Ružmarin se suši
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Bolesti biljaka
Opis foruma: Sve o bolestima i kako ih sprječiti
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4393
Datum ispisa: 27 Lipanj 2025 u 18:05 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Ružmarin se suši
Objavio: ivna
Tema: Ružmarin se suši
Datum objave: 12 Veljača 2010 u 21:16
Sklonila sam ružmarin (oko 3 godine je star koji je u tegli) u podrum da bih ga zaštitila od zime. Ovih dana sam primjetila da se je počeo sušiti . U par dana sve su mu se iglice sasušile.Zalijevala sam ga povremeno,u podrumu ima mali izvor svjetlosti, temperatura je oko 8 stupnjeva, tu je prezimljavao i do sad pa sad nemam pojma što mu je .Ima li itko kakav savjet što da učinim ???
|
Odgovori:
Objavio: rosa2
Datum objave: 12 Veljača 2010 u 21:44
prehladno mu sigurno nije ,nemoj nesto previse brinuti potjerat ce on opet ako ne sada u proljece sigurno kad ga izneses van,provjer ak mu nije premala posuda.Ijos jedno dal ti mozda tko kojim slucajem ide u podrum sa cigaretom ..........njihov dim ih ubija 100%.
------------- cvijet za cvijet=buket
|
Objavio: ivna
Datum objave: 12 Veljača 2010 u 22:01
Hvala rosa, ma buni me što prve dvije zime nije tako izgledao, a bio je također u podrumu . Ali ovo za cigaretni dim (s cigaretom nitko ne ide k meni u podrum a a a) nikad nisam čula,prvi glas  . Ima li itko još da mu se događa s ružmarinom što i meni ljudi,svaki savjet je dobrodošao .
|
Objavio: pasha
Datum objave: 15 Veljača 2010 u 15:46
Hladno mu nije sigurno, moj preživljava i ispod snijega , nigdje ga ne unosim.
|
Objavio: Lavandablue
Datum objave: 19 Srpanj 2012 u 17:53
Moj ruzmarin u tegli je slabo napredovao, i kad sam ga presadila nasla sam ogromnu glistu u zemlji. Veorovatno je grickala koren.
Druga stvar koja mu moze smetati korenu je previse vode.
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 19 Srpanj 2012 u 20:53
Ružmarinu je prije smetelo previše vode nego glista u tegli,glista rahli zemlju i ne grize korijenje.
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Objavio: Free
Datum objave: 21 Srpanj 2012 u 15:06
uH, VE ZNAM KAJ JE UBILO MOJE RUŽMARINE !! nETKO PUŠI POKRAJ NJIH !!!
------------- Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 21 Srpanj 2012 u 15:10
Cigarete i ružmarin,dobro da u mom podrumu nitko ne puši.
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Objavio: kacunak
Datum objave: 18 Kolovoz 2013 u 10:47
Kad ruzmarin cvjeta? Jel biljka mora biti starija da bi pocela cvjetat? Moj je star oko godinu dana, od jedne grancice brzo je buknuo u lijep grm, ali tokom ljeta je malo usporio s rastom.
|
Objavio: kacunak
Datum objave: 18 Kolovoz 2013 u 11:18
Prije mjesec dana sam mu i presadila zemlju, cini mi se da zbog toga malo i bojkotuje, pa primjecujem pokoju suvu iglicu i mirovanje. Inace nista strasno. Voljela bih samo jos iskustava da cujem, da se malo bolje upoznam s biljkom. Pisite vasa iskustva! Pozdrav svima.
|
|