U prolazu...
Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Moj vrt u slikama
Opis foruma: Pogled u moj, tvoj i Vaš vrt, kroz slike...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3501
Datum ispisa: 18 Studeni 2024 u 16:10 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: U prolazu...
Objavio: mimar
Tema: U prolazu...
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 09:05
Koliko ste puta zastali ocarani necijim vrtom, balkonom, parkom?
Na proputovanju kroz neki grad, na putu do posla, do trznice ili u setnji...u prolazu...
Toliko je toga sto nam privuce paznju pa pozelimo da i drugi to vide.
Za svu tu lepotu koja je tu negde, oko nas, i one ljude (poznate nam ili nepoznate) koji ulazu trud da je takvom stvore otvaram ovu temu..
U prolazu...
Ja je pocinjem jednom bajkovitom pricom... vi dodajte ono sto je vama "zapalo za oko"... u prolazu...
Basta privlaci paznju jos sa ulice, videvsi dve dame u dvoristu kako nesto ceprkaju oko cveca (domacica i njena prijateljica rodom iz Bosne), ohrabrila sam se da otvorim kapiju i zamolim neznanke za par fotografija
.
Uz kafu i jabuke petrovke, prica je sama krenula
Bajka pocinje jednom davnom priredbom za vojnike, u Cakovecu pre 53 godine, kada su se prvi put sreli Veronika Zilavec i vojnik Tihomir Jovancevic. I desi se ljubav na prvi pogled, kao u bajci. Veronika je ostavila svoj grad i krenula u neizvesnost. Aleksandrovac, Pariz, Pozarevac , smenjivali su se gradovi ali je ljubav ostala nepromenjena. Dve kceri, unuci, razumevanje i postovanje su je samo uvecali. Nazalost, teta Vera (kako je ovde zovu) je prosle godine ostala sama (bolest joj je uzela ono sto drugi nisu mogli a kceri su otisle svojim putem) ali ova vitalna 73-godisnjakinja neguje svoj vrt sa puno ljubavi i tako ispunjava svoje vreme dok joj ne dodju najdrazi. Vrt koji privlaci paznju prolaznicima...
sama je napravila ovu stepenastu saksiju, tada je nije jos bilo u prodaji...
crveno-ruzicasto-bela kombinacija je njena omiljena (cak je i bluza domacice u tamno crvenoj boji )ali se provuce i koja ljubicasta nijansa
psa vise nema,zbog nezgodnog suseda koji je negodovao zbog laveza , umesto njega stoji ovaj koji ne pusta glasa, ali zato njen papagaj nije prestao da kresti (kaze da je zato sto me prvi put vidi a malo i zbog zanemarivanja ), pa se konacno ucutao kad sam mu prisla sa foticem
bajka ne bi bila bajka da nema barem jednog
Ovo je bila teta Verina bajka i moja prica ...u prolazu...
A vase?
------------- Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
Odgovori:
Objavio: SLAVONKA
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 10:11
Wow Mimar slike su prekrasne a ja sam ostala bez komentara.
------------- čovjek uči dok je živ
|
Objavio: iris
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 11:03
predivna reportaža.....baš sam uživala
-------------
|
Objavio: Triša
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 11:06
Bravo mimar, priča me baš dirnula, a fotke su izvrsne.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: alisa
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 11:09
Divota..Predivnooo.Samo ja ne volim one baštanske figure,volim patuljke,al labudove,magare pse,to ne volim.Ostalo ,me oduševilo...(da se drugi ne uvrijede,ali ovakav vrt moze da sredi samo vrijedna Bosanka )
|
Objavio: bromelija
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 11:36
jako lijepa reportaža, prekrasno cviječe...sve pohvale...divno
|
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 12:51
alisa napisao:
Divota..Predivnooo.Samo ja ne volim one baštanske figure,volim patuljke,al labudove,magare pse,to ne volim.Ostalo ,me oduševilo...(da se drugi ne uvrijede,ali ovakav vrt moze da sredi samo vrijedna Bosanka ) |
Zao mi je, moram te ispraviti, da se ne uvrede drugi , Veronika je iz Cakoveca (ako se ne varam to je Hrvatska , no i prijateljica Bosanka, sigurno pomaze, makar savetima ).
Sto se tice figura, ja ih nemam ni jednu, no one spadaju u stvar ukusa, a o ukusima... Vise me potakla ljubav koja se provlaci kroz citavu pricu.
------------- Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 13:21
Tvoje price me uvek oduseve,ova je puna ljubavi
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 13:34
Mimar bajka je dirljiva i baš je dobro da si se ohrabrila i ušla u taj predivni vrt
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
Objavio: jasminaaa
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 13:40
Bez teksta,sem
|
Objavio: alisa
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 14:49
mimar napisao:
alisa napisao:
Divota..Predivnooo.Samo ja ne volim one baštanske figure,volim patuljke,al labudove,magare pse,to ne volim.Ostalo ,me oduševilo...(da se drugi ne uvrijede,ali ovakav vrt moze da sredi samo vrijedna Bosanka [IMG]smileys/smiley36.gif" align="middle" /> ) |
Zao mi je, moram te ispraviti, da se ne uvrede drugi [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley36.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="LOL" />, Veronika je iz Cakoveca (ako se ne varam to je Hrvatska [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley1.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Smile" />, no i prijateljica Bosanka, sigurno pomaze, makar savetima [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley2.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Wink" />).
Sto se tice figura, ja ih nemam ni jednu, no one spadaju u stvar ukusa, a o ukusima... Vise me potakla ljubav koja se provlaci kroz citavu pricu. |
Ma vidim ja ima tu bosanskog posla ,šalim se naravno..I mene je oduševilo cvjeće i uredjen vrt..A za figure sam rekla onako uz put Ja ih stvarno nešto ne gotivim..Al ukusi različiti
|
Objavio: maslacak7
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 15:16
lijepa prica sa hrpom krasnog cvijeca,,
|
Objavio: Željka23
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 17:04
Svaka čast gospođi na okućnici...izgleda kao iz bajke!
|
Objavio: Štefica
Datum objave: 02 Srpanj 2009 u 22:00
Šta je moja bajka naspram ove .
Koliko se ljubavi slilo u ovo dvorište,u viseče tegle,u svaki cvijetak i svaku figuricu.
Predivno !!!!!
|
Datum objave: 03 Srpanj 2009 u 14:00
U njeno ime hvala svima ,prenecu joj vase pohvale cim prodjem njenom ulicom, verujem da ce je obradovati.
Sigurna sam da ima jos ljudi, vrtova i balkona koji zasluzuju da se nadju na ovim stranicama, pa ocekujem vase priloge u ovoj temi.
Dakle, sta ste vi videli u prolazu... dajte da vidimo i mi!
U prolazu...
|
Objavio: Tija
Datum objave: 03 Srpanj 2009 u 14:09
Domaćica Veronika je iz Čakovca??? Draga ja sam iz Čakovca, jel ju ljubav odvela u Srbiju?
pozdravi je i u moje ime i probaj saznati kako se žena preziva djevojački pa ko zna možda i familiju njenu znam
-------------
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 03 Srpanj 2009 u 14:20
Mimar, predivno je da si otvorila ovu temu jer stvarno postoji jako puno ovako ljijepih vrtova i dvorišta koje gledamo svaki dan onako kako si rekla "u prolazu" i zavređuju da ih vide i drugi ljudi, makar mi cvjetoljupci na forumu. Sigurno postoji još puno teta Veronika koje ovako samozatajno svoje dane provode u svom vrtu dajući mu svu ljubav da bi ovako zasjao.
Velika pohvala teti Veri i mislim da će joj biti drago kad joj ispričaš odakle smo svi mi koji "šećemo" njenim vrtom i sladimo se petrovkama.......
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 03 Srpanj 2009 u 14:40
Mima tema je odlična, a vrt još ljepši....
|
Objavio: bergenia
Datum objave: 03 Srpanj 2009 u 16:47
Ova cvjetna bajka me se dojmila!
Svaka čast mimar! Naš putujući reporter!
|
Objavio: Anaida
Datum objave: 03 Srpanj 2009 u 17:08
Tija napisao:
Domaćica Veronika je iz Čakovca??? Draga ja sam iz Čakovca, jel ju ljubav odvela u Srbiju?
pozdravi je i u moje ime i probaj saznati kako se žena preziva djevojački pa ko zna možda i familiju njenu znam |
Tija, napisala je Mimar na početku priče - baka se zove (djevojački) Veronika Zilavec... Istraži nam to malo, vidi ti bake Međimurke , baš lijepo..
Mimar - priča je prekrasna, hvala ti hvala!!!!
------------- "Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca." P.Bosmans
|
|