Ispiši stranicu | Zatvori prozor

seme dvorišnih ljubičica

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Oglasi
Opis foruma: Poklanjam - Kupujem - Darujem
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=560
Datum ispisa: 23 Srpanj 2025 u 14:27
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: seme dvorišnih ljubičica
Objavio: voki
Tema: seme dvorišnih ljubičica
Datum objave: 05 Studeni 2007 u 12:54
Ako nekome treba seme belih i plavih dvorišnih ljubičica neka mi pošalje adresu na pp. Ljubičice su sa krupnim cvetovima i bez mirisa, pomešano je seme belih i plavih ljubičica. Pogodne su za prekrivanje zemljišta, listovi su zeleni do kasne jeseni.

-------------
život je bajka koju sami pišemo...

Odgovori:
Objavio: aurora2
Datum objave: 05 Studeni 2007 u 20:44
voki, a imas ti mozda kojim slucajem sliku njihovu kad su onako u cvijetanju?

-------------

Objavio: dina
Datum objave: 05 Studeni 2007 u 20:48
voki dali uspjevaju u saksijama
ili im treba veci prostor

-------------
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...

Datum objave: 06 Studeni 2007 u 08:04
Mogu se uzgajati i u žardinjerama, a nažalost nemam sliku u cvetanju, biće na proleće. Tražio sam ali ne mogu da pronađem ni jednu sliku. Kada procvetaju zabeli se celo dvorište, posadio sam ih između betoniranih staza u dvorištu. Na proleće stavljam slike, biće semena i dogodine nigde mi ne idemo od ovog foruma.

-------------

Datum objave: 06 Studeni 2007 u 08:08
hehe...ma naravno, pa mi smo jos mladi,imamo vremena, nikud nam se ne zuri.... smile186
je l im mozda znas latinsko ime da pitam googlica?

-------------

Datum objave: 06 Studeni 2007 u 08:22
http://www.cottage-gardens.net/asps/uploads/big/291-3.jpg
Našao sam na netu. Mislim da je ovo najsličnije mojima.
Latinsko ime za ljubičicu je Viola, belo je alba (Viola alba), pokušaj sa tim nazivom.

-------------

Datum objave: 06 Studeni 2007 u 08:28
pogledala sam tu gdje si me uputio..lijepe su,sigurno dobro izgleda kad su pomijesane plave i bijele... samo mi to sjeme izgleda malo krupno za slanje u pismu (preko granice - carine) .....
a cisto informativno jos: kad one cvjetaju i koliko dugo? vjerojatno se mogu i ovdje naci

-------------

Datum objave: 06 Studeni 2007 u 08:33
Seme nije krupno, samo je slikano iz bliza. Probaću da ga pošaljem, pa šta bude. Zatrpaćemo te pismima pa jedno će valda proći.

-------------

Datum objave: 06 Studeni 2007 u 08:35
Cvetaju kasnije od divljih ljubičica i cvet im je mnogo krupniji. Cvetaju dosta dugo jer ne otvaraju se svi cvetovi istovremeno, međutim i posle su lepe, pokrivaju zemljište pa nema potrebe za stalnim čupkanjem trave.

-------------

Objavio: aglaja
Datum objave: 06 Studeni 2007 u 18:36
Sliku Vokijevih ljubicica mozete pogledati pod Vrtno cvijece/ljubicice/9 poruka (16 Aug 2007 at 08:25)
Nap. Nisu u cvatu, ali i list im je lep.

-------------
Aglaja

Datum objave: 06 Studeni 2007 u 18:44
smile227aglaja...ovo je bilo dobro...imate pravo i ti i voki, bas lijep list imaju....voki, ocu!  smile72

-------------

Objavio: aglaja
Datum objave: 06 Studeni 2007 u 19:07
A kad se sade?

-------------
Aglaja

Objavio: hana
Datum objave: 08 Studeni 2007 u 17:24
Voki kad se to sije? I ja bih ako može smile222

Datum objave: 08 Studeni 2007 u 17:29
Mogu se i sada posijati ili u proleće rano. Ja sam svoje posijao u proleće kada sam nabavio seme, mada primećujem da u proleće niče jako puno mladih iz semena što znači da seme ne izmrzne u toku zime. Ako ste zainteresovani pošaljite samo adresu na koju da pošaljem pismo sa semenkama.

-------------

Objavio: maso
Datum objave: 11 Studeni 2007 u 17:36
.....hehehe ja kad sam kupila kucu(7mj. ove god.) skuzim to lisce svuda oko kuce, ali kako nije tada bilo cvjetova ja to sustavno unistavala ne znajuci da su ljubice, dok mi kolegica nije rekla ...i neki dan par nih procvjetale ...i cini mi se da na nekim ima sjemena pa cu uslikati da mi Voki kaze jel to to, pa eto tko bude zainteresiran posaljem! Ljubicasti su cvietovi.

Objavio: Maret@
Datum objave: 22 Studeni 2007 u 11:21
Maso ja sam na tvojoj listi čekanja ljubica Smile

Datum objave: 22 Studeni 2007 u 12:20
Imam još semena Maret, moje su bele, mada je seme pomešeno, ima malo i plavih. Ako želiš mogu ti poslati u pismu.

-------------

Datum objave: 22 Studeni 2007 u 12:39
...maret@ nek ti sada Voki posalje, jer su moje nazalost nastradale, prije nego sam htjela ubrati sjeme, svekar i MM pokosili travnjak i kako su one na rubovima bile jadne nastradale, biljezim te za drugi put bit ce njih jer kod mene rastu maltene kao korov, nasljedila sma ih zajedno sa kucom :))))

Objavio: shasha
Datum objave: 22 Studeni 2007 u 18:56
Maso,niknut će one u proljeće.Ja imam isto posađene ,tj.same se rasadile,po travi i kad kosim naravno da sve pokosim.U proljeće one opet niknu

Objavio: Maret@
Datum objave: 23 Studeni 2007 u 10:23
Juhu hvala Voki šaljem adresu!Clap

Datum objave: 23 Studeni 2007 u 10:32
..Shasha pa kontam da hoce jer je sjeme vjerojatno rasuto naokolo....

Objavio: antun007
Datum objave: 14 Siječanj 2009 u 12:29
ja bi sjemenje  pliz

Objavio: kat.rea
Datum objave: 23 Siječanj 2009 u 17:20
Ja imam puno plavih koje su nekom vrtnom čarolijom došle u moje dvorište, rastu između ruža, ja ih čupam i presađujem, ali već sam shvatila da sam Sizif po tom pitanju, ali bijela jednu biljčicu dobila i nakon 3 godine još uvijek je jedna ( bar se nadam). E sada, davno sam kod susjede vidjela ljubičice boje crvenoljubičaste, više ih ne viđam nažalost.

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk