Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Kolesterol -prirodni pripravci snižavanje

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostale biljne vrste - Forum o biljkama
Ime foruma: Začinsko i ljekovito bilje
Opis foruma: Ljekovi i začini u mome vrtu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1963
Datum ispisa: 07 Siječanj 2025 u 17:28
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Kolesterol -prirodni pripravci snižavanje
Objavio: proljeće
Tema: Kolesterol -prirodni pripravci snižavanje
Datum objave: 23 Srpanj 2008 u 15:51
Pošto nigdje nisam našla ništa konkretno, otvorila sam novu temu.
Naime, interesira me da li postoje neki prirodni pripravci (znam da postoje ali ih ja ne poznajem) koji smanjuju povišeni kolesterol,trigliceride...
Možda neki recept???
Već sam pročitala za đumbir i artičoke ali me interesira da li se može nešto spraviti i piti ili bilo kakav savjet??!!!

Unaprijed hvala
Tongue

Odgovori:
Objavio: SilveK
Datum objave: 23 Srpanj 2008 u 16:14
Jedna stvar definitivno pali, a to je vegetarijanska (još bolje veganska) prehrana. Moja krvna slika je fenomenalna, pogotovo kolesterol. Ah dobro, znam da je to za većinu malo previše, ali ono što ti sad nabrzak mogu preporučiti je definitivno smanjiti unos masnoća životinjskog porijekla i povećati unos sirovog voća i povrća. Ono što znam da kod snižavanja kolesterola pomaže soja, umjesto punomasnog mlijeka koristiti nemasno, ili još bolje sojino, a za ostalo moram negdje potražiti članak koji imam negdje pospremljen, pa poslije napišemSmile

Objavio: Fermina-Daza
Datum objave: 23 Srpanj 2008 u 16:29
Ovdje ljudi oko mene kolesterol liječe najviše artičokom, čajem ili tinkturom.MM i ja povremeno pijemo tu tinkturu (imamo blago povišen kolesterol ).
Ovako je pravim:Nasjeckam listove ponekad i korijen artičoke i stavim u teglu. Zalijem dobrom domaćom rakijom da malo prelazi preko mase.Zatvorim i držim na suncu 3-4 tjedna.Pijemo do 3 žlice dnevno, odnosno gutljaj 3x dnevno.
Nije za alkoholičare!
U proljeće napravimo jednu kuru čišćenja krvi sa čajevima od:artčoke, koprive, maslačka, vodopije, pirike...Njima uvijek dodam i mirišljave trave (malo mente, matičnjaka, majčine dušice..) da bi čaj bio pitkiji.

Datum objave: 23 Srpanj 2008 u 17:51
Dakle, što se soje tiče, istraživanja pokazuju da fitokemikalije u soji (biljne molekule koje mogu spriječiti i/ili zaustaviti bolest u ljudskom organizmu) pomažu u snižavanju kolesterola, sprečavaju rast stanica raka i smanjuju opasnost od osteoporoze, ali neke tvari u soji imaju učinak na hormone (ponašaju se kao prirodni estrogen u organizmu, pa se preporuča ženama u menopauzi), unos soje i proizvoda od soje treba ograničiti na najviše 50-100 grama dnevno.

Datum objave: 23 Srpanj 2008 u 20:19
Evo, konačno sam našla članak u "Ljekovitim biljkama" koji piše o pravilnoj prehrani protiv kolesterola, pa ću napisati o tome s aspekta prehrane, a kako su pokazala znanstvena istraživanja. Namirnice koje smanjuju količinu kolesterola i triglicerida u krvi:

- češnjak : 1 g ekstrata češnjaka ili 5-6 češnja svježeg češnjaka ili 0,3 dl soka od češnjaka na dan smanjuje LDL kolesterol i trigliceride za oko 10%, a kod nekih osoba i do 50%, a povećava se dobri HDL kolesterol. Za održavanje kolesterola kasnije je dovoljno 2 češnja na dan.  Može se napraviti i tinktura od češnjaka: 10 češnja češnjaka usitniti i staviti u staklenku, prelijati s 5 dl rakije ili konjaka, odstoji 2 tjedna uz povremeno protresanje, a uzimati 2 puta na dan po jednu čajnu žličicu na komadiću jučerašnjeg kruha.

- grejp - uzimanjem već 2 grejpa na dan može se smanjiti kolesterol

- crveni luk - što se više luka uzima, to se više smanjuje količina kolesterola u krvi, jer on sadrži tvari koje smanjuju ljepljivost krvi, rastvara ugruške i sprečava nastanak novih

- ječam - sadrži tvari koje sprečavaju proizvodnju štetnog LDL kolesterola u jetri

- artičoka - sadrži cinarin koji snižava količinu kolesterola u krvi, a sadrži ga većinu komercijalnih ljekova za snižavanje kolesterola

- grah - 1 šalica dnevno kuhanog graha, slanutka, leće ili graška smanjuju loš kolesterol - suhe mahunarke se ne probavljaju potpuno, a neprobavljene djelove napadaju bakterije pri čemu se oslobađaju tvari koje daju signal jetri da prestane proizvoditi kolesterol i da čisti štetni LDL kolesterol

- crveno vino - i pivo - 2,5 dl dnevno smanjuje loši, a povećava dobri kolesterol

- mrkva - 200 g ili 2-3 svježe na dan

- gljive - shiitake gljive, ali i bukovače i šampinjoni sadrže visoko nezasičene masne kiseline i vlakna koja snižavaju razinu kolesterola, triglicerida i fosfolipida u krvi

- zob - 1,5 šalica suhih zobenih mekinja ili 1 šalica suhih zobenih pahuljica na dan - topiva vlakna u zovi mješaju se s žučnim kiselinama koje nastaju razgradnjom kolesterola, sprečavaju njegovu apsorbciju i izbacuju ih van iz organizma.

- miljeko - nemasno mlijeko snižava, a punomasno povećava razinu kolesterola

- soja - može smanjiti kolesterol do 20% ako se uzima 6 puta tjedno. 4 čaše sojinog mlijeka na dan smanjuje loši za 9%, a povećava dobri za 7%. Sojino mjlijeko ne sadrži kolesterol kao kravlje, a sojin lecitin (fosfolipid u soji) osim što snižava kolesterol pročišćava stjenke krvnih žila i pospješuje bolji rad srca

- riba - sadrži omega-3-masne kiseline koje smanjuju ljepljivost krvi, smanjuje loši a povećava dobri kolesterol, a 1-2 obroka ribe tjedno smanjuje rizik od srčanih oboljenja za oko 50%. Ovih kiselina ima i u porturlaku, povrću koje većina ljudi tretira kao korov.

- maslinovo ulje - od svih ulja sadrži najviše nezasićenih masnih kiselina, sadrži spojeve koji sprečavaju grušanje krvi, popravlja omjer dobrog i lošeg kolesterola i sprečava nakupljanje kolesterola u arterijama.

Dakle, pravilnom prehranom moguće je smanjiti količinu kolesterola u krvi i rizik od srčanih oboljenja. Dakako, ne mislim sad da sve treba odbaciti i jesti samo gore navedene namirnice, jer postoji još mnogo namirnica koje smanjuju kolesterol u krvi, a mislim da ne moram uopće pisati o tome kakva prehrana pridonosi povećanju kolesterola u krvi.

Dakako, postoji i mnogo biljnih pripravaka koji se koriste u te svrhe, ali kako s tim nemam iskustva, ostavljam iskusnima da pišu o tome.Smile

Objavio: Nickless
Datum objave: 24 Srpanj 2008 u 10:08
Jako dobri tekstovi ovdje, dobre i korisne informacije.

Za sve smile55

Datum objave: 24 Srpanj 2008 u 10:59
Baš vam hvala na trudu i savjetima...oduševljena sam što ste tako brzo reagirali...
Ovaj forum je stvarno najbolji forum, zakon ste mi!!!!
smile79

Datum objave: 25 Srpanj 2008 u 14:31
Navijam za crno vino, pravo domaće, 2 dcl dnevno.Koliko snižava LDL( loši kolesterol ) ne znam ali znam iz iskustva da povećava HDL ( dobri kolesterol).
A ako vam je HDL visok( najmanje 1.2 pa naviše ) onda vam visoki LDL neće  puno naštetiti.
Kad pijem dobro crno vino ( najviše 2 dcl dnevno ) moj HDL bude i do 1.8 !Approve

Datum objave: 28 Srpanj 2008 u 10:29
Originalno poslano od člana Fermina-Daza Fermina-Daza napisao:

Navijam za crno vino, pravo domaće, 2 dcl dnevno.Koliko snižava LDL( loši kolesterol ) ne znam ali znam iz iskustva da povećava HDL ( dobri kolesterol).
A ako vam je HDL visok( najmanje 1.2 pa naviše ) onda vam visoki LDL neće  puno naštetiti.
Kad pijem dobro crno vino ( najviše 2 dcl dnevno ) moj HDL bude i do 1.8 !Approve

Slijedim upute... i ja volim popiti dobro crno vino a mi imamo sreću da dobijamo domaće iz Međugorja koje ja zovem lijek!!!

A jedna čaša ne može naškoditi a osim toga dobro je za srce, cirkulaciju, kolesterol  pa kud ćeš bolje???

Tongue

Datum objave: 29 Srpanj 2008 u 00:07
Pogotovo ne može naškoditi ako se raspodijeli u dva obroka.Tako ja činim.
Naročito otkad imamo 0.5 promila.Ha..ha...

Objavio: griva1978
Datum objave: 29 Srpanj 2008 u 15:33
... pozdavi!!! :o))... evo mene opet...

...daklem majka mi imala povišen kolesterol pa ću vam reći šta sam saznala dok sam kopala ( ona ga smanjila uravnoteženijom prehranom sa dodatkom kvalitetnih ulja : lan, buča, maslinovo,...čak pila i što se usudila - tablete ribljeg ulja...  to je navodno najbolje.... ona imala ne ja, tako da iz prve ruke ne znam..)

...daklem; bitno je NE sprečavai sintezu ( ljekovienego pojačati nejgovo uklanjanje....a to se postiže stimuliranjem rada jetre i žuči jer od njih direktno zavisi količina i omjer kolesterola u krvi ( jetra hvata kolesterol u kri i prerađuje ga i putem žuči stavr oblik žučnih kiselina...) kao što su ljudi već napisali artičoka, maslačak i čičak ali od toga je najvažnija artičoka zato jer ona rasterečiuje jetru....
....dobto je uzimati i piskavicu ( sjeme), navodno je jaaaako dobar estrakt crvenih gljivica riže, a nekima pomaže i ginko ( ne osobe sa visokim krvnim tlakom, ne sportaši),
.... ali izrazito bitno je korisiti ulja sa nezasičenim masnim kiselinama ( pogotovo ako se tu još radi i o visokom tlaku ili ne daj bože problemima sa srcem)... jako gorko ALI domaće maslinovo ulje zajedno sa žlicom limunova soka će jko čistiti žuč,  laneno ulje,  ulje borača...

...ako kupujete dodatke prehrani a ne jedete ih na žlicu ( ulje vulgaris) onda vam se jedino isplati uzimati ( s tim da to jedino ujedno i neće štetiti zdravlju : twin lab).... natur wealth osim dobre reklame nema niti 10% onoga u sebi što mu piše na boćici ( tako je pokazala studija na med faklutetu u zg pred par god...)

bok! :O))

Datum objave: 30 Srpanj 2008 u 09:26
Ok, griva hvala za info...
Ali i pitanje...na žalost domaćeg maslinova ulja nemam ali kupujem extra djevičansko maslinovo ulje i koristim ga maksimalno...Da li mogu i u njega iscijediti limun i piti i da li se to pije na tašte???
Unhappy

Datum objave: 30 Srpanj 2008 u 14:35
... natašte sviježe iscijeđen sok recimo 2 žl + 1 žl maslinova ulja... nažalost mora biti domaće i to što gorče to bolje ... zbog neke kemijske reakcije kiseline i gorčine... nisam kemičar...al načuh da je gorko kad je sušna godina i kad poneku košticu samelju....  možda netko ovdje na forumu ima domaće ulje ...ili ako ne mogu vam dati kontakte od nekih od kojih  sam ja kupovala ( Pag, Lun) ... ali ne znam da li bi vam slali po 1 litru...stvarno ne znam.... zadnje koje imam je sa Krka od Mrakovčića...on pobere uvijek neke medalje za ulje.....   a mi smo isto prije kupovali razna ulja na tržištu... jedno vrijeme je navodno blato sa korčule bilo jako kvalitetno i na glasu...ali kad se domognete dobrog domaćeg...razlika je tolika da biste ga najradije pili na čaše :O))))...   možda da proguglate pa nađete neku liniju dostave do grada u kome živite... :O))..ili mene na pm pitajte..

Objavio: Šeflera
Datum objave: 30 Srpanj 2008 u 14:48
Uf , nadam se da meni nebuju trebale nikakve drastične dijete jer volim špekec , ali bez luka nikak! Ko je videl jesti špek bez luka!!!

No baš sam neki dan gledala dokumentarac, bbc-ev naravno. Naziv "Dobra hrana"
Radnja : zoo vrt u kojeg su zatvorili nekoliko dobrovoljaca koji imaju povišen kolesterol, šećer i svašta nešto.
Dnevno su dobivali porcije samo i isključivo sirovog voća i povrća. Od karfiola do ananasa. Bez soljenja i bilo kakvih aditiva u obliku ulja i začina.
I tako 12 dana. Nakon tih 12 dana su im sve ponovno zmjerili i svima se poboljšalo stanje 20% i više.
Pa ti reci!

Datum objave: 30 Srpanj 2008 u 14:52
Šeflera sad si me nasmijala ali stvarno...
Daj se zamisli mene u kavezu, umrla bih na poprijeko....

"Vjetar se vezat ne može..."

Griva problem kod kupnje domaćeg maslinovog ulja mi je što meni mogu podvaliti svašta, jer ja kupujem ovo iz dućana, tako da se baš i ne razumijem...
Ali idem ja na pp

Datum objave: 30 Srpanj 2008 u 18:58
Ja imam svoje domaće maslinovo ulje i trošim ga u sve i svašta.Ali ipak uvijek imamo( MM i ja) malo povišen kolesterol.Ali, što možemo, volimo papati.
Probat ću  i to s limunom.
Evo još jedan recept protiv kolesterola koji sam nedavno dobila.Nisam isprobala ali oni koji jesu kažu da djeluje:

-30 očišćenih češnjeva češnjaka
-5 neprskanih limuna sa korom, sitno narezanih

Dobro izmiksati.Dodati 1l vode i i prokuhati ( samo da zakuha )
Uliti u boce i držati na hladnom.
Piti jednu čašicu dnevno prije ili poslije glavnog obroka, 3 tjedna.
Nakon 3 tjedna terapije napraviti pauzu od 8 dana i ponoviti.

Miris češnjaka se navodno ne osjeća. Logično, limun skida miris.
Ova terapija čisti krvne žile od svih naslaga i preporađa cijeli organizam.

Probat ću čim mi sazru moji ekološki uzgojeni limuni!

Datum objave: 30 Srpanj 2008 u 19:51
...uuuu..to je jednoć davno moja majka radila...ne znam dal je omjer češnjaka i limuna bio baš identičan.... ne bih ruku u vatru stavila....ali miris češnjaka se nije osjećao ( on mi je njami i fin) ali konbinacija mirisa koji je ispao po tom receptu je bila aaaaaaasmile48...ako je to taj recept savjetujuem da za njega žrtvujete neki bokal, bocu koja vam nije draga...staklo...plastika previše prima i pušta miris uokolo....po cijelom frižideru....uuuffff...iako zatvorena...aaa...još mi se diže želudac kad se sjetim... :o((....al ipak ja imam extra osjetljiv nos...   ali da je učinkovito, to je!! :O))

Objavio: voki
Datum objave: 21 Siječanj 2009 u 14:22
Po dve kašike kokosovog brašna svako jutro pomešati sa jogurtom i pojesti, garantovano snižava holesterol, a dobri efekti se postižu i sa rogačom.

-------------
život je bajka koju sami pišemo...

Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 09:30
[QUOTE=Fermina-Daza]Ja imam svoje domaće maslinovo ulje i trošim ga u sve i svašta.Ali ipak uvijek imamo( MM i ja) malo povišen kolesterol.Ali, što možemo, volimo papati.
Probat ću  i to s limunom.
Evo još jedan recept protiv kolesterola koji sam nedavno dobila.Nisam isprobala ali oni koji jesu kažu da djeluje:

-30 očišćenih češnjeva češnjaka
-5 neprskanih limuna sa korom, sitno narezanih

Dobro izmiksati.Dodati 1l vode i i prokuhati ( samo da zakuha )
Uliti u boce i držati na hladnom.
Piti jednu čašicu dnevno prije ili poslije glavnog obroka, 3 tjedna.
Nakon 3 tjedna terapije napraviti pauzu od 8 dana i ponoviti.

Miris češnjaka se navodno ne osjeća. Logično, limun skida miris.
Ova terapija čisti krvne žile od svih naslaga i preporađa cijeli organizam.

Ja sam si sinoć napravila napitak po tvome receptu i moram priznati da je ogavno za piti a i dosta je gusto pa sam si jutros malo razrijedila!!!!!????ConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfused

A što se tiče mirisa češnjaka i te kako se osjeti, cijela kuća mi od sinoć smrdi.....
Sada se samo nadam da će mi skinuti tu masnoću!!!

Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 22:03
To "miris češnjaka se navodno ne osjeća" hoće reći da osoba koja to pije ne širi miris češnjaka oko sebe.To je bitno.Ja dobro podnosim miris češnjaka ali ne podnose ga oni oko mene.
Savjetujem ti da na poslu pitaš osobu od povjerenja da li se od tebe širi kakav miris.Stern%20Smile

Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 00:08
eeee... ne znam.... možda kako tko.... ali u onoj recepturi koju sam ja mirisala.... osjetila se i osoba jako.... bazdilo iz nje gore nego da je sami češnjačić.... ali može biti da su drugačije recepture/omjeri....

Objavio: prepelica
Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 08:01
Jednom sam jednoj gospođi s posla napravio češnjakove kapi. Simptomi bolesti, previsok tlak i povišeni kolesterol nestali su brzo, ali "miris" češnjaka, taj je trajao još dugo i jadna žena je možda i požalila... s druge strane, francuski ljubavnici redovito troše češnjak, koji im je pomoć u "ljubavnoj" snazi, pa im ne smeta miris - ni njihovim partnericama?!?! - tako kažu...

Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 09:12
To je bilo u doba Luja 16.Wink

Ja sam pila te kapi od češnjaka i osobe koje su dolazile u moju radnu prostoriju su tvrdile da se nikakav miris ne osjeća.
Je li to bilo iz obzira ili ....Question

I MM ih je pio u isto vrijeme.Nisam primjetila da je baš postao Casanova.
Ali da je bilo pozitivnog učinka na zdravlje, to je sigurno.

Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 13:11
Drage moje ja sam jučer ujutro to popila i sama sebi smrdila po češnjaku.
A da vam ne govorim s kakvim ljudima radim...ne visokoobrazovani nego još i prateće titule, pa mi je zbog toga još gore!!!!
Svako malo otvaram prozor, žvakaće gume mijenjam svakih 10 minuta, ali što je najgore skužila sam da će mi sav organizam biti pun češnjaka i da će on izlaziti van kroz svaku poru....a to će taaaako smrdjeti...
Mislim da ću biti na veeeelikoj muci...možda ću si otići i po neke kapsule na bazi artičoke ili omega 3 kiselina....

Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 14:00
Evo sada sam pitala kolegu da li se išta osjeća češnjak, prvo se pukao smijati a onda mi rekao da ništa ne smrdi....
Daj Bože da tako i ostane, mada čisto sumnjam...

Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 21:22
Zašto mu ne bi povjerovala?Ili pitaj još nekoga.
Sama to ne možeš znati.Mora ti netko reći.
Tvoj osjećaj da smrdiš češnjakom ne mora biti točan.

Datum objave: 12 Ožujak 2009 u 00:01
... ne znam..moja majka je baš bazdilaaa.... ali možda je bio drugi recept..drugi omjer..... hmmm... a možda onaj stari trik da piejš zatvorena nosa ( iako ne znam dal je istinit)

Datum objave: 12 Ožujak 2009 u 08:45
Originalno poslano od člana griva1978 griva1978 napisao:

... ne znam..moja majka je baš bazdilaaa.... ali možda je bio drugi recept..drugi omjer..... hmmm... a možda onaj stari trik da piejš zatvorena nosa ( iako ne znam dal je istinit)

Za taj trik ne znam, ali ja ovo i pijem samo zatvorena nosa, jer bi inače sve izletjelo van brzinom svjetlosti.LOL
A kakva je to fora sa zatvorenim nosom ???

Datum objave: 12 Ožujak 2009 u 19:41
to je točno ta fora :))) da se pije zatvorena nosa a poslije obavezno opere i nos i usta, zubi.....

Objavio: sarajka
Datum objave: 27 Travanj 2010 u 21:42
draga moja evo da ti i ja dam recept jer sam ga lično probala i uspjela skinuti  podosta te napasti
 10 kom osrednje veličine cvekle
  10 kom limuna,
svaki dan uzmeš jednu cveklu ,odsječeš joj poklopac i izdubiš kašikicom ,u to udubljenje iscjediš limun i poklopiš sa tim poklopcom i ostaviš do ujutro,na  prazan stomak ujutro to popiti i tako 10 dana probaj i deseti dan iznjeri i vidječeš da če se smanjiti  to možeš nastaviti piti i duže

Datum objave: 28 Travanj 2010 u 22:00
Originalno poslano od člana sarajka sarajka napisao:

draga moja evo da ti i ja dam recept jer sam ga lično probala i uspjela skinuti  podosta te napasti
 10 kom osrednje veličine cvekle
  10 kom limuna,
svaki dan uzmeš jednu cveklu ,odsječeš joj poklopac i izdubiš kašikicom ,u to udubljenje iscjediš limun i poklopiš sa tim poklopcom i ostaviš do ujutro,na  prazan stomak ujutro to popiti i tako 10 dana probaj i deseti dan iznjeri i vidječeš da če se smanjiti  to možeš nastaviti piti i duže

Pogledaj koliko ti ih šaljem za ovaj recept smile79smile79smile79smile79smile79smile79smile79smile79smile79smile79

Ovo sa češnjakom sam probala drugu turu piti i nisam mogla jer me želudac jaaako jaaako bolio....

Objavio: kontesaa
Datum objave: 28 Travanj 2010 u 22:34
slučajno naišla na temu i jako mi je zanimljiva Thumbs%20Up
ono sa češnjakom nisam sigurna da ću probati, ali ovo sa ciklom u vrijeme sezone mi se čini primamljivo

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi

Datum objave: 17 Lipanj 2010 u 15:14
Samo da potvrdim, da sam pila ciklu koju je sarajka preporučila, ali između ostalih prirodnih pripravaka ( domaći ocat, puno maslinovog ulja...) i uspjela sam u 1,5 mjeseci skinuti masnoću sa 8,0 na 7,1 a trigliceride sa 3,5 na 1,5!!!!!

Znači, provjereno je, pa tko treba neka proba.

Objavio: Triša
Datum objave: 17 Lipanj 2010 u 15:38

Na žalost, godinama sam pokušavala s raznim prirodnim pripravcima, između ostalog češnjak, ciklu, da ne nabrajam što sve ne, no niti tlak, niti kolesterol nisam uspjela skinuti.

Očito je svaki organizam za sebe "priča", a puno je toga u "glavi", dakle najprije moraš sebe uvjeriti da će ti to pomoći. Ja očito nisam taj tip.

No tko god je uspio skidam kapu, svaka čast.

Stavljajte idalje razne recepte, probat ću i ja opet,. jer se s tim borim cjeli život.

I da se zna: ne pušim, ne pijem, ne jedem jako slano, niti masnu, niti slatku hranu, sve nekako u normali, bit će genetika.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Objavio: alisa
Datum objave: 17 Lipanj 2010 u 20:15
Ja imam ,negdje zapisan recept za skidanje masnoće.Tata je to dobio od nekog prijatelja.Ide medicinski alkohol i bijeli luk.Pije se kap po kap,svaki dan se povecava za po jednu kap,do 21 kapi..Onda se ide unazad od 21,20...-1.
Ne smrdi,nije jak a pomogao je mom tati i tetki...
Mm nije!
Dobro veli Triša nije svačiji organizam isti..MM je "sredio" želudac,pijući sve i svašta.Htio je da skine malu masnoću a sredio zeludac..
Uglavnom najbolje mu pomogla neka smjesa neki mix mljevenih sjemenki,koje kupujemo na Baščaršiji u prodavnici sjemenki.Namjenski je to za skidanje masnoće..Tu ima i cimeta i sjemenki lana,tikve....Ima nekih 10 vrsta.To se pije ujutro i naveče,tako što se kašika toga potopi u nemasni jogurt,večeras za ujutro i ujutro za uveče...Jako je ukusno,a čak pomaže za skidanje kg..LOL

Datum objave: 18 Lipanj 2010 u 08:34
Triša, baš mi je žao da nisi uspjela.
Ja u biti nisam mislila da će mi tako puno pasti masnoća...mislila sam ok, idem probati pa šta bude, ali eto uspjela sam i jako sam zadovoljna, ali moram još, jer krajem srpnja moram na kontrolu, da vidimo koliko sam još uspjela.

Moram naglasiti, da sam ja i prehranu promijenila. Izbacila sam svinjetinu iz prehrane, znači jedem bijelo meso i puno, puno, puno ribe. Ujutro na tašte popijem žlicu maslinovog ulja, i ocat sa medom rastopljen u čaši vode, i na kraju limun iz cikle. Također sam lan počela stavljati u žitarice ali i ječam jedem više nego inače...

Ipak mislim da to nije problem u glavi, već jednostavno moraš se primiti nekih rituala i biti u njima dosljedna.

I da, i kod mene je genetika, tata je umro od moždanih udara a i mama pije tablete za masnoću.

Problem masnoće nisam shvaćala ozbiljno dok mi doktorica nije rekla da ću morati ići na tablete ako ne je skinem, a pojavila mi se prije tri godine s time da je svaki puta kada sam je kontrolirala bila sve veća.

Znam da sam odužila post, ali želim još samo jednu stvar naglasiti...
Ako je ovim prirodnim sastojcima ne možeš skinuti, svakako probaj kupiti  zelenu magmu u Bio& bio dućanima. Je da je skupa, ali mislim da pomaže. Ja sam popila jednu dozu, i na kraju nastavila sa gore navedenim pripravcima i eto rezultati nisu izostali.

Datum objave: 25 Kolovoz 2010 u 14:21
Samo da javim da sam kolesterol sa 8 skinula na 6,5!!!

Ali još uvijek je skidam i to ciklom i limunom, maslinovim uljem, octom i zelenom magmom.

Za sada sam zadovoljna, jer ide dolje...

Datum objave: 05 Rujan 2010 u 21:22
Proljeće, pa to su divne vijesti.Čestitam.
Priroda najbolje liječi, samo treba znati kako i biti uporan.

Ja bih ovim receptima još dodala tinkturu artičoke.
Čim mi masnoća počne rasti, pijem 3 žličice ove tinkture dnevno sa malo vode ili čaja.Ako je problem veći, onda uzmem veliku žlicu.

-------------
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Datum objave: 07 Rujan 2010 u 14:38
Originalno poslano od člana Fermina-Daza Fermina-Daza napisao:

Proljeće, pa to su divne vijesti.Čestitam.
Priroda najbolje liječi, samo treba znati kako i biti uporan.

Ja bih ovim receptima još dodala tinkturu artičoke.
Čim mi masnoća počne rasti, pijem 3 žličice ove tinkture dnevno sa malo vode ili čaja.Ako je problem veći, onda uzmem veliku žlicu.

Znam da je artičoka super za snižavanje kolesterola, ali nisam znala da se tinkture mogu kupiti???

Ili ih ti sama radiš???

Datum objave: 07 Rujan 2010 u 23:40
Naravno, radim ih sama.
I ne samo za sebe.

-------------
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Datum objave: 13 Rujan 2010 u 20:53
Originalno poslano od člana proljeće proljeće napisao:

Triša, baš mi je žao da nisi uspjela.
Ja u biti nisam mislila da će mi tako puno pasti masnoća...mislila sam ok, idem probati pa šta bude, ali eto uspjela sam i jako sam zadovoljna, ali moram još, jer krajem srpnja moram na kontrolu, da vidimo koliko sam još uspjela.

Moram naglasiti, da sam ja i prehranu promijenila. Izbacila sam svinjetinu iz prehrane, znači jedem bijelo meso i puno, puno, puno ribe. Ujutro na tašte popijem žlicu maslinovog ulja, i ocat sa medom rastopljen u čaši vode, i na kraju limun iz cikle. Također sam lan počela stavljati u žitarice ali i ječam jedem više nego inače...

Ipak mislim da to nije problem u glavi, već jednostavno moraš se primiti nekih rituala i biti u njima dosljedna.

I da, i kod mene je genetika, tata je umro od moždanih udara a i mama pije tablete za masnoću.

Problem masnoće nisam shvaćala ozbiljno dok mi doktorica nije rekla da ću morati ići na tablete ako ne je skinem, a pojavila mi se prije tri godine s time da je svaki puta kada sam je kontrolirala bila sve veća.

Znam da sam odužila post, ali želim još samo jednu stvar naglasiti...
Ako je ovim prirodnim sastojcima ne možeš skinuti, svakako probaj kupiti  zelenu magmu u Bio& bio dućanima. Je da je skupa, ali mislim da pomaže. Ja sam popila jednu dozu, i na kraju nastavila sa gore navedenim pripravcima i eto rezultati nisu izostali.

:))) drago mi da ti je masnoća skinuta:)) mislim da je tu najbitnija upornost ali i to što si ti sve promjenila/korigirala .... ja kažem; shvatite to kao dugoročni projekt, sve ravnajte prema tome i radite na tom "projektu" stalno i iz svih smijerova....i masnoća ( kao tlak i šečer) spadaju u metaboličke poremećaje koji kad izvire znači da se gleda u santu leda ( koju još doktori i referentna mjerenja nisu otkrili)...
... sada sam se sjetila i - poriluk u mineralnoj vodi, 1 stabljika na 1 bocu popiti u toku 2 dana ( dan stoji)...poslje ga se može skuhati  i pojesti:)))

Datum objave: 17 Rujan 2010 u 10:12
Draga griva hvala ti i na ovome receptu, svakako ću i njega probati. Smile

Objavio: ognjenka
Datum objave: 05 Svibanj 2011 u 08:05
Kažu da je za kolesterol jako dobra cikorija (i tablete za snižavanje kolesterola su na bazi cikorije). Sad joj je sezona, pa bi je bilo dobro uvrstiti u prehranu. Može se jesti sirova na salatu, ili propirjana na malo maslinovog ulja s češnjakom.
Nije loše piti Divku, i ona je na bazi cikorije.

Datum objave: 13 Siječanj 2012 u 09:16

Baš sam jučer na placu kupovala neke čajeve i vidim da imaju i čaj od cikorije... nisam ga kupila Confused ali ću sigurno uskoro otići i po njega.

Datum objave: 16 Siječanj 2012 u 12:55
Da li je nekome poznato ljekovito svojstvo trave rusomače ili pastirske torbice???
Čula sam da je dobra za kolesterol.

Datum objave: 22 Siječanj 2012 u 23:22
Rusomača (Capsella bursa pastoris )je dobra za srce i krvne žile, čisti krv i normalizira krvni tlak.U tom smislu vjerojatno smanjuje i kolesterol.

Ja kolesterol smanjivam tinkturom artičoke.
Marija Treben hvali čestoslavicu (Veronica officinalis ) za snižavanje kolesterola.

-------------

Datum objave: 01 Ožujak 2012 u 15:40
Fermina-Daza čula sam da je i artičoka jako dobra za smanjenje kolesterola, ali sam također nedavno pročitala i da je cimet sa medom odličan...
A za ovu čestoslavicu prvi puta čujem.

Datum objave: 01 Ožujak 2012 u 23:25
Artičoka je dokazano dobra.1-2 puta godišnje popijem po jednu turu tinkture artičoke čisto radi preventive ili eventualnog povišenja kolesterola.Uradila bih to sa tinkturom česna ali miris....
Čestoslavica? Pitanje za milion kuna u Miljunašu.I ženska pogodila ( uz pomoć publike ) i osvojila milion kn.Sjećate se?
Evo recepta i jednog dobrog čaja za skidanje kolesterola:
-pirika (korijen)
-kopriva
-maslačak
-vodopija (cikorija ), korijen.
U jednakim omjerima.
U litru vrele vode zakuhati 2 žlice ove mješavine.
Poklopiti 10 min, procijediti i popiti tijekom dana uz dodatak soka od limuna.
Piti 3 mjeseca.

Ako se ovom čaju doda i žličica tinkture artičoke onda bi to mogla biti prava bomba za kolesterol.

-------------

Objavio: Silvy
Datum objave: 21 Siječanj 2013 u 21:35
Cure hvala vam na receptima i savjetima. Copy-paste za mog kolegu.
Proljeće, drago mi je što svojom prehranom i pripravcima dragih cura smanjuješ svoj kolesterol.
Svima puno hvala. smile58

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=UFHcfd_jlT4 - Zlatni otok

Objavio: Dadolado
Datum objave: 23 Siječanj 2013 u 13:27
Pozdrav svima!
Iako je tema malo zaspala, interesira me kako je s "proljećem"?
Jesi li uspjela skinuti svoj kolesterol do normalnih vrijednosti te zadržati ga na njima ?

Kod mene su dosta visoke vrijednosti + visoki tlak.
I to od posve normalnih vrijednosti - sve naglo skočilo u zadnjih 2-3 godine.
Otac mi je umro od moždanog, tako da ....

Datum objave: 23 Siječanj 2013 u 19:10
Čuvaj se.
Tu na ovoj temi imaš puno dobih savjeta za visoki kolesterol.
Za visoki tlak probaj bijelu imelu ili kombinaciju bijele imele i gloga.

-------------

Objavio: moon
Datum objave: 23 Siječanj 2013 u 20:28
Originalno poslano od člana proljeće proljeće napisao:

Da li je nekome poznato ljekovito svojstvo trave rusomače ili pastirske torbice???
Čula sam da je dobra za kolesterol.

Ja sam čaj od rusomače pila za prestanak krvarenja. Stvarno je pomoglo i to u potpunosti i u kratkom vremenu.

Ah taj kolesterol....jedan od glavnih uzroka je stres, tako da samo dijetalna prehrana, preparati ovi ili oni uopće nisu dostatni ukoliko se ne radi na promjeni načina življenja - kad mi je to doktor rekao, samo sam se nasmijala i pitala "a kako, kako se riješiti stresa u današnje vrijeme". Tu svako mora pronaći sam svoje idealno riješenje. Ukoliko se ne promijeni način življenja, ukoliko se ne smanji stres, teško da će se riješiti pitanje povišenog kolesterola.

-------------

Objavio: Triša
Datum objave: 23 Siječanj 2013 u 21:14
http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/05/kampanja-protiv-kolesterola-najveca.html - http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/05/kampanja-protiv-kolesterola-najveca.html
Najnovija istraživanja o kolesterolu tvrde da masnoća nije štetna i da ne izaziva infarkt niti moždani udar.
Koga zanima link je stvarno poučan.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Datum objave: 23 Siječanj 2013 u 21:17
Hvala Fermina !
Nastojim se čuvati koliko mogu.
Ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, ne pijem niti kavu, sportski sam aktivan (što ujedno uključuje i naglasak na zdravu i pravilnu prehranu)
Eto, i unatoč tomu, eto vidiš kako čovjeka zadesi.
Očito da nema nekog pravila.
Gledam hrpu ljudi oko sebe i dođe mi da vrištim od pomiješane tuge i bijesa. Ne drže do sebe, svjesno uništavaju svoje tijelo na sve moguće načine i u super su stanju.
Neka su, Bogu hvala, ...ali.... nije fer prema meni!

Hvala ti za savjet vezano za imelu i glog.
Imelu mogu jedino kupiti u apoteci onu koju oni imaju. Vidio sam da imaju od Suban-a. Valjda je dobra.
Isto tako i glog od Suban-a.
Drugo nemam ništa.
:(

Što se tiče ostalih savjeta - eto čitam tu i gledam kakve su povratne informacije. Kome je što pomoglo, a što nije. Puno je tu savjeta ali teško mi je kao početniku odrediti što je DOISTA efikasno, a što ne.

I biti ću neizmjerno zahvalan te dužnik svakome tko mi pomogne makar kakvim dobrim savjetom.

Objavio: rrorion
Datum objave: 23 Siječanj 2013 u 23:13
Sa imelom oprezno, u malim količinama, glog je ne dobar nego izvrstan, svake ga godine berem uz šipak i trninu i pijem čaj.
Za par mjeseci ne zaboravite srijemuš-medvjeđi luk-odličan za snižavanje kolesterola.
Od ostalih, uskoro proljetna čišćenja su najbolja uz pomoć mladih listova i cvjetova maslačka, tratinčica, cikorije, divlje mrkve... ima ih ima..
Dokazano čiste organizam od masnoče(ne samo) i poboljšavaju sve vitalne funkcije od glave do pete, psih. i fizički

Paziti na prehranu, doktori kažu da je margarin jedan od najnezdravijih oblika masti za ljudski organizam, uz ostala rafinirana nezdrava ulja i masti.
Ja bih uzeo masti iz orašastih plodova(badem, orah, lješnjak), laneno,maslinovo i riblje ulje, ubacio juhe i variva sa mnogo povrča(zelje , karfiol, raštika,celer, mrkva,peršin...). voće i povrće, jabuku svaki dan
Naglasak na sezonskom voću i povrću

Najbitnija je disciplina neprenajedanja tj. ne natrpavati se i paziti na djetu i po meni se to brzo rješava, primjer moj tata, uz disciplinu u prehrani, normalizirao je masnoće i šećer u krvi u kratkom(10-tak dana), a tlak(bio mu je dosta visok u prosjeku 95-155), je trebalo nešto duže.
No vraćanjem na stare navike(loše) u prehrani vratilo se i sve ostalo navedeno, znaći bitna je dosljednost

Datum objave: 23 Siječanj 2013 u 23:22
Hvala rrorion !
Nadam se da Vam je otac dobro.
Što se tiče prejedanja - bez brige. Nisam taj tip.
Čak niti kada to većina ljudi rade (nova godina, Božić, Uskrs ... itd)

Možete li mi (ako Vam nije teško) napisati konkretno što i kako je Vaš otac koristio nešto što je koristio?

Hvala !

Datum objave: 23 Siječanj 2013 u 23:38
Oprost triša , ali ovaj link je meni pomalo smiješan.
Mislim gle čovjek radi na selu u šumi jede špek, popije i rakijicu i vitalan je do 75 i umre u 80-toj godini.
S druge strane čovjek živi u gradu jede hamburgere i paštete i neznam šta i pomalo će do doktora po tabletu za ovo, pa za ovo i tako u 45-50 godini će već piti par vrsta tableta i biti će slabijeg zdravlja i kvalitete života.

Mislim to su sada kao neka bombastična otkrića u  koja ja ne vjerujem, odavno je poznato koje su masnoće dobre a koje ne, i bitan je odnos unosa  i potrošnje (kalorija), to su stare stvari odavno poznate i osnove prehrane.

I odavno je poznato da je domaća hrana sa sela zdravija, uz nova saznanja da sa mastima ne pretjerujemo, da previše solimo, da izbjegavamo bijeli šećer i brašno, i ako nemožeš sirovo(zdravo), jedi kuhano(kolko tolko zdravo) i izbjegavaj pećeno i prženo(nezdravo), mislim stvari su jednostavne

A oni napišu knjigu o tome kako ljudi s visokim kolesterolom slobodno mogu jesti masti-mislim-komentar-

Datum objave: 24 Siječanj 2013 u 00:00
Ej dadolado, na dijetu i posebnu prehranu je prešao iz razloga ne-izulinskog dijabetesa(šećer od 8-14) doktorica mu savjetovala da će uskoro morati preči na inzulin , kao tablete neće više biti dovoljne( i tu se on dosta prepao, ipak to su inekcije), a uz to imao je  i povišen kolesterol-loš i trigliceride i hipertenziju.

Eto baza prehrane - gore sam napisao, velik lonac pun juhe sa povrćem , doručak npr 2 jabuke narezane u tanjur sa cimetom, malko meda i mljevenih badema, znam puno smo jeli salate od radića i domaće salate(regice-ona je gorka ali zato i ljekovita), češnjak je jeo svakodnevno i danas ga voli, je i sve voće je pomalo tamanio, nakon par dana je već sam rekao da je bolje, rekao je ko da je sam sebi lakši, da se lakše kreće, manje zamara, vitalniji,

No povremeno ga je obuzimala glad što je trpio znam, al nije to strašno

E i još je pio al na moj nagovor, i to teška srca, čaj protiv šećera(dijabetesa) i to dvije kombinacije naizmjenice, što je još pomoglo ali prehrana je broj 1 i najvažnija
i velim, na sljedećoj kontroli krvi( ne želim lagati 10 dana-možda max 2 tjedna) sve uredno, e da dijabetes je zeznut , počeo mu je varirati- čak povremeno i previše pasti nivo tako da je morao imati redovite obroke(ali je pazio šta je jeo) i stvarno, često si je mjerio sa trakicama i sve ok 5.2-5.6,

to mu je trajalo dobrih 6 mjeseci, čak i nije toliko striktno pazio na hranu ali 90 posto je, a onda opet loša hrana i opet tablete za ovo i za ono , a svega se riješio i ponovo vratio, ah tak je
sve u granicama normale

Datum objave: 24 Siječanj 2013 u 22:11
Hvala ti rrorion.
To što je tvoj otac jeo od kada su mu se poremetile vrijednosti lipida je inače kod mene 80%-tna prehrana.
Znači variva, juhe, nemasno, voće i povrće (kuhano, pečeno, sirovo, na salatu, sokovi ... etc), kuhano meso (piletina, puretina).
Dakle što se kaže - sportska, zdrava i lagana prehrana.
E sad ... zašto i od čega mi je došlo to što mi je došlo - ne znam.
U svakom slučaju ću probati neki od ovdje napisanih recepata za koji su pojedinci rekli da su im pomogli.

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk