Samoniklo jestivo bilje |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |||||||
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 18:03 |
||||||
medvjeđi luk ( srijemuš ) u prirodi (kod mene u gradu uz potok
|
|||||||
Sponzorirani linkovi | |||||||
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
....druga vrsta luka - mozda cak cesna...nisam pomirisala....ima njezno rozikaste cvatove, zbijenije i cvrscu stabljiku....???
|
|||||||
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
....konacno je procvjetao divlji luk o kojem smo pricali....dakle, miise na luk , bijeli rastresiti cvat, juzna Dalm.....da li netko zna nesto o njemu??
...losa slika mobitelom...
|
|||||||
oceana
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Vjerujem da su mnogi od vas upoznati s obitelji Boutenko. Sergejeve snimke su mi uvijek bile zanimljive, a sad je napravio i iPhone aplikaciju o samoniklom jestivom bilju: http://greensmoothiesblog.com/wild-edibles/
:) |
|||||||
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
....kod mene sve cvjeta takvom brzinom da imam osjecaj da nista necu stici ubrat....ovih dana beremo sparoge i kuke...maslacak cvjeta, kopriva je pobjegla u cvijet, majcina dusica cvjeta, buhac samo sto nije....ove godine neko brzopotezno proljece...
|
|||||||
oceana
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
bora
Novo sjeme Pridružen: 21 Ožujak 2009 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Inace, jos koji dan pa ce da se pojave prvi mladi izdanci, a video sam prosli vikend, kopriva polako krece. U sumi je bilo i dosta veprine ali jos nisu poceli mladi izdanci.
Pozdrav.
|
|||||||
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
:))) ajde ti to poslikaj ;))) znaš da mi kaskamo za tvojim tropima po 2 mj bar pa da bar u slikama uživamo ako ne u okusu :)))
|
|||||||
http://studio-martina-natura.hr/
|
|||||||
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
....nisam nasla sirokolisnog....izrazito uski list...nista prije slike....mah-mah...
|
|||||||
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
mislim da sam ja negdje stavila slike toga srijemuša ako msilimo na isti... list širok na najširem dijelu cca 1-1,5 prsta :) i u svemu je isti onom koji je više na kontinentu ali je puno manji i list je uži na način da nema tako "obao trbuh"-recimo širina na najširem dijelu ..... hm....čak je imani teško shvatiit šta sam napisala... :)))))))))))))))))))))))))))))
|
|||||||
http://studio-martina-natura.hr/
|
|||||||
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Mislim da govorimo o istome, uski list bijeli cvijet, mala lukovica. Ali još ga ne nalazim, kad bude slikat ću ga.
|
|||||||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|||||||
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
.....Fermina poslikaj taj nas srijemus kad stignes...
...nalazim vise lukovica ali se ne usudjujem konzumirati...
...upravo mi je poceo ( prerano ) udarati tankolisni sa bijelim cvijetom koji mirise bas na luk, ne cesan.....slikat cu ga kad procvjeta....
|
|||||||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Manči, iznenadila bi se da i kod nas ima jedna vrsta srijemuša (divljeg česna ) ali su mu listivi puno uži a cvijet identičan ali nešto manji.Logično za naše područje (Južni Jadran ).Baš fino miriše na česan.
Bora, nema nikakvog razloga da sa srijemušom ne postupiš isto kao sa svakim drugim zelenim povrćem tj. da ga zamrzneš, zašto ne? Ne košta te probati.Zamrzni manju količinu na nekoliko dana pa je izvadi i pripremi na uobičajeni način. Vidit ćeš da li ti odgovara. |
|||||||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|||||||
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
.....bora, ja sam sa mora, ne znam nista o srijemuzu.... ....kako je jesen bila klim. povoljna brala sam kostric i mjesala sa blitvom...vrlo ukusno.... ....momentalno ga nema tj. vrlo malo....
|
|||||||
bora
Novo sjeme Pridružen: 21 Ožujak 2009 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Pitanje za iskusnije forumase, naime da li sremus moze da se cuva tokom godine u zamrzavacu. Inace moja omiljena samonikla biljka, ja je berem na Fruskoj Gori gde u sumi rastu citave livade. Unapred hvala za odgovor.
|
|||||||
neretva
Novo sjeme Pridružen: 05 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
a evo me ovdje vidi koliko velikog tušca čistim za našu salatu:
|
|||||||
neretva
Novo sjeme Pridružen: 05 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
ja ga obožavam..ako ti je ovaj nepolijevan uberi ga i pojedi samog ili s drugim povrćem u salati....
evo moje salate s tušcem, od neki dan...uff sad ga cijelo ljeto uživamo; inače pun je vitamina E i omega 3..ja ga obožavam: |
|||||||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Da, to je tušt, 100%.
Često ga jedem u rano proljeće. |
|||||||
oceana
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Evo, s teme o identifikaciji bilja.
Postavila sam ovo na temu:
A Frida je odgovorila:
Kušala sam ga i jako je finog, osvježavajuće kiselkastog okusa. |
|||||||
oceana
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Podizem temu (ni trazilica je nije uspjela naci!)
Na internetu postoji veliki broj video snimaka (Sergei Boutenko, Green Deane, etc) o samoniklom jestivom bilju diljem svijeta, ali nema ih bas o bilju s ovih podrucja. Isto tako postoji mnostvo knjiga i enciklopedija, ali rijetko se usudimo uzeti njihove crteze ili fotografije kao reference tako da je osobno iskustvo i fotografije forumasa izuzetno dragocjeno. Ako naidjete na nesto u prirodi i uspijete fotografirati, molim vas stavite to ovdje i opisite kako ste tu biljku koristili (osobno preferiram sirovo, ali mnogi vole kuhano pa javljajte sve). |
|||||||
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |