seme dvorišnih ljubičica |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 05 Studeni 2007 u 12:54 |
Ako nekome treba seme belih i plavih dvorišnih ljubičica neka mi pošalje adresu na pp. Ljubičice su sa krupnim cvetovima i bez mirisa, pomešano je seme belih i plavih ljubičica. Pogodne su za prekrivanje zemljišta, listovi su zeleni do kasne jeseni.
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
voki, a imas ti mozda kojim slucajem sliku njihovu kad su onako u cvijetanju?
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
voki dali uspjevaju u saksijama
ili im treba veci prostor |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Mogu se uzgajati i u žardinjerama, a nažalost nemam sliku u cvetanju, biće na proleće. Tražio sam ali ne mogu da pronađem ni jednu sliku. Kada procvetaju zabeli se celo dvorište, posadio sam ih između betoniranih staza u dvorištu. Na proleće stavljam slike, biće semena i dogodine nigde mi ne idemo od ovog foruma.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
hehe...ma naravno, pa mi smo jos mladi,imamo vremena, nikud nam se ne zuri....
![]() je l im mozda znas latinsko ime da pitam googlica? |
|
![]() |
|
http://www.cottage-gardens.net/asps/uploads/big/291-3.jpg
Našao sam na netu. Mislim da je ovo najsličnije mojima. Latinsko ime za ljubičicu je Viola, belo je alba (Viola alba), pokušaj sa tim nazivom. |
|
|
|
![]() |
|
pogledala sam tu gdje si me uputio..lijepe su,sigurno dobro izgleda kad su pomijesane plave i bijele... samo mi to sjeme izgleda malo krupno za slanje u pismu (preko granice - carine) .....
a cisto informativno jos: kad one cvjetaju i koliko dugo? vjerojatno se mogu i ovdje naci |
|
![]() |
|
Seme nije krupno, samo je slikano iz bliza. Probaću da ga pošaljem, pa šta bude. Zatrpaćemo te pismima pa jedno će valda proći.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Cvetaju kasnije od divljih ljubičica i cvet im je mnogo krupniji. Cvetaju dosta dugo jer ne otvaraju se svi cvetovi istovremeno, međutim i posle su lepe, pokrivaju zemljište pa nema potrebe za stalnim čupkanjem trave.
|
|
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Sliku Vokijevih ljubicica mozete pogledati pod Vrtno cvijece/ljubicice/9 poruka (16 Aug 2007 at 08:25)
Nap. Nisu u cvatu, ali i list im je lep. ![]() |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
A kad se sade?
![]() |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Voki kad se to sije? I ja bih ako može
![]() |
|
![]() |
|
Mogu se i sada posijati ili u proleće rano. Ja sam svoje posijao u proleće kada sam nabavio seme, mada primećujem da u proleće niče jako puno mladih iz semena što znači da seme ne izmrzne u toku zime. Ako ste zainteresovani pošaljite samo adresu na koju da pošaljem pismo sa semenkama.
|
|
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
.....hehehe ja kad sam kupila kucu(7mj. ove god.) skuzim to lisce svuda oko kuce, ali kako nije tada bilo cvjetova ja to sustavno unistavala ne znajuci da su ljubice, dok mi kolegica nije rekla
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Maret@ ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 52 |
Maso ja sam na tvojoj listi čekanja ljubica
![]() |
|
![]() |
|
Imam još semena Maret, moje su bele, mada je seme pomešeno, ima malo i plavih. Ako želiš mogu ti poslati u pismu.
|
|
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
...maret@ nek ti sada Voki posalje, jer su moje nazalost nastradale, prije nego sam htjela ubrati sjeme, svekar i MM pokosili travnjak i kako su one na rubovima bile jadne nastradale, biljezim te za drugi put bit ce njih jer kod mene rastu maltene kao korov, nasljedila sma ih zajedno sa kucom :))))
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Maso,niknut će one u proljeće.Ja imam isto posađene ,tj.same se rasadile,po travi i kad kosim naravno da sve pokosim.U proljeće one opet niknu
|
|
![]() |
|
Maret@ ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 52 |
Juhu hvala Voki šaljem adresu!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |