Mi smo slavili rođendan 6.11. - naša Helena je napunila 7 godina, a obožava Hello Kitty... naravno, Jozefina torta, samo je dekoracija prilagođena njenoj želji... http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/jozefina___helena/75271.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 15 Studeni 2014 u 12:20
Mađarica - neizostavna kad je njen roćkas u pitanju, jer je obožava, ali i kad je u pitanju bilo koji blagdan... http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/madarica/75272.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: lucy
Datum objave: 24 Studeni 2014 u 23:29
Ove su tvoje stranice doslovno slatke. Bugice, svaka čast!
------------- Sutra je novi dan.
|
Objavio: moon
Datum objave: 25 Studeni 2014 u 00:17
Eeee nema "gorega" nego u ponoć prelistavati ovu tvoju slatko-slanu temu . Sad sam tako gladna da bih najradije išla peći onaj roti kruhčić. Naravno, sve sam si receptiće spremila. Veselim se pečenju roti kruha, jer baš sam ga "mjerkala" već neko vrijeme i pregledavala neke klipove kako se radi, tako da ću s guštom napraviti po tvom receptu. I poderane gaće obavezno. Krasna ti je torta za tvoju kćerku (btw kod mene su se sad slavila 3 ročkasa u razmacima od desetak dana )
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 26 Studeni 2014 u 18:41
lucy, hvala, drago mi je da ti se sviđa tema.
moon, veseli me što si se odlučila napraviti roti baš po mom receptu, a nećeš požaliti ni ako probaš poderane gaće. A torta - eh, ona se kod mene radi stalno - sedam rođendana plus šest imendana - moj ne računam jer je tada ne radim - na moru smo u to vrijeme pa odmaram. Sad smo imali dva roćkasa, a u prosincu imamo isto dva i dva imendana. Dakle, "padaju" četiri torte... ima da pečem non stop.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 26 Studeni 2014 u 18:50
vafli http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/vafli/75431.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/vafli/75432.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 02 Prosinac 2014 u 20:48
domaći mlinci http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/mlinci/75553.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: Monna
Datum objave: 02 Prosinac 2014 u 21:14
heheheh bravo za domacicu,....kako stvari stoje ove zime mi ne gine 5 kila gore.....
------------- pozdrav iz Zlatne doline
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 02 Prosinac 2014 u 21:19
Hvala! Srećom, meni se ne prima.
|
Objavio: moon
Datum objave: 02 Prosinac 2014 u 22:23
bugicaza5, može receptić za domaće mlince
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 13 Prosinac 2014 u 13:27
moon, draga, oprosti mi na kašnjenju - komp mi je bio u komi i povremeno sam se javila s posla.
Domaći mlinci - recept
300 gr brašna 3 gr soli 200 ml tople vode
Prvo pomiješati brašno i sol, dodati toplu vodu te dobro zamijesiti. Podijeliti na više dijelova, napraviti loptice, svaku razvaljati što tanje i peći kratko na obrnutoj strani velikog lima u vrućoj pećnici. Paziti da ne zagore, brzo se peku.
Za nas uvijek radim odjednom četiri recepta, ispadne otprilike 12 mlinaca, zavisno od toga koliko su velike loptice.
|
Objavio: moon
Datum objave: 13 Prosinac 2014 u 15:47
Hvala
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 13 Prosinac 2014 u 16:35
I drugi put
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 13 Prosinac 2014 u 18:07
Ovo je torta kojom je dječicu počastila moja firma za Svetog Nikolu - mogu reći da je bila prefina, iznutra čokoladni mousse - nažalost, nemam recept http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/torta_hak_2014/75727.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/torta_hak_2014/75728.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: zova
Datum objave: 15 Prosinac 2014 u 19:25
Bugi sad sam slučajno zalutala ovdje i već mi žao,hihihi,odmah moram ići praviti nešto slatko a može i slano,ja sve jedem.Pitanje:uz šta jedeš ovaj indijski hljebčić?
|
Objavio: zova
Datum objave: 15 Prosinac 2014 u 22:11
Evo me opet ,podsjetila si me na mlince pa sam ih odmah morala ići praviti,a kad je bal nek je maskenbal pa sam zamijesila i poderane gaće,tako da sam sad sjela.Umorna al prezadovoljna jer ću sutra kad dođem sa posla napraviti mlince sa mljevenim mesom.Hvala što si me podsjetila na njihdugo ih nisam pravila.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 16 Prosinac 2014 u 14:44
zova napisao:
Bugi sad sam slučajno zalutala ovdje i već mi žao,hihihi,odmah moram ići praviti nešto slatko a može i slano,ja sve jedem.Pitanje:uz šta jedeš ovaj indijski hljebčić?
|
Odličan je kao sendvič: salama po izboru, sir, malo zelene salate i ajvar. To mi je najdraža kombinacija. Moji ga jedu uz svako jelo, ne biraju. U stvari, ide dobro uz sve, bila riba, meso ili varivo. A ako pri izradi staviš u tijesto malo sode bikarbone ili praška za pecivo, napuhne se pri pečenju pa se može i prerezati i puniti poput tortilla.
Draga moja, ponekad zaboravimo na dobra stara jela, kolače... tako me danas Retriver Sara podsjetila na kekse iz flajšmašine - keksi mog djetinjstva, a nikad ih ne radim. Malo me sad sram.
Inače kad počne advent, nekako više pečem, što kolača, što mlince, domaće rezance, čak i domaću tijesteninu jer je to kod mene u kući već postala tradicija. Mlinci su fini, ne samo uz pečenu gusku, ja ih često radim uz odojak, janjetinu, pile... Vidim da si odlučila probati nešto sa ovih mojih stranica i to mi je jako drago.
|
Objavio: zova
Datum objave: 16 Prosinac 2014 u 16:41
Ponekad se zalijepim za neko jelo i onda svaki dan ,tako da mlince stvarno nisam dugo pravila a ti me podsjeti na njih.Sad su vjerovatno i oni par dana na redu u raznim kombinacijama(sir,mljeveno meso,piletina,svinjetina,...)a do tada ćeš ti izbaciti još koji recept.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 16 Prosinac 2014 u 18:22
Neka, neka... mlinci su prefini. Samo, nekako sam spora s ovim stranicama, iako imam u planu puno toga ovih dana, nešto sam već napravila i poslikala, a nešto je u tijeku... Upravo mi je sinulo da sam zaboravila poslikati medenu pitu, a spremila je u škrinju.
|
Objavio: Karli
Datum objave: 16 Prosinac 2014 u 21:31
Hej polako, poslikat ćeš drugu kad je napraviš i molim lijepo malo lakše sa tom batinom, ubit ćeš se, a glava ti još treba.
------------- "Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 17 Prosinac 2014 u 08:20
Draga moja... ...hehehe... ....u pravu si, poslikat ću je makar kad je izvadim na pladanj, jer tko zna kad ću je raditi drugi put...
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 13:53
...mislila sam da bu ovdje sve puno kiflica, išlera, linzera...kaj je ovo, jel ide Božić brzo ili?...e koka, baš sam prasica, nisam se ni zahvalila za slikicu kruheka tvojega, sorry...sam da ti kažem da budem za badnji ručak spekla taj "tvoj" kruhek tak da bumo mogli mazati moju paštetu od tunjevine...mađarica je moj omiljeni kolač, zamisli, napravila sam je i podijelila...pola sam dala snahi, a pola nećakinji, stavile u frizer do Božića...inače nju pečem po receptu moje mame koji je star više od 50 godina, vizualno je drugačija od tvoje jer je moja mama uvijek tvrdila da gore ne smije glazura pa mi je tak ostala ta navika, a i svi moji se navikli...tvoja mađarica djeluje vrlo primamljivo
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 13:58
Njami, obožavam paštetu od tunjevine. Vidiš kako se dobro nadopunjujemo, nisam je se niti sjetila, a omiljena mi je. Drago mi je da ti se sviđa moja mađarica - fina je i mekana. A stari recepti su definitivno jedni od najboljih.
Za ove stranice već sam pripremila fotkice, kako radim i pečem, tako slikam, samo još ih trebam prenijeti na komp, pa kad se bacim na pisanje i objavljivanje postova, ima da mi krepucne veza.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 14:38
Ovih dana malo se radilo, pa krenimo redom... domaći rezanci s jajima http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/rezanci/75871.aspx" rel="nofollow">
i neizbježan kruh http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/kruhec/75872.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 14:40
I slatko je došlo na red... medena pita http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/medena_pita/75873.aspx" rel="nofollow">
čoko-koko kocke http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/coko_koko_kocke/75875.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/coko_koko_kocke/75874.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 14:45
čupavci u dvije varijante - crnoj i bijeloj http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/cupavci/75876.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/cupavci/75877.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/cupavci/75878.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/cupavci/75879.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/cupavci/75880.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/cupavci/75881.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 14:52
mramorni kolač - ostao je niski jer sam upotrijebila krivi pleh - preveliki http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/mramorni_kolac/75882.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/mramorni_kolac/75883.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 14:56
i šećer na kraju... sacher kolač - nije narezan da ne "nestane" prije reda... http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/sacher/75884.aspx" rel="nofollow">
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/sacher/75885.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: zova
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 15:54
Aman ženo,kad stigneš sve to,svaka čast.Moji rezanci nikad nisu ovako lijepi
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 16:05
Hvala lijepo, draga prijateljice! Obično kad me počnu boliti šake, nabrzaka prionem poslu, misleć kako sutra neću moći... i onda je kod mene u kuhinji kao na traci... a veliko je moje društvo i svi vole slastice, to mi je motivacija unatoč bolovima... kao i to da ne mogu zamisliti blagdane bez njih... Napravim prije, narežem, spakiram i spremim u škrinju... ipak ove godine radim skromnije kolače s manje skupim sastojcima...
Rezanci su priča za sebe, nisam zadovoljna previše, nekako mi je tijesto bilo mrvičak premekano i nisam ih mogla tanje rezati. Od stroja za rezance sam odustala, eno stoji spakiran, nikako pogoditi tvrdoću tijesta da može rezati...
|
Objavio: zova
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 17:13
Baš sam htjela pitati da li ih radiš sa mašinom.Ja je nemam,pa uvijek ručno razvijam,motam režem,pa mi se nekad zalijepe,al domaće je domaće.Jel se ovaj Sacher kolač može zamrznuti?
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 17:45
Da, može se. Napravljen je od malo brašna, snijega od jaja, čokolade i marmelade, uz još neke sastojke. Prereže se dužini i na jednu koru stavi topla marmelada, poklopi drugom i prelije čokoladnom glazurom. Sočan je i ukusan. Zaboravila sam da se kore moče vrućim punčem.
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 18:58
...to su pravi domaći kolači, tak baš volim, obožavam mramorni, baš sam ga nedugo pekla u modlu za kuglof...znaš kaj bugica, što sam starija, to su mi draži ti stari i jednostavni kolači...sjećaš se onog "metarskog", to je isto moja mama često pekla, pa roladu s domaćim pekmezom od marelica...a rezanci su ti baš ono pravi, tak i ja režem ručno pa su malo deblji, moja sestrična Slavonka koja radi tak tanke da su gotovo nevidljivi kaže da su moji pravi "zagorski", haha..
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 19:05
U pravu, i ja se pod zadnje vraćam dobrim starim prokušanim receptima... ...onda i ja radim prave "zagorske" rezance... .Metarski kolač je bio zakon, no moram priznati da ga nisam nikad napravila, morat ću to popraviti. A rolada, pa nikada ne ispadne kao one bakine... koliko god se trudim.
Evo, draga moja, posebno mi je drago da su ti ove stranice po mjeri. I hvala na lijepim komentarima.
|
Objavio: moon
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 20:41
Ajme sve mi zazubice rastu
|
Objavio: @kaktus
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 20:52
Auuu kolegice rastu mi zazubice na te tvoje kolace, molila bih te recept od coko koko i pitanje kako pravis bijele kokos kocke...
------------- Razum nam može reći što trebamo izbjegavati, ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 18 Prosinac 2014 u 22:41
Ajme koliko kolača, a joj tako fini...osjetim miris...uh..
A jesi probala one gumene loptice i vježbati šake? Rotiraj ih u svim smjerovima, isteži.. može i vježbanje u slanoj vodi. I ramena Bugi....vježbaj...
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 19 Prosinac 2014 u 09:14
moon, hvala! Drago mi je da ti se dopadaju moje slastice.
@kaktusić, ... drago mi je da si navratila... za bijele čupavce biskvit je isti kao i za crne, jedina razlika je u "kupki". Bijela kupka se radi od bijele čokolade, malo margarina, šećera i mlijeka, gustoće po želji.
smrcko, draga moja , evo meni i tebe... raduje me da ti se sviđaju ove moje stranice. Iskreno, ne vježbam šake, jer kad vježbam još me jače boli. Inače nisam tip koji miruje, uvijek nešto radim, pa si mislim da mi je to isto neka vježba. Za klasično vježbanje sam prelijena. Ipak, hvala na savjetu!
|
Objavio: bugicaza5
Datum objave: 19 Prosinac 2014 u 09:22
Čoko-koko kocke - recept
Tijesto:
2 čaše od 2 dl jogurta 2 čaše šećera 1/2 čaše ulja 3 žlice kakaa za kolače 3 ravne žlićice sode bikarbone 1 vanili šećer 2 1/2 čaše brašna
Sve lagano izmješati kuhačom. Dobro zagrijati pećnicu i peći u plehu 22x35 cm, dvadesetak minuta na 180 stupnjeva.
Premaz:
18 dag margarina 7 žlica mlijeka 7 žlica šećera 100 gr čokolade 100 gr kokosa
Otopiti sve sastojke na laganoj vatri, ugasiti je, pa dodati kokos. Vrućim premazom pokriti još topao kolač, poravnati i dobro ohladiti. Ovaj kolač mi je odličan jer se brzo radi, bez miksanja, a niti jaja ne idu u tijesto.
|
|