Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Iznošenje ljetnih biljaka i cvijeća na balkon.

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Savjeti
Opis foruma: Savjeti koji mogu pomoći Vama a i drugima!!
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1112
Datum ispisa: 06 Siječanj 2025 u 23:12
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Iznošenje ljetnih biljaka i cvijeća na balkon.
Objavio: administrator
Tema: Iznošenje ljetnih biljaka i cvijeća na balkon.
Datum objave: 27 Veljača 2008 u 14:35
Vidio sam par susjeda a i na forumu kako pisu da su iznjeli pelargonije i druge biljke van i postavili na balkone.

Iako je jako toplo ovih dana, nemojte previse brzati jer je jos veljača i zime jos uvijeko moze biti a najvjerovatnije ce i biti.

Također noci su jos hladne. a biljke koje iznosite van jos su osjetljivije ,posto se iznesu iz sigurnog okruenja na hladnocu.

ukoliko vam biljka dozivi šok i smrzne se a prezivi dugo ce joj trebati da se ponovo pokrene...
Stoga je bolje sacekati jos malo dok se temperature ne ustale i ne bude sigurno!!!
Kalendarski je jos uvijek zima a zima nije idealno vrijeme za ljetnice!!!

Odgovori:
Objavio: shasha
Datum objave: 27 Veljača 2008 u 22:02
Ja sam iznjela nešto cvijeća van no ono je sve zaštićeno od vjetra i sunca pa tako i mraza.A opet ako zahladi,toga nema puno,lako povučem preko noći u kuću.Uglavnom sam iznjela hibiscuse,palmu,trublje(da konačno lišće potjeraju).Pelargonije i sl,nisam iznjela još van i ne mislim barem još 2-3 tjedna.

Objavio: andrea01
Datum objave: 27 Veljača 2008 u 22:38
Ja sam jedino naranđu iznjela, ostalo će da sačeka. Nekako mi se čini da će još biti velikih hladnoća po noći! Wink

Objavio: lana_1
Datum objave: 28 Veljača 2008 u 06:13
jedno pitanje za znalce-kako uskoro mislim presađivati biljke zanima me da li smijem presaditi begoniju elatior ako cvjeta, trenutno je u stvarno maloj posudi

Datum objave: 28 Veljača 2008 u 17:07
Mislim da joj ne bi trebalo ništa biti. samo nemoj ostetiti korjenje prilikom presađivanja i mislim da bi trebalo biti ok!

Datum objave: 28 Veljača 2008 u 20:39
hvala admin evo danas malo zahladilo i na jugu pa ću sačekat ipak malo...sjećam se jedne godine pao snijeg na 28.03. pa znam kako ovo razdoblje može biti varljivo

Datum objave: 28 Veljača 2008 u 20:52
svi se mi lako povedemo i zanese nas toplo vrijeme....

ALi priroda zna biti varljiva i treba ostati razuman... biljke su osjetljive. Pogotovo kada izađu iz zasticenog prostora....

Jos uvijek je zima i to ne treba zaboraviti

Objavio: Branka
Datum objave: 28 Veljača 2008 u 21:08
pa ja sam se baš jučer i sama osvijedočila da je tome tako . iznesla sam amarilis da ga presadim i u roku pola sata listovi koji su stajali kao strele visoko , klonule su i sada tako stoje  samo cvijet je ostao  uspravan i sam strši  , dok su  listovi obješeni  

Objavio: aglaja
Datum objave: 28 Veljača 2008 u 22:04
Probaj ga zaliti. Meni se isto desilo sa zumbulima koji su precvetali. Prvo sam ih, kako je zatoplilo, nekoliko dana iznosila van, na sunce. Svaki put bi im list klonuo, obesio se. Kada ga zalijem, on se opet uspravi. Sada su vec vani posadjeni. Takodje, kada sunce jako bije, list im klone.

-------------
Aglaja

Objavio: Arwen
Datum objave: 28 Veljača 2008 u 23:57
moje cviće je cilu godinu vani, malo se zna smrznit kad jako zaladi, ali sve je to zanemarivo

-------------

Datum objave: 29 Veljača 2008 u 09:02
Originalno poslano od člana Arwen Arwen napisao:

moje cviće je cilu godinu vani, malo se zna smrznit kad jako zaladi, ali sve je to zanemarivo

i mojoj mami je sve vani , točnije njoj krepa ono u kući a vani preživi rekla sam ja njoj da je ona čudna biljka
meni na balkonu stoje neke biljke šta su isključivo sobne i ne smeta im bura, doduše jest da je balkon uvučen pa nisu na direktnom udaru, ali u svakom slučaju drago mi je da mogu prezimit na balkonu jer ih u stanu ne bi imala gdje smjestiti

Datum objave: 10 Ožujak 2008 u 12:26
Samo da pita dali je bilo kakvih poteskoca sa biljkama koje su bile vani, ovih par dana kada je zahladilo???

Datum objave: 10 Ožujak 2008 u 12:59
meni nije nikakvih, bar koliko ja vidim. doduše bila sam begoniju elatior iznijela na balkon, al sam je prije nevremena vratila u stan. u majke mi je sve cvijeće vani, ona ga ni preko zime ne unosi, čak su joj ovaj vikend procvjetale neke lukovice šta je sadila. doduše nije baš toliko mi zahladilo, koliko je bilo kiše i vjetra, pa će vjerovatno sve bit ok.

Objavio: Triša
Datum objave: 10 Ožujak 2008 u 15:06
Kod mene zamislite u Rijeci tuča, a moje sve male slatkice, prenježne vani.
Bio je juriš s dva kišobrana, stajala ja iznad njih i čini mi se da sam uspjela spasiti. Kako ih je gomila, mislim da ih je preko 500, ako neka i ode, što mogu, ali za svaku će mi biti muka, jer prvi puta ove godine to radim tako obilato. Kad je tuča prestala s njima nazad u podrum, već sam ih premještala nekoliko puta, ma gdje je to proljeće- ne mislim na ono "naše"
proljeće, ono je tu često.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Objavio: Naca
Datum objave: 11 Ožujak 2008 u 00:50

meni je napolju oleander a danas mu se prdruzili i epiphulum i opuntije nece im smetati ove temperature a ako bas zazimi idu u nutra.

Objavio: shasha
Datum objave: 11 Ožujak 2008 u 21:10
Kako ja nisam ni iznjela puno toga van tako ni nekih posljedica nije bilo. Hibiscuse sam unjela u kuću(bili su odmah do vratiju) kaktusići su bili na polici pa sam ih, zajedno sa policom, samo premjestila u šupu.Kalanhoa mi ostala na terasi no ništa joj nije bilo,osim kaj je procvalaWink

Objavio: vrtlarica
Datum objave: 12 Ožujak 2008 u 19:19
Ja sam svoje oleandere iznjela van jučer a živim u podravini!
Ne brinem previše jer oni mogu podnjeti hladnoću do -5 a to ne vjerujem da će biti ali sam ih zbog mraza stavila na južnu stranu gdje je natkrito i tako svake godine početkom trećeg mjeseca!Tongue

Objavio: Naca
Datum objave: 12 Ožujak 2008 u 22:18
i ja sam iznela oleandere,opuntije,epiphulum i agavu Big%20smile

Objavio: miha-m
Datum objave: 15 Ožujak 2008 u 10:40
Mi još naše biljkice držimo u kući na toplom. Još prije neki dan je bilo mraza kod nas, pa i nije baš zgodno da ih iznosimo. Prevelike su temperaturne razlike između noći i dana. 

-------------
...štihača je zakon...

Objavio: Hele
Datum objave: 15 Ožujak 2008 u 17:12
 Ma ja sam freak , kad ima dosta sunca ja iznesem anđ. trube , maslinu , yuku preko dana na sunce pa kad sunce zađe vratim u " zimski " hodnik. S obzirom na veličinu pitara nemojte se čudit kad javim da sam nešto istegla.

-------------
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT.

Objavio: daaa
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 12:51
jel ste počeli iznositi cvijeće van?

Objavio: ivna
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 19:28
Ja sam iznijela oleandere, maslinu i ostale trajnice koje sam ove zime i ovog proljeća prikupila ali većinom je to na natkrivenom balkonu, za ostalo nemam hrabrosti još uvijekWink.

Objavio: forzicija2005
Datum objave: 08 Travanj 2010 u 01:13
pozdrav cure.
Ja sam iznijela van na terasu oleandere,adam,muškatle,i još neku lozu neznam kako se zove ali ima na mojim slikama pa pogledajte pusaaa.
a isto sam iznijela i difenbahiju i kaktuse pa ako slučajno zahladni idu opet unutra Wink.

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk