Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - seme dvorišnih ljubičica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

seme dvorišnih ljubičica

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: seme dvorišnih ljubičica
    Objavljeno: 05 Studeni 2007 u 12:54
Ako nekome treba seme belih i plavih dvorišnih ljubičica neka mi pošalje adresu na pp. Ljubičice su sa krupnim cvetovima i bez mirisa, pomešano je seme belih i plavih ljubičica. Pogodne su za prekrivanje zemljišta, listovi su zeleni do kasne jeseni.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2880
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2007 u 20:44
voki, a imas ti mozda kojim slucajem sliku njihovu kad su onako u cvijetanju?

Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2007 u 20:48
voki dali uspjevaju u saksijama
ili im treba veci prostor
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 08:04
Mogu se uzgajati i u žardinjerama, a nažalost nemam sliku u cvetanju, biće na proleće. Tražio sam ali ne mogu da pronađem ni jednu sliku. Kada procvetaju zabeli se celo dvorište, posadio sam ih između betoniranih staza u dvorištu. Na proleće stavljam slike, biće semena i dogodine nigde mi ne idemo od ovog foruma.
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 08:08
hehe...ma naravno, pa mi smo jos mladi,imamo vremena, nikud nam se ne zuri.... smile186
je l im mozda znas latinsko ime da pitam googlica?
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 08:22
http://www.cottage-gardens.net/asps/uploads/big/291-3.jpg
Našao sam na netu. Mislim da je ovo najsličnije mojima.
Latinsko ime za ljubičicu je Viola, belo je alba (Viola alba), pokušaj sa tim nazivom.
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 08:28
pogledala sam tu gdje si me uputio..lijepe su,sigurno dobro izgleda kad su pomijesane plave i bijele... samo mi to sjeme izgleda malo krupno za slanje u pismu (preko granice - carine) .....
a cisto informativno jos: kad one cvjetaju i koliko dugo? vjerojatno se mogu i ovdje naci

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 08:33
Seme nije krupno, samo je slikano iz bliza. Probaću da ga pošaljem, pa šta bude. Zatrpaćemo te pismima pa jedno će valda proći.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 08:35
Cvetaju kasnije od divljih ljubičica i cvet im je mnogo krupniji. Cvetaju dosta dugo jer ne otvaraju se svi cvetovi istovremeno, međutim i posle su lepe, pokrivaju zemljište pa nema potrebe za stalnim čupkanjem trave.
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 18:36
Sliku Vokijevih ljubicica mozete pogledati pod Vrtno cvijece/ljubicice/9 poruka (16 Aug 2007 at 08:25)
Nap. Nisu u cvatu, ali i list im je lep.
Aglaja
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 18:44
smile227aglaja...ovo je bilo dobro...imate pravo i ti i voki, bas lijep list imaju....voki, ocu!  smile72
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2007 u 19:07
A kad se sade?
Aglaja
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2007 u 17:24
Voki kad se to sije? I ja bih ako može smile222
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2007 u 17:29
Mogu se i sada posijati ili u proleće rano. Ja sam svoje posijao u proleće kada sam nabavio seme, mada primećujem da u proleće niče jako puno mladih iz semena što znači da seme ne izmrzne u toku zime. Ako ste zainteresovani pošaljite samo adresu na koju da pošaljem pismo sa semenkama.
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2007 u 17:36
.....hehehe ja kad sam kupila kucu(7mj. ove god.) skuzim to lisce svuda oko kuce, ali kako nije tada bilo cvjetova ja to sustavno unistavala ne znajuci da su ljubice, dok mi kolegica nije rekla ...i neki dan par nih procvjetale ...i cini mi se da na nekim ima sjemena pa cu uslikati da mi Voki kaze jel to to, pa eto tko bude zainteresiran posaljem! Ljubicasti su cvietovi.
Na vrh
Maret@ View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 52
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maret@ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2007 u 11:21
Maso ja sam na tvojoj listi čekanja ljubica Smile
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2007 u 12:20
Imam još semena Maret, moje su bele, mada je seme pomešeno, ima malo i plavih. Ako želiš mogu ti poslati u pismu.
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2007 u 12:39
...maret@ nek ti sada Voki posalje, jer su moje nazalost nastradale, prije nego sam htjela ubrati sjeme, svekar i MM pokosili travnjak i kako su one na rubovima bile jadne nastradale, biljezim te za drugi put bit ce njih jer kod mene rastu maltene kao korov, nasljedila sma ih zajedno sa kucom :))))
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2007 u 18:56
Maso,niknut će one u proljeće.Ja imam isto posađene ,tj.same se rasadile,po travi i kad kosim naravno da sve pokosim.U proljeće one opet niknu
Na vrh
Maret@ View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 52
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maret@ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2007 u 10:23
Juhu hvala Voki šaljem adresu!Clap
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.