Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Moj povrtnjak u i oko plastenika

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Dnevnik radova
Opis foruma: Pročitajte šta su danas radili naši članovi cvijeću u vrtu ili kući
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5294
Datum ispisa: 03 Listopad 2024 u 03:51
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Moj povrtnjak u i oko plastenika
Objavio: Smail
Tema: Moj povrtnjak u i oko plastenika
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 18:29
Drage forumašice i forumaši a nakon eto nekog vremena što sam na forumu mogu napisati i dragi moji prijatelji, mislila sam da neću otvarati temu DNEVNIK RADOVA ali čitajući dnevnik kat.ree došla sam do zaključka da je ovaj dnevnik baš praktičan prvenstveno za mene jer mi tu ostaje pisani trag kada i što sam radila. Pa evo da krenem od te činjenice, neki me već i poznaju iz teme MOJ VRT ali ovaj dnevnik će biti isključivo vezan za povrtnjak.
Oduvjek sam željela imati mali obiteljski plastenik ali sticajem raznih obiteljskih okolnosti to si nisam mogla priuštiti, naime imam malo poduzeće za knjigovodstvene usluge i zbog pomenutih obizeljskih okolnosti bila sam primorana raditi puno duže od  redovnih 8 sati a i sami znate da povrtnjak zahtijeva radove na vrijeme jer ako kasniš ne isplati se ništa niti počinjati. Sada se ta situacija izmjenila na bolje i radim samo 8 sati pa mi ostaje dosta vremena za ovaj moj omiljeni hobi. Naime rođena sam u Slavoniji gdje smo imali svoje imanje sa velikim vrtom i poljem i bilo je nazamislivo to ne obrađivati i imati gotovo sve što jednom seoskom imanju priliči. Budući da sam osdelila iz Slavonije i sada živim u Dugom Selu u okolici Zagreba i to kako ja kažem na najljepšem dijelu svijeta uz kuću imam zemljište koje je pogodno za uzgoj povrća. Tako sam ove jeseni kupila mali plastenik dimenzije 4,5 x 9 m u kojem mogu uzgajati povrće kao produženu povrtnu sezonu kada poćnu rani jesenski mrazevi, magla i dugotrajne kiše kao što je eto i danas započela padati kiša.
Plastenik mi je smontiran 24.09.2010. godine, i evo kako izgleda poslije montaže.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.



Odgovori:
Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 18:42
Za vikend 18.09. do ponedjeljka 20.09.10. je padala kiša tako da u plasteniku nije bilo baš suho, da zaboravila sam reči da je sa plastenikom ugrađen i sistem za navodnjavanje kap po kap. Odmah u subotu 25.09. sam krenula sa radovima u plasteniku, štihanje i priprema za sadnju povrća, u subotu i nedjelju cijeli dan je lila kiša i eto prvih problema, naime nisam imala nikakvih iskustava ranije sa ovakvim načinom uzgoja povrća i nigdje na internetu nisam našla ništa o ovoj temi pa je i ovo jedan od razloga zašto sam se odlučila da počnem sa ovom temom kako bi bila od pomoći onima koji možda isto žele imati plastenik a nigdje nema nikakvih savjeta kako krenuti, napomena ovaj plastenik se neće grijati zimi, znači zimi mogu rasti samo biljke otporne na hladnoću. Dakle kiša je pljuštala cijeli vikend i u ponedjeljak kada sam došla u plastenik bio je pun vode, jer se jako namočilo okolno tlo i zakonom spojnih posuda i plastenik je dobio previše vlage u tlu, skoro samo blato. Tu su daljnji radovi morali prestati. U srijedu 29.09.2010. sam bila u Ivanić Gradu na forumskoj kavi i dok sam putovala do Ivanića uz put sam naišla na nekolicinu profesionalnih plastenika, naravno morala sam stati da ih pogledam i odmah sam uočila da oko njih ima iskopan kanal kako bi se voda cjedila u kanal kada kiša pada .

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 18:55
01.10.2010. sam oko svog plastenika iskopala kanale sa padom od plastenika i isušivanje je pomalo započelo, morala sam svaki dan otvarati plastenik ( bočno postoji otvor za provjetravanje koji se može otvoriti i zatvoriti ).Evo ovako izgledaju kanali oko plastenika, navodnjavanje plastenika i onako nije potrebno jer se zalijeva onim sistemom kap po kap. 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:08
Kroz tjedan od 04.10. do 08.10. sam sve preštihala i nabavila sjeme, nešto presadnica i krenula 08.10. sa sjetvom i sadnjom presadnica. Poslijala sam špinat matador, blitvu srebrnolisnu, salatu andiviju dječja glava, matovilac, rotkvicu crnu zimsku, crvenu i bijelu ledena svijeća, zatim mrkvu, peršun, za probu i pastrnjak i slatki komorač, od luka sam posadila bijeli luk, žuti i srebrenac. Kupila sam presadnice poriluka, raznih salata i kelja, iz ljetnog vrta mi je ostao peršun i celer koji sam također prenela u plastenik. Prije dvije godine kada su na tržište izbacili one famozne jagode Mont Everest što se penju i budu pune ogromnih jagoda morala sam i sama nasjesti na reklamu i naravno kupila jednu pošiljku koju sam masno platila i od kojih nema nikakvog monteveresta, te jagode sam posadila u tegle i stavila u plastenik da vidim kako će se kroz zimu ponašati .

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:11
Od 08.10. nisam baš puno stizala do plastenika jer sam započela sa radovima oko kuće sa cvjetnjakom što sam pokazala na temi moj vrt. 15.10. sam došla u plastenik i dočekalo me pravo čudo, neke biljke su već niknule, danas sam malo slikala pa evo da se to i vidi.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:13
Da zaboravila sam napisati da je MPS u međevremenu napravio betonske ploče sa kojima smo podijelili plastenik da se lakše može prolaziti kroz plastenik do gredica sa povrćem. Ovdje se lijepo već vide rotkvice kako su niknule.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:15
Presađena salata i blitva koju sam kupila, a i nešto sam još posijala, navodno da je blitva dosta otporna na zimu a potpomognuta zatvorenim prostorom to bi trebalo biti sasvim dovoljno da ona raste, eto vidjet ću kako će to biti ove zime. U samom vrhu plastenika se vidi špinat, na slijedećoj slici samo špinat. 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:17
Špinat.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:19
Presađeni poriluk u dvije veličine.
 zatim kelj i zimska salata.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:23
Ovo su muhune koje su ostale od prije, za idući tjedan će već biti dosta za ubrati mahuna za moju mnogobrojnu obitelj, redovnih članova za trpezom je 8 a vikendom 9. Sin, snaha, dvoje unučadi, dvije kećeri, zet a vikendom i moja mama i naravno moja malenkost.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:27
Salata koju sam iz vrta prenela u plastenik.
i nešto malo matovilca koji je ostao u vrtu morala sam preneti jer sam u vrtu obavila štihanje, naravno jesenska brazda.
evo kako to izgleda kada štihamo MPS, MDS i ja.
na vanjskim gredicama sam posadila luk crveni, žuti i srebrenac za iduću godinu za jesensku berbu, tu je još otao i poriluk i jagode mjesečarke koje još imaju cvijeta i jagoda, iza jagoda je crvena lijeska koja svake godine obilato rodi, naravno imamo lješnjaka za zimu za kolače a i za jesti.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:33
Sa druge strane vrta je mali voćnjak sa nešto jabuka, višanja, mlada trešnja, nektarina, mlada šljiva za papati rod stenly, još mi fali bistrica da imam za pekmez, zatim jedna mlada kruška i velika lijeska šumska donešena iz like.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:39
Da još sam zaboravila da je MPS iskopao kroz vrt rov za dovod vode do plastenika, za navodnjavanje kap po kap, šahtu je ipmovizirao sa platičnom kantom od jupola sa poklopcem, a i za zalijevanje povrtnjaka oko plastenika u ljetnim mjesecima, a MPK je složila privremenu stazu da ne moramo ići po blatu do plastenika.
i naravno ova sa polopcem.
Sta
za od betonskih kocki
 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:42
MPS je prošle godine počeo sa gradnjom pušnice u kojoj se prošle zime sušila super papica kao slavonske kobasice, kulen, krvavica, buđola i druge deliciji, još planira sagraditi kamin i sve to zajedno natkriti kao terasu.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: 1234DRENOVA
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:47
ovo me baš interesira ,da li imaš termometar u plateniku--koja je temp.unutra'''??


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:51
Bože dragi nisam ni sama mislila da imam toliko inspiracije za pisanje, pogotove ne dnevnika, za prvi put je toga doista bilo puno jer je početak i trebalo je sve dovesti u nekakv početak i da bude dokumentirano nekavim redosljedom, od sada ću samo dopunjavati a to će već biti lakše.
Još sam zaboravila napisati da sam i u povrtnjaka formirala jedan mali cvijetnjak, jer gdje god da se nalazim volim da je oko mene cvijeće. Ima tu hemerokalisa doduše onih najobičnijih koje pamtim još kao dijete iz slavonije, tamo smo ih zvali ljiljani, naranđasti jednostruki i dupli koji cvate nešto kasnije, tu je još i niska perunika tamnoplava kad procvate izgleda kao iris ali nema lukovicu nisam nigdje naišla na njen naziv, možda će ovo netko pročitati i kao znalac mi napiusati kako se zove, hoste koje cvatu bijelo, u ovom malom cvjetnjaku je mjesto našla i hortenzija jer je moja djeca ne vole u vrtu kraj kuće, jedna lavanda koja mi se potrgala uz kuću pa sam ju piknula ovdje možda se primi i nešto plavih ljubičica.
 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 19:53
Draga drenova pametnice moja nemam termometar toga se uopće nisam sjetila, vidiš kako je dobro ovako pisati pa se svako nešto sjeti, puno ti hvala to ću već sutra nabaviti, ali dosta je toplo u odnosu na vani.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 20:02
I još samo nešto da napomenem kada sam štihala u zemlju sam dodala pileći briket kao gnojivo i nešto malo konjskog jer nikada u moj vrt nije došlo umjetno gnojivo tako niti u plastenik niti oko plastenika, i još mi sin planira dovesti rasvjetu do plastnika.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: moon
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 20:57
U tvom vrtu sam saznala za tvoj novi plastenik. Odlično je to što si se odlučila pisati dnevnik vezan uz uzgoj povrća u plasteniku. Prateći tvoju temu vidim da ima dosta zainetresiranih pa ćeš im sigurno pomoći sa svojim iskustvima. Osobno mene će veseliti pratiti tvoje radove. Nažalost, ja za plastenik nemam mjesta, ali kad bih ga imala.... znaš, oduvjek sam maštarila o tako nećemu - plastenik, staklenik.... pravo si vrijedna, kako u stvarnom svijetu, tako i u virtualnom


Objavio: Smail
Datum objave: 17 Listopad 2010 u 21:20
Draga moon svi smo mi vrijedni koji smo ovdje na forumu u potrazi za nečim ljepšim i boljim od onoga što sada imamo, doista mi je želja sa ovim mojim dnevnikom  pomoći onim ljudima koji žele ima plastenik a nigdje ništa ne piše o uzgoju, ma piše ali za profesionalnu proizvodnju, ali na ovaj način kao što sam ja započela, doista nisam ništa našla na netu, hvala ti draga moja što pratiš moj vrt i povrtnjak.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: gioiaa
Datum objave: 18 Listopad 2010 u 08:15
Smail


Objavio: proljeće
Datum objave: 18 Listopad 2010 u 09:55
Smail tvoja tema me oduševila!!!
Slučajno sam naletjela na nju i samo da znaš da ću te redovito pratiti. Oduševilo me kako ti je sve brzo niklo, ali to i jeste bit plastenika.
 
Nego, odmah mi je palo na pamet da ti pošaljem od svake gazanije par stručaka pa ih zasadi negdje u kut plastenika da ti prežive zimu i da ih imaš za drugu godinu.
Kod mene je problem mjesto, ali ako ti želiš pokušati samo mi javi i ja ti pošaljem.
Smile


Objavio: Karmela
Datum objave: 18 Listopad 2010 u 16:06
I meni se sviđa ova tema. Možda jednom nabavim plastenik.
U mladosti moji su roditelji držali velike plastenike sa sistemom prskanja i grijanja. Uzgajali su cvijeće za prodaju. Mislim da je u plasteniku najbitnije zimi održati temperaturu, a ljeti prozračivanje kako povrće ne bi napali nametnici.


Objavio: Smail
Datum objave: 18 Listopad 2010 u 18:07
Draga proljeće hvala ti što mi želiš poslati gazanije da ih pokušam staviti u plastenik, možda si primjetila da sam i jednu svoju stavila pa da vidim hoće li opstati, pošaljem ti adresu na pp, hvala ti.
Karmela ovaj plastenik nažalost ne može biti grijan, pokušat ću još dodatno pokriti sa folijom salatu i osjetljivije biljke pa ću vidjeti što će se desiti, u biti cilj mi je produžiti samo što duže u jesen povrće, recimo možda još papriku i paradajz ali eto ove godine nisam uspjela kada je plastenik prekrasno stigao. Tebi želim dobrodošlicu na ovom forumu, interesira me tvoj vrt i cvijetnjak.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: smrcko
Datum objave: 18 Listopad 2010 u 19:48
Meni je  tvoja tema zanimljiva , jer ću i ja pod obavezno imati plastenik. Samo kad to Bog zna. Prvo moram kuću napraviti, a nikako na lotu da dobijemLOL

Na moguće kanadskim ili američkim stranicama sam čitala da oni dodatno zagrijavaju plastenike sa bačvama i bocama vode. One se drže na rubovima plastenika, vjerojatvo trebaju biti crni i kad sunce zađe ispuštaju natrag u plastenik toplinu koju su primile od sunca. Imal kakve koristi pojma nemam, ali eto oni to prakticiraju.Embarrassed


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: Smail
Datum objave: 18 Listopad 2010 u 20:00
Draga šmrcko, kako je krenula ova naša klima naopako plastenik mi čeni sasvim ok, mogu ti reči da bi bilo teško održavati ga kada nisi stalno prisutna,  eto čovjek ima uvjek neke druge prioritete, tako mora biti, vidiš ja sam ti ostarila pa tek sada sam ga nabavila, do mirovine imaš vremena, a što se zagrijavanja tiče to sada ide u drugi plan, možda jednog dana..

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: mali gogo
Datum objave: 22 Listopad 2010 u 07:51
Slučajno sam naletio na ovu temu i oduševljen sam.
Od sad sam tvoj redovni čitatelj. Samo piši i objavljuj slike. Jedva čekam vidjeti razvoj događaja u i oko plastenika.
Koliko košta jedan takav plastenik, ako nije tajna? I ja se bavim mišlju da kupim nešto slično.
 
 


-------------
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.


Objavio: Smail
Datum objave: 22 Listopad 2010 u 11:51
Dragi gogo bilo bi mi drago da mi se u startu netko pridruži sa plastenikom da možemo zajednički izmjenjivati iskustva, ali eto kako sam i napisala pisat ću ja ovdje sve što mi se dešava oko plastenika pa će možda nekome pomoći. Cijena je 4000,00 kn sa montažom + 100,00 cijevi za navodnjavanje, naravno vodu moraš sam imati do plastenika, može to biti i manja plastična cisterna, i još da se puni kišnicom bilo bi super, ja imam direktno iz vodovoda. Sada je u plasteniku malo prevelika vlažnost iz razloga koji sam već naprijed u temi spomenila jer nema sunca, to posađenim biljkama za sada ne smeta, samo mahunama koje su mi ostale od ljeta na gredici, cvatu one i ima puno malih mahuna ali se lovi plijesan na njima.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: kat.rea
Datum objave: 23 Listopad 2010 u 18:04
Bravo za temu i drago da sam te sa mojim Dnevnikom inspirirala da i ti počmeš pisati. Mislim da bi takav plastenik dobro došao svakoj obitelji... Što se termometra tiče, možda samo da ti napomenem da sam u lidlu naletila na termometr koji pokazuje nutarnju i vanjsku temperaturu , a s obzirom da je namijenjen, (pretpostavljam) prvenstveno za postavljanje u autima, po noći pišti (sada) ako je opasnost od smrzavanja. Možda bi takav ili sličan i tebi dobro došao u plasteniku...


Objavio: Smail
Datum objave: 23 Listopad 2010 u 20:14
Kat.rea pozdrav, drago mi je da čitaš ovu moju temu, eto još nisam nabavila termometar,ne idem često po trgovinama, a i kada odem ne sjetim se, budem valjda negdje naišla prije smrzavanja, za sada je sve u plasteniku ok, a kada vidim da će jače zahladiti, nabavila sam foliju za povrće pa ću još malo i u plasteniku zaštiti osjetljivije povrće.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: kat.rea
Datum objave: 23 Listopad 2010 u 21:08
Baš sam nekidan pročitala da se folija sa zračnim mjehurićima iznutra pričvrsti za stijenke plastenika (ili staklenika) pa se tako poboljša toplinska izolacija.


Objavio: Smail
Datum objave: 24 Listopad 2010 u 19:45
Kat.rea što bih ja bez vas dragih mojiš forumaša, nisam vidjela da negdje ima takva folija, ja sam kupila onu koja se pokriva preko gredica, morat ću malo pogledati po cvjetnim centrima, možda naiđem i na takvu sa zračnim mjehurićaima.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 24 Listopad 2010 u 21:14
Najlon foliju sa zračnim mjehurićima nisam nigdje vidjela da se prodaje u metraži. Ja sam ju za umatanje cvjetnjaka kupila u nekom bau-mau, ali se radi o manjim komadima koji bi se teško primijenili za termoizolaciju u plasteniku. 


Objavio: smrcko
Datum objave: 24 Listopad 2010 u 22:01
Postoje neke posebne folije sa žicom ( vidjela ih u Bau-hau), dosta su skupe. Vjerojatno su i deblje, možda i bolje izoliraju hladnoću.

E ova slika treća me podsjetila na tvoj plastenik, i jagodice bi u njemu dobro uspjevale. Moje su do prije par dana davale plodove, na otvorenomSmile

http://www.oglasi.com/oglasi-38114-PLASTENICI-EDAS-plast-Jelah.html - http://www.oglasi.com/oglasi-38114-PLASTENICI-EDAS-plast-Jelah.html


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: Smail
Datum objave: 26 Listopad 2010 u 19:10
-Draga moja cimifuga ove godine će biti plastenik bez dodatne zaštite za probu, mislim da ovom povrću koje sam stavila niti ne treba posebno jaka zaštita jer i onako prezimljuje na otvorenom a ovako će biti zaštićeno od vjetra i snijega, danas sam posadila još bijeli luk na gredici gdje su bile mahune, u plasteniku je bilo toplo, mogla sam raditi samo u tanjoj majici. -
 
-Već je proklijao crveni luk, salata lijepo napreduje a i flanci kelja su lijepo krenuli, nisam stigla danas ništa slikati, probat ću kroz vikend malo slikati pa staviti slike da se vidie noviteti u plasteniku. Vlaga se već solidno isušila, sve u svemu za sada sam zadovoljna razvojem događanja.
 
-Šmrcko i ja sam već prije vidjela ovaj plastenik sa jagodama, tu ti moraju biti kompjutorski uvjeti za rast jagoda zimi a to se meni ne isplati, i ovako uberem poneku jagodu jer sam ih stavila samo ovako u plastenik.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 30 Listopad 2010 u 20:04
Evo da dopunim malo ovaj moj dnevnik, stavljam sličice gazanija koje se nalaze u plasteniku, naravno još cvjetaju, ova gazanije je moja puzavica
ova slika je za proljeće, draga primile su se gazanije od tebe i za sada i one cvatu.
 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 30 Listopad 2010 u 20:10
Evo malo i drugih slika iz plastenika, špinat je već dobio drugi par listića, dobro napreduje.
 
Dodaj naslov


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 30 Listopad 2010 u 20:11
Blitva je sve naprednija.
 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 30 Listopad 2010 u 20:15
Rotkvice napreduju.
Dodaj naslov


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 30 Listopad 2010 u 20:16
I mrkva je niknula, već se lijepo vidi.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 30 Listopad 2010 u 20:17

Lučice su niknule, eto ima tri tjedna da su posađene.



-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 30 Listopad 2010 u 20:18
Jedna panoramska iz plastenika.
 
 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: gute Fee
Datum objave: 31 Listopad 2010 u 00:43
Draga Smail , stvarno ste vrijedni i lijepo je sve kaj ste god do sada napravili ! Ja postanem zalosna zato jer sam daleko i neznam kak moj vrtek uopce u momentu izgleda !


Objavio: smrcko
Datum objave: 31 Listopad 2010 u 01:01
Clapbaš se radujem tvojim biljčicama i učim s tobom.

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: Smail
Datum objave: 31 Listopad 2010 u 10:03
Draga Gute Fee eto i meni je žao što ne možeš biti cijelo vrijeme u svom domu koji najviše voliš, lakše je kada se čovjek pomiri da tako mora biti, zato kada se vratite to je radosniji trenutak i čovjek zna više cijeniti ono što mu je nedostajalo.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 31 Listopad 2010 u 10:03
Draga šmrckice, pozdrav, drago mi je da navratiš i pogledaš novosti.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: moon
Datum objave: 31 Listopad 2010 u 19:33

Raduje me da ti biljkice lijepo napredujuSmile



Objavio: Smail
Datum objave: 31 Listopad 2010 u 21:06
Hvala ti moon.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: smrcko
Datum objave: 04 Studeni 2010 u 21:14
Smail u Bauhaus- uti je zaštita sa zrakom 5 × 1 metar oko 50 knSmile


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: Smail
Datum objave: 05 Studeni 2010 u 22:46
Šmrckice hvala ti što si stalno prisutna kod mene i hvala ti za informaciju, malo mi je to skupo da oblažem cijeli plastenik pa će ove godine biti bez dodatne zaštite, moram opet malo slikati sve dobro raste zahvaljujući ovom prekrasnom vremenu.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Anaida
Datum objave: 06 Studeni 2010 u 09:47
Čekamo slikice!!

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 12:18
Draga Anaida evo kao što sam i obečala stavljam nove slikice iz plastenika.
Jučer sam posadila nove flance salate koja će biti za rano proljeće.
Blitva je već poprilično porasla.
a do nje je špinat svaki dan sve veći.
 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 12:19
Ova salata se treba savijati u glavice, pisalo je posavska glavata salata na vrećici.
a do nje je endivija, jako je gorka pa ju baš moja djeca ne vole, ali kada narežem malo luka u nju i žličicu šećera može proći.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 12:22
Rotkvice su se već počele pomalo formirati u zemlji.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 12:23
mrkva i pastrnjak su već dobili prave listiće.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 12:25
Bijeli luk tek što je posađen prošli tjedan eto već je niknuo i u njemu flanci nove salate.
i crveni luk je dobio društvo od salate, a sasvim desno i peršun dobiva nove listiće.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 12:28
Ovdje lijevo se vidi matovilac koji je niknuo od prošlog tjedna, iznad još uvjek cvate puzajuća gazanija.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 12:29
Smokva više nema lišće ali zato ima male plodove.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 12:29
Jagode još uvjek cvatu a nađe se i poneka jagoda.
Toliko iz plastenika do drugog javljanja. 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: proljeće
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 14:39


Objavio: proljeće
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 14:40
Baš mi je drago da su ti se gazanije primile!!!!smile213
A ostalo ti je sve za pohvalu!!!


Objavio: Smail
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 15:31

I meni je drago da se gazanije za sada drže nadam se da će i ostati.



-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: smrcko
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 21:39
Baš me raduje napredak biljčicaClap.Izgleda da dobro napredujuSmile

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: antonija
Datum objave: 07 Studeni 2010 u 22:45
puno lijepih stvari u tvom plasteniku!

-------------
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.



Objavio: lilie
Datum objave: 08 Studeni 2010 u 00:13
smile57

-------------
znati mnogo ne znači biti mudar


Objavio: Smail
Datum objave: 08 Studeni 2010 u 18:55
Drage curke hvala što ste bile u razgledavanju, doista sam zadovoljna sa plastačem.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Anaida
Datum objave: 08 Studeni 2010 u 19:02
Odlične slikice iz plastenika! Bit će vitamina i zdravog povrća napretek!!

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans


Objavio: kontesaa
Datum objave: 09 Studeni 2010 u 14:11
Smail pa ovo je super, biljke očito uživaju u plasteniku, a kasnije će tvoja obitelj uživati u finom povrću Clap

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: Tija
Datum objave: 09 Studeni 2010 u 14:13
Joj što bih ja za jedan "plastač" dala, ali ga nažalost nemam kam smjestiti. Dobar vam tek!

-------------


Objavio: Smail
Datum objave: 09 Studeni 2010 u 18:03
Tija, ja ti posudim prostor za plastenik, a može i ovaj plastenik, djelimo po pola što uspije u njemu, Kontesa za sada još nije baš iskorišten jer je tek početak ali do godine će biti sigurno super, Anaida eto ispunila sam obećanje sa slikama  a druge za jedno mjesec dana kada se budu vidjele promjene. Pozdrav.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: moon
Datum objave: 11 Studeni 2010 u 00:31
Biljke baš lijepo uživaju rastući u plasteniku. Bit će to prava fešta od povrće....


Objavio: Smail
Datum objave: 11 Studeni 2010 u 10:06
Moon smile79

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: hoya
Datum objave: 11 Studeni 2010 u 10:41
Ajme, paratim tvoj plastenik čak od dana kada si pitala gdje se može nabaviti. A čini mi se da je to bilo prije par dana.
Ne mogu vjerovati koliko toga i kako lijepo ti raste.
Dok šetam tvojim, zamišljam gdje bi ja takvoga mogla smjesti.
Naravno i u mome bi bilo gazanija i još mnogo sličnoga LOL
 


Objavio: Smail
Datum objave: 11 Studeni 2010 u 17:37
Draga Hoya pregledavajući moj dnevnik sigurni si zapazila da se stalno hvalim plastenikom doista sam oduševljena kako sve raste a još i ovi prekrasni sunčani dani doprinose rastu biljaka, ma i ja ne mogu odoliti da ne posadim bar neki cvijet u plastenik, vidiš gazanije cvatu a ima i još ponešto što nisam stigla slikati a stiglo je od jedne meni drage forumašice.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: smrcko
Datum objave: 12 Studeni 2010 u 02:28
Prekjučer na HTV1 je bila emisija u kojoj su govorili o ekološkoj kući. Oni su u svoj staklenik na pod uzidali cigle . Tako da danju se ugriju, a noću otpuštaju toplinu i čuvaju biljke. To je slično onome što sam ti objašnjavala sa bocama vode.Smile
Ako budem pravila takvo što ću napraviti djelom ciglene zidve ili slično da bi dodatno grijalo.Smile


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: sunceeee
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 21:23
Pozdrav! Inače ne pratim dnevnike radova, osim malog goge, on ima super ideje pa zbog toga( izrada kamena, ćupova...) ali si negdje u svom vrtu spomenula plastenik i evo me tu kod tebe. Mene je naša cvjećarka odgovorila od plastenika a već sam imala takoreći naručenog, čini mi se da je bio veći od tvog. Rekla mi cvjećarka (zbog ranije sjetve cvijeća sam ga htjela uzeti a i kasnije sadnje povrća) da se ne isplati jer preko zime trebaš obavezno grijati a ja glupača poslušala i odustala, sad mi je užasno žao. Nisam mislila sijati kao profesionalci pa da sijem jako rano nego negdje dok su vanjske temperature oko nule tj. koji stupanj više tako da na proljeće čim ranije imam cvijeće jer užasno puno novaca svako proljeće dajem za cvijeće. Zanima me kako će to sve sa povrćem, a i nadam se da ćeš u rano proljeće sijati i cvijeće, sve zajedno ispasti. Zanima me još koliko si plastenik platila, zajedno sa ugradnjom sustava kap po kap i montažom. Unaprijed hvala!
I jedno veliko bravo od mene!


-------------
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:00

Ovu temu sam otvorila za sebe da mogu pratiti što sam kada radila u plasteniku, ali i kao pomoć svima koji su zainteresirani za uzgoj povrća u plasteniku za svoje potrebe. Draga sunceeee sve što te interesira pitaj a ja ću ti pokušati odgovoriti. Plastenik sam platila 4000,00 kn + 100,00 navodnjavanje kap po kap. Zadovoljna sam do sada sa razvojem događanja u plasteniku, već smo počeli sa berbom salate a i rokvice, vidjet ćeš po datumu kada sam sijala i eto već je sada dospjelo za potrošnju.

 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:03
Evo malo današnjih slika povrća u plasteniku.
Blitva će skoro biti za branje.
a niti špinatu ne treba još dugo


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:04
Ova salata me oduševljava već se savija u glavice


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:05
Rotkvica je posebno brzo izrasla već ju beremo i papapmo
a tako su ukusne


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:07
kelj napreduje, samo ga malo papaju puževi, a bože moj bit će za njih i za nas
 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:08
Peršun bi do Božića mogao imati listiće za upotrebu.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:08
Niknuo je novi špinat, i kraj njega žuta pacifika paket od Lantane. 


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:10
Bijeli luk posebno brzo raste, a kraj njega je našao mjesto i rožac koji mi je poslala Lantana, stavila sam ga u plastenik da se do proljeća dobro zakorijeni.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:12
Crveni luk i srebrenac je dobio već treći par listića do Božica mljac, mljac


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:13
Ova endivija se već dva tjedan  nalazi na jelovniku


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:14
I kakva bi ja bila ljubiteljica cvijeća kada između svega nebi bilo cvijeća, još malo rošca


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 21 Studeni 2010 u 23:15
I na kraju panoramka plastenika.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Anaida
Datum objave: 22 Studeni 2010 u 06:55
Ukusno i fino!

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans


Objavio: antonija
Datum objave: 22 Studeni 2010 u 09:42
svakakvoga blaga božijega ima u tvome plasteniku!

-------------
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.



Objavio: sunceeee
Datum objave: 22 Studeni 2010 u 09:56
Sad sam se opet zagrijala za plastenik! Morat ćemo malo u akciju na proljeće. Stvarno ti je sve vrlo brzo izniklo i raste kao da ga netko svaki dan povlači u zrak! Javim ti se ako se odlučimo za kupnju tako da me savjetuješ za tvrtku kod koje da ga kupimo.

-------------
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)


Objavio: Smail
Datum objave: 23 Studeni 2010 u 19:41
Sunceee naravno da ću ti reči sve što te interesira, mislim da nećeš pogriješiti sa kupnjom plastenika.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: moon
Datum objave: 23 Studeni 2010 u 21:06
od mog zadnjeg posjeta salata se počela savijati u glavicu, kad pomislim kako ćeš imati svoje povrće na tanjuru, odmah mi se jave misli o tim slastima okusa ....njami njami - baš će biti uživancije kod tebe


Objavio: Nataly
Datum objave: 24 Studeni 2010 u 07:26
Baš ti sve lijepo napreduje i izgleda. Vrijedna si, svaka čast!


Objavio: Smail
Datum objave: 24 Studeni 2010 u 07:45
Draga moon pozivam te na degustaciju povrtnica kod mene.
Draga Nataly pozdrav i tebi.

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: Smail
Datum objave: 30 Studeni 2010 u 18:26
Nisam već neko vrijeme stigla ništa pisati u dnevnik. Plastenik je u ovim hladnim danima doista zakon, temperatura ne pada ispod nule a i povrća ima već za potrošnju. Posebno su me oduševile rotkvice,crvene standardno uobičajne na našim tržnicama vjerojatno ne u ovo vrijeme ali zato ih ima u mom plasteniku, posebno su me oduševile rotkvice ledena svijeća, prijatno su svježeg okusa ako ih sijemo u proljeće na otvorenim gredicama ili u rujnu i listopadu u plasteniku ili tunelu, ako sijemo ljeti na otvorenom onda su ljutog okusa. Kod mene sada izgledaju ovako
i prijatno su osvježavajućeg okusa. Crvene ću slikati drugi puta.


-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.


Objavio: hoya
Datum objave: 30 Studeni 2010 u 19:53

Nikada mi ne promakne tvoj plastenik u aktivnim temama. Šteta bi bilo propustiti svaku sličicu. Kod tebe će blagdanski stol biti prava rapsodija zdravog povrća.



Objavio: Mikica
Datum objave: 30 Studeni 2010 u 20:09
Dakle prvi puta sam u tvom plasteniku,pa to je prava fantazija.


Objavio: sunceeee
Datum objave: 30 Studeni 2010 u 22:29
heheh, a ja isprva mislila da si ogulila banane...  smile42  

-------------
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)


Objavio: 1234DRENOVA
Datum objave: 01 Prosinac 2010 u 11:32
prekrasno ti je u plasteniku,imaš svegasmile141



Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk